Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Darilo ob poroki (skromno)

Darilo ob poroki (skromno)

Dajte mi prosim kakšno idejo, kaj naj s partnerjem kupiva za poročno darilo za ne preveč denarja.
Povabilo sva dobila skoraj iz danes na jutri…malo več kot en teden pred poroko (ma ja, malo čudno, kaj čmo). Greva pa samo na zaobljube, potem bo še nekaj malega pogostitve, če sem prav razumela, na večerjo, ki sledi, pa ne greva.

Gre za mlad par, skupaj živita že kakšni dve leti, enega otroka imata… Zadnje leto se nismo prav veliko družili, v bistvu se nismo sploh, zato tudi pojma nimam, kaj kupiti…saj me je vabilo precej presenetilo (pa tudi nisem vedela, da se nameravata poročit). Bi pa nekaj res skromnega…40 eur maksimum, raje še manj. Pa mislite si kar želite, ampak res nimava denarja za kaj več.

Obupano prosim za ideje! Meni na pamet pade samo kakšen foto album 🙁 to mi je pa tako zlajnano….

40 € je že veliko, kaj kupiti pa ne vem ,danes zgleda, da se vsi grebejo le za denar, zato jaz zanalašč ne bi dala keša v kuverto, razen če veš, da težko shajajo.

Če mene vprašaš je to čisto dovolj, sploh ker sta bila tako povabljena..ne vem, mi deluje bolj,kot neko štukanje številke..kakorkoli, jaz albuma ravno ne bi dala,ker poznam fotografe, ki dajo slike že v album. Lahko daš raje kak bon, ali pa kar denar, pa si naj kupita kar želita. Verjemi tudi 40€, z lepo rožico je vrh glave..

* komplet lepih skodelic za čaj ali
* okvir za fotografije za na steno ali
* eno lončnico ali
* kartica za kino z zneskom za ogled enega filma za dve osebi ali
* kuharska knjiga

Jaz sem v podobnem primeru podarila komplet dveh kristalnih kozarcev za penino od Rogaške (30 €) in dala zavit skupaj z Zlato Radgonsko penino, prav lepo je izpadlo!

Jaz bi dala to, pa stane ravno 40 evrov.

http://www.zvezdar.com/okusi/vecerja-pri-mojstrih-okusov.html

Ne vem, saj kristalni kozarci in podobno so lepi, ampak total neuporabni.

jaz bi samo nekaj vprašala
pa ne tega vzet kot kritiko/osebni napad ali karkoli, ker to ni (raje vnaprej povem, da ne bo pomote)
ampak čisto na splošno sprašujem…

zakaj sploh iti na poroko? sploh k ljudem, s katerimi se tako redko vidite, jih komaj poznate…
saj obdarovanja so vedno problem, še v pristnih odnosih zna priti do zagonetnih situacij, ko ne veš, kaj bi in če bo tako prav…

kaj pa šele v takih situacijah… ko sploh ne gre za to, da se udeležiš nekega dogodka, da bi delil iskreno veselje z mladima, ampak iz greš iz neke družbene konvencije, ker se spodobi…
potem pa še ta darila. ki isto ne služijo temu, da bi nekomu dal nekaj lepega iz srca, ampak se samo gleda, kaj dajo drugi, se primerja velikost in cena… ej?

obstaja celo praksa, da na poroki nekoga zadolžijo, da sedi za mizo, k njemu gostje prinašajo darila, on pa si v zvezek zapiše, kdo je kaj prinesel. zakaj? da se potem lahko to v približno istem znesku ob poroki nekoga iz gostove familije vrne! …uf

saj nočem preveč idealizirat in se zavedam nekih “družbenih funkcij” porok in obdarovanja in takih druženj, pa da se to in ono spodobi, pa tak je običaj in…
ampak vseeno.
meni bi bilo to tako mučno in brezveze.
asocialnost gor ali dol, jaz se takih stvari ne grem.

