Darilo- vzgojiteljice
Tole si pa tako uradno napisala, da zveni kot ukaz. Človek bi pričakoval, da sami veste, kaj ima vzgojiteljica približno rada, kaj jo veseli, s čim bi jo razveselili. Verjemi, da bi bila najbolj vesela šopka rož.
Upam si mislit, da boš po predlogih napisala še vprašanje: Kje je ta reč najcenejša za kupit?
Mene dostikrat bolj veseli razmišljanje, izbiranje, nakupovanje tistega, ki podarja kot pa samo darilo. V uradnih darilih, ki so samo zato, da so, ne vidim smisla.
Ni bilo uradno, zgolj na hitro napisano. Naj pojasnim, z vzgojiteljicami sem zelo zadovoljna, ni besed, ki bi opisale moje zadovoljstvo, ker res čudovito skrbijo za otroke. Sama sem jim izredno hvaležna za vse kar so dale mojemu otroku. Gre za to, da je vrednost omejena navzgor in da so same prosile, da se je ne presega, ker imajo veliko ” sitnosti” s prijavami daril ipd. Pomislila sem na lončnico s posvetilom.
Mislim, da imajo vzgojiteljice in učiteljice doma toliko daril in razno raznih izdelkov, da bi lahko odprle trgovino (od vazic, do verižic, servisov, skodelic, skled, ogrlic, torbic…), ker vsako leto znova dobijo darila. Nič nimam proti njim. Mislim, da je najbolje kupiti kakšno rožico, kaj več, pa se mi zdi brez zveze. Kaj naj potem počneje z vsemi mogočimi darili. Verjetno jih “dajo” naprej kakšnim prijateljicam ali sorodnicam, saj drugače si res ne morem predstavljati, posebno, če živijo v bloku. Kje naj imajo vse shranjeno?