Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek darilo za birmo

darilo za birmo

Maja gre sin od mojega dobrega prijatelja k birmi, jaz bom boter. Pomagajte z nasveti, kaj mu dati za darilo.
Ni mi, da bi kupoval telefon ali tablico, te stvari prehitro zastarijo, pa še ne vem kaj točno že ima, kaj bi želel imeti. Mi smo dobivali kolesa ali motorje, to že ima, pa ni zastarelo ali uničeno.
Sicer je fant kar športen tip, rad se lepo oblači…
Nasveti, prosim!

Zlato zapestnico

Jaz bi dala kar denar in zraven nekaj za spomin – napr. sveto pismo.

Mi bomo strastni bralki kupili e-bralnik in ji gor naložili nekaj knjig, ki si jih želi prebrati. Ni pa to tablica, je samo bralnik (in tu tehnika ne napreduje tako, da bi človek menjal bralnik prej, preden se pokvari).

Sicer pa se mi zdi zlata verižica ali zapestnica tudi za fanta lepo darilo. Jaz bi za birmo vseeno dala kakšen bolj trajen spomin. Mogoče kakšen poseben (malo kvalitetnejši) športni rekvizit, ki bo trajnejši?

Če je izvedljivo (da sta si dovolj blizu, da gresta skupaj izbrat ali da veš, da mu bo prav) – usnjena jakna. To ima človek res lahko leta, pa se ne uniči/gre iz mode.

Aha, ful dobro. Posebej, ker fantje v tej starosti rastejo in se razvijajo kot konoplja. Res izvirno darilo. Do naslednje jeseni…..
Pa tiste zlate zapestnice in verižice in sveta pisma…. Ljudje dragi, pa kaj vam ni jasno???

95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} teh birmancev je z veliko muko dočakalo konec obveznosti do verouka in cerkve. Večino je pokonci držala misel na darilo ( beri motor, računalnik, iped, še najbolj pa keš).
A resno mislite, da jih bo sveto pismo spominjalo na ta “čudovit dogodek” ? Da ga bodo vzeli v roke z nežnostjo in se z nostalgijo spominjali verouka in birme??? Bulšit, vrgli ga bodo v najbolj zanikrn predal in ga silom prilike vzeli s seboj v fazi selitve od doma, ko jim ga bo mama pod nujno zapakirala med piskre in rjuhe, ker tako čudovitega darila od “tete micke” pa res ne moreš pustiti doma….

Dajte jim prosim tisti denar, pa naj si kupijo zadevo, ki jim je v tistem trenutku pri srcu, če ste jih že primorali da hodijo leta in leta gledat maškare v cerkev.
Resda, da ti noben denar na svetu ne poplača poneumljenja, ki so ga bili deležni, morda jim bo vsaj v malo uteho.

Rožni venec, klečalnik in molitvenik. Birma je velik dogodek v živlčjenju vernika, birma je iniciacija v svet odraslih, zato je eno samo samcato darilo čisto premalo.

Birma je zakrament in ni neko preseravanje z dragimi darili.
Naši niso dobili nič posebnega, vendar so bili z darili zadovoljni.
Ko že govorite o Svetem pismu, danes ga je iskal starejši sin in ga ni nikjer našel. Potem je poslal najmlajšemu SMS in mu je le-ta odpisal, da si ga je nesel s seboj v Ljubljano, kjer študira enega od najbolj zahtevnih faksov.
Avtor – bodi ponosen na to, da boš boter. Posvetuj se s prijateljem, kaj kupiti birmancu, kaj simboličnega, morda res Sveto pismo, zraven pa še kaj. Morda mu kupite torto, kolače. Lep praznik vam želim.

Dobro ste jim to sprali možgane. Čestitke tudi fajmoštru za odlično opravljeno delo.
Upam, da sin ne študira medicine. Da se ne bo zgovarjal na željo boga, ko mu bo pacient umrl, ker je med operacijo prebiral biblijo.

Roko na srce, za najstnika, ki gre k birmi, velja birma=mega darilo. Tako je bilo v mojih časih in ne verjamem, da je dandanes, ko smo še veliko bolj potrošniško naravnani, kaj drugače.
V mojih časih je bil IN glasbeni stolp. Super zadeva, še danes ga imam.
Verižica. C’mon???

Daj denar. Ali pa povprašaj malo po najstniških forumih, kaj si želijo, kaj so dobili, boš dobil iskrene odgovore.
V vsakem primeru pa pripravi veliko denarja.

Jaz sem kar mamo birmanke vprašala. Lahko seveda tudi očeta birmanca. Bo najbolj vedel, kaj si birmanec želi/potrebuje. Jaz sem kupila kolo, tako boljše – si ga je želela. Prijateljica, botra, je plačala tečaj angleščine med počitnicami v Londonu, prijatelj pa je kupil skuter. Spet drugi je plačal ure za šoferski izpit. Lahko seveda tudi Sv.pismo. Moja birmanka ga je dobila od župnika, tako, da povprašaj. Če že, potem daj v Sv. pismo kuverto z evri. Tam od 200,00 do 500,00, lahko tudi več :))))

Aha, ful dobro. Posebej, ker fantje v tej starosti rastejo in se razvijajo kot konoplja. Res izvirno darilo. Do naslednje jeseni…..
Pa tiste zlate zapestnice in verižice in sveta pisma…. Ljudje dragi, pa kaj vam ni jasno???