in še enkrat: to ne leti na avtorja zgornje teme.
samo razmišljanje na splošno

Malo zlajnane zadeve – mogoče pa kaj uporabnega:

brisače; dve ali tri (za otroka) bele brisače za tuširanje
posteljnina: hmm, ne veš kakšne dimenzije uporabljata
vzglavnik: dva vzglavnika (povštra). Zmeraj prav pride
drevo: če živita v hiši z vrtom
boni – raznorazni (masaže, savne,…. za dva) ali trgovinski boni (ala Qlandia)

lp, ela s

Ne vem, kolk dobr ste se poznali pred tem… Sem pa ljubiteljici čokolade ob poroki podarila čokolado velikanko tule[/url] velikost okrog 25x35cm cena okrog 30€

eni drugi pa ploščice kama sutre iz črne čokolade 😉 tule tale komplet 8 ploščic je 15€

Jaz bi tudi kar ta bon, lepo zavijete in to je to.
Kozarce ne, brisače tudi ne, za bon je premalo….ta bon je ravno prav, ne rabiš nobenih rožic zraven, samo z lepim belim papirjem zaviješ dodaš pentljo in mogoče še voščilnico s kakšnim lepim stavkom in sta zmagala.

um, čaki mal – se kar strinjam s teboj.

Se popolnoma strinjam.

Od daril bi pa zagotovo izbrala plačilo /bon za kakšno večerjo.

mi imamo tudi eno poroko v kratkem z enakimi podatki glede ženina in neveste;)

nisem ravno pristaš daril. ne veš kaj že imata, kaj potrebujeta. večinoma se ponavljajo darila. večina tudi ni ne vem kako izvirnih, nekaj je lovilcev za prah.
fotoalbum, brisače sta pa resnično brezvezna darila.

ena zgoraj je napisala tole * komplet lepih skodelic za čaj ali
* eno lončnico ali
* kuharska knjiga

JEZUSKRISTUS ti pa pojma nimaš. tako da njenega nasveta ne upoštevaj.

ma najbolje bo, da dasta z možem 150 v kuverto in to je to. poglej,,dandanes večinoma samo še denar zbirajo. imam občutek da jim za to tudi gre.
daj denar. ti boš fino prišla čez, ona dva pa tudi.

Podatkovnica,

ti pa nisi dobro prebrala avtoričinega vprašanja. Ona govori o 40 evrih, ti pa ji svetuješ kuverto s 150 evri.

Ne vem, no.. meni se zdi kuharska knjiga (npr. jedi na hitro ali hitri prigrizki ali kaj podobnega) čisto v redu darilo. Ravno tako komplet lepih brisač ali bon za večerjo po želji.
Vstopnica za kino je pa res bolj primerna za rojstnodnevno darilo, ne ravno za poroko 🙂

jaz bi dala drevo. Če živita v hiši z dvoriščem, ozr parcelo, bi kupila drevo, ki tja paše, če živita v bloku, bi kupila drevo v loncu (npr limeta – mislim, da stane 20e). Darilo izgleda veliko, pač drevo je, hkrati pa ti malo porabiš, če pa ga še lepo zaviješ, izpade kot, da si res prinesla nekaj velikega. jaz imam limono v loncu na balkonu, pa lepo uspeva, ravno tako sem jo dobila za poročno darilo in sem se ful presenetila in razveselila darila.

Za toliko denarja niti ne hodi na poroko. Raje doma ostani…

mi imamo tudi eno poroko v kratkem z enakimi podatki glede ženina in neveste;)

nisem ravno pristaš daril. ne veš kaj že imata, kaj potrebujeta. večinoma se ponavljajo darila. večina tudi ni ne vem kako izvirnih, nekaj je lovilcev za prah.
fotoalbum, brisače sta pa resnično brezvezna darila.

ena zgoraj je napisala tole * komplet lepih skodelic za čaj ali
* eno lončnico ali
* kuharska knjiga

JEZUSKRISTUS ti pa pojma nimaš. tako da njenega nasveta ne upoštevaj.

ma najbolje bo, da dasta z možem 150 v kuverto in to je to. poglej,,dandanes večinoma samo še denar zbirajo. imam občutek da jim za to tudi gre.
daj denar. ti boš fino prišla čez, ona dva pa tudi.[/quote]

