Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek darilo varuškam v vrtcu – da ali ne?

darilo varuškam v vrtcu – da ali ne?

Punce in fantje,

se v današnjih časih še podarja darilca za novo leto varuškam in vzgojiteljicam v vrtcih? Konec koncev preživijo veliko časa z našimi malčki in se najbrž spodobi, da se jih spomnimo?

Pomagajte s predlogi kaj in v kakšni vrednosti podariti? Kaj ste storili v vašem vrtcu? Pri nas še starši letos še ne poznamo toliko, da bi lahko nekaj kupili skupaj.

Hvala za ideje,

Anka

Se opravičujem,
ker se je ta tema dvakrat ponovila – prvič se ni in ni objavila, pa sem jo napisala še enkrat, zdaj pa je odprta dvakrat (prva je malce nižje spodaj).
Zgleda, da nas forum še vedno malce zafrkava.

Jaz sem se odločila, da bom obdarila obe – varuško in vzgojiteljico. Obema sem sama doma izdelala darilo, sinko pa mi je seveda pomagal.
Lahko porišete kakšno stekleničko, izdelata kak okrasek, …
Pomembnejše od tega kaj je, je da ji bo ostalo za spomin.

Lep pozdrav, Tana.

S hčerko sva spekli piškote in izdelali voščilnici za obe vzgojiteljici.
Razmišljam, da se jim na leto nabere več kot 30 daril in če so to izdelki, ki ostanejo za spomin … kam z njimi?
Vredno darilo mi je zoprno dajati, piškote – pač pojesta. Ne vem – moje razmišljanje pač.

Se pridružujem Asru_jinem razmišljanju. Če vsak izdela nek spomniček in se to ponavlja vsako leto in to celo večkrat, potem so lahko vzgojiteljice zasute s spomniki. Seveda je gesta lepa, ampak tudi sama rajši podarim nekaj, kar lahko poje. Še najrajši domače piškote.

Ker smo ta teden na dopustu, smo darilo vzgojiteljici in varuški dali v petek. Darilo smo dali v eno vrečko, vendar vsaka stvar po dve, tako da sta si lahko razdelili. Ker tudi sama razmišljam v smeri – le kam bosta z vsemi vazicami in okraski, je bilo darilo tako, da ga bosta lahko pojedli oziroma popili. Čestitka pa je bila narejena s sinovo pomočjo in sicer ena naslovljena na obe.

tud jaz mislim tako kot Asru .. ‘darila za spomin’ mi za vzgojiteljice niso všeč .. ker pri 20 in več otrocih res nimajo smisla … mi smo letos dali v košarice iz vrvi (ki se lahko kasneje uporabi za karkoli v učilnici ali pa se vrže stran) nekaj bombonov in voščilnico … tako so si razdelili vsi … otroci in učiteljice (šola)

B.

Tudi najini darili bosta ostali v vrtcu kot okrasek na steni. Nisem mislila, da bi si to lahko odnesli domov, saj samam vem, kako je, ko ti otroci prinesejo ogromno stvari.

Kupila sem dve leseni skodelici, jih napolnila s suhim sadjem, s sadjem oblitim s čokolado, pa z oreščki in zavila. Mali jih je odnesel v vrtec že prejšnji petek, ker se pri nas obdarujemo za Božič.

Ja tudi mi smo obdarovali že v petek in sicer:
čajne piškote
skodelico za čaj
med in
čaj

Pri nas smo se pa starši združili in skupaj podarili vsaki eno darilo.
Podarili smo jima koledar s fotografijami otrok in pesmicami.
Mamica od enega otroka je v vrtcu poslikala otroke in izbrala primerne pesmice (po mesecih), nekaj slik so mi poslali starši sami in vse skupaj sem uredila v koledar, stiskala, dala vezat. Zraven smo podarili še nekaj sladkega in skupaj s pismom Dedka Mraza (zahvala in pohvala za trud:) dali nekega jutra, še pred prihodom vzgojiteljice, pod njihovo jelko.
Darila sta bili izredno veseli. Seveda pa presenečenje ne bi uspelo, če ne bi bili vsi starši takoj pripravljeni sodelovati.

Jaz sem kupila dve bonbonieri, ampak sem se pa zelo potrudila pri zavijanju in sem bila še sama nase ponosna. Malček je z velikim trudom napisal svoje ime na voščilnico (in ponosen da zna čeprav so črke bolj plesale).
Po moje res ni treba da daš nevekaj , ampak eno malo pozornost.

New Report

Close