150e??? Za en par, ki ga sploh ne poznaš ne bi dala toliko denarja. Sploh pa gresta 2 in pri porokah je navada da se da 50 na osebo in bi bilo tako 100e dovoj, za moje pojme še preveč če nisi celo noč tam….pa tudi taki zneski so zame bolj od ožje družine, ne pa od kolegov in znancev, ki so pač povabljeni. Jaz nisem poročena in ne maram porok, mi smo za zadnjo poroko dali 300e, bilo nas je 5 in še brisače – čisto brezveze vem, celo poroko smo si samo želeli iti domov, ker primitivnega obnašanja oz žura ne maramo, neki štosi brezvezni…..pa še tako daleč so naredili….tako smo dali kar nekaj za prevoz…..sedaj sigurno ne bi niti šla, tebi pa svetujem da več kot 40 ne daš če si se tako odločila, ker tako vsi samo gledajo kaj si prinesel, s teboj se tako nihče tam ne bo ukvarjal tako da tudi če ne gresta če vama ni….če se nekdo želi poročiti naj bo vesel majhnega darila in ne da pokrije stroške…..saj se ne poroča zaradi mene, tako da me to pokrivanje stroškov sploh ne zanima, koga pa zanima če imam jaz takrat čas – dopust npr. ali pa če imaš kaj v planu z družino…koga pa takrat zanima če imaš finance da si lahko privoščiš za darilo…..brezveze

Okej moja napaka;) ampak če gre s partnerjem naj še on prispeva in je skupaj 80. Saj vem da so težki časi ampak če sta dva je 40 vseeno premalo. Glej, osebe ne pozna najbolje, kaj naj ji kupi? Brezveze nekaj kar bosta zabriala v smeti.

Knjiga se mi zdi ni primerno darilo za poroko. Tudi ne kakršna koli vstopnica.

Glede na to da sta vabljena samo na obred in kratko srečanje z obloženimi kruhki in piškoti je čisto dovolj 40 €.

Bi mi bila knjiga zelo lepo darilo, da o bonu za večerjo v kakšni restavraciji ne govorim. Pa četudi je kak € več.

No, se vedno nisi dobro prebrala. Povabljena je na obred, na gostijo pa ne. Ce bi bila jaz povabljena takole v zadnjem trenutku, samo zaradi stevila, pri nekom ki ga v resnici ne poznam, bi se opravicila ker imam druge nacrte, ali pa bi dala res samo simbolicno darilo. Kdo je tu povabljen – oseba ali njena denarnica?
Kuharska knjiga se meni zdi lepo darilo, limonca tudi. Brisac ni nikoli prevec :-)))

Okej moja napaka;) ampak če gre s partnerjem naj še on prispeva in je skupaj 80. Saj vem da so težki časi ampak če sta dva je 40 vseeno premalo. Glej, osebe ne pozna najbolje, kaj naj ji kupi? Brezveze nekaj kar bosta zabriala v smeti.

Knjiga se mi zdi ni primerno darilo za poroko. Tudi ne kakršna koli vstopnica.[/quote]

Če bi vse prebrala, bi ugotovila, da sta povabljena samo na obred, na slavje pa ne. 50 € na osebo daš, če si povabljen na večerjo, drugače pa ne.

No ravno vsa darila ravno ne gre zanemarit, ce ste zeleli nekaj s fotografijami je ena varianta recimo foto ura, ki ima namesto stevilk prostor za slike, potem si pa lahko po zelji vstavita slike ki jih zelita… Imajo jo pa v darila za rojstni dan

Sori, jaz na tako poroko ne bi šla. Bi se lepo opravičila, da so mi prepozno sporočili, da že imam plane. Ker očitno sta drugorazredna, če sta povabljena samo na obred, na žurko pa ne. Če so vaju povabili tik pred zdajci se meni zdi, da je nekaj ljudi odpovedalo, pa so vaju povabili zraven bolj kot ne za številko (da ne rečem zaradi darila)

Če pa že bosta šla, je pa kuharska knjiga s hudomušnim posvetilom čisto OK darilo.

Vidiš, kako smo različni! Zame bi pa bilo tisto darilo totalno neuporabno, medtem ko bi bila kristalnih kozarcev vesela.

Kupiš tisto, kar njima pride prav, ne pa tebi in tvojim očem. – to je en tak splošen nasvet, na katerega VSI pozabljamo, važno da je nam všeč, za obdarovance nam pa mar ni.

Če res popolnoma nič ne veš, ali lahko vprašaš kakšnega sorodnika – sicer pa sem za zlajnan BON – če vsaj približno veš kaj rabita, lahko bon vzameš v bolj specializirani trgovini, sicer pa za trgovski center.

New Report

Close