95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} teh birmancev je z veliko muko dočakalo konec obveznosti do verouka in cerkve. Večino je pokonci držala misel na darilo ( beri motor, računalnik, iped, še najbolj pa keš).
A resno mislite, da jih bo sveto pismo spominjalo na ta “čudovit dogodek” ? Da ga bodo vzeli v roke z nežnostjo in se z nostalgijo spominjali verouka in birme??? Bulšit, vrgli ga bodo v najbolj zanikrn predal in ga silom prilike vzeli s seboj v fazi selitve od doma, ko jim ga bo mama pod nujno zapakirala med piskre in rjuhe, ker tako čudovitega darila od “tete micke” pa res ne moreš pustiti doma….

Dajte jim prosim tisti denar, pa naj si kupijo zadevo, ki jim je v tistem trenutku pri srcu, če ste jih že primorali da hodijo leta in leta gledat maškare v cerkev.
Resda, da ti noben denar na svetu ne poplača poneumljenja, ki so ga bili deležni, morda jim bo vsaj v malo uteho.[/quote]

podpis! in še enkrat podpis!

še prej so mu pa doma povedali, koga naj izbere za botra oz. koga naj ne izbere, ker si tega “ne more privoščiti” – mislim, biti boter si moraš danes biti zmožen privoščiti

edino tisto z denarjem se ne strinjam…jok brate…odpade.
– jaz bi mu kupila točno, za kar je hodil k verouku toliko let…zlato verižico s križcem ali sveto pismo s posvetilom, ali mogoče kakšno drugo knjigo v tej smeri…ali v najboljši veri (beri – nekaj, kar mu bo v življenju res še najbolj prav prišlo), bi mu plačala kakšen kamp v tujini…če je športnik, kakšen poletni športni tabor, ali pa za tuje jezike…čisto praktično za moje pojme, če že nameniš nekaj denarja za darilo.

sam denar ipd. navlaka modernega časa za to, da se bo pokazal v šoli, pa iz moje strani odpade…že to, da je prišel do birme je darilo in nagrada za uspeh, zakaj bi to še plačevali s 1000či euri?! nikoli mi ni bilo in mi ne bo jasno, za eno birmo…za nekaj, kamor je hodil samo zaradi darila?! za nekaj, kar je KAR NEKAJ…koliko bo potem dobil, ko bo res zaključil OŠ? ko bo res zaključil tisto, kar je v življenju potrebno in nujno in obvezno?

Sv. pismo definitivno ne, ker ga sigurno že ima.
Skoraj vsi birmanci ga dobijo v cerkvi – pri birmi ali že prej.
Tako je bilo pri nas, pri sestri in prijateljici-(tri različne cerkve.)
Mislim, da bo denarja fant še najbolj vesel, pa si bo sam kupil kar rabi.
Daš eno taveliko Milko in 300€ v kuverto.(oz.po svojih zmožnostih)
Ali pa napišeš ,da je prispevek za ure v avtošoli.
Ali kupiš 7kg Gorenjkino čokolado -je res ogromna in zraven nekaj evrov.

Zdravo.
Kaj pa kolo. Mogoče skupen izlet kot je Gardaland. Znanka je peljala birmanko v London in sta bili obe zadovoljni. Sv. pismo pa ponavadi že imajo. Lep birmanski dan.

Kaj pa izlet ali pa romanje npr. na Višarje in potem še na kosilo? Tudi to je darilo.

Bistvo botra je, da birmanca spremlja tudi naprej v življenju. Povej mu, da moliš za njega, da si šel za njega k maši itd. Tudi to je darilo. Povej birmancu, da se zanimaš za njega, da si vesel, da te je izbral in zato ga nosiš v svojem srcu.

Uf ja, s tem darilom bo presrečen…… veš kaj, čeprav vzgajam otroke, da so spoštljivi in se zahvalijo za darilo, kakršnokoli pač že je…… ob takem”darilu” bi se še meni zaletelo. Pa ne hodimo v cekev, samo gledam skozi oči otroka.” Kaj si pa dobil za birmo? ” ” uf, ful dobro darilo, teta bo molila zame v cerkvi…. ” Jeeee…..

Drugace ve ravno ne hodite kaj veliko v cerkev a ne? Verizico dobi pri krstu, sveto pismo je nekje se moje, imamo se otroskega, tako da teh zadev je v vernih druzinah kolikor ces. Moja prijateljica je peljala birmanko na romanje v Rim. Zame lepo darilo. Ampak je le bila teta, ne zgolj prijatelj starsev.
Moj pa bo dobil prenosnika.

Vprasaj birmanceve starse, bo se najlazje.

kako se nisem prej tega spomnila sama…to je pravo darilo za birmanca! in res nič drugega…če ni srečen ob takšnem darilu, potem ni vreden birme!

Najbolj, da mu kupite srednjo šolo in še faks zraven, on pa naj gre kar direkt na magisterij.
Aja, pa kakšno ležerno službico še za zraven.
Se preseravate, da je joj.

Spet drugi pa še za pokop staršev nimajo!

Kdaj boste pa te veleume iz vatke odvili? Bodo sploh kdaj smeli seksat, normalno živet? Normalno in odgovorno.

Kupite jim kar penzijo, bo za vse prav.

Samo da te ne bo potem na kosilu nadrl, kako je on(a) moral se osem let gnjaviti s temi bedarijami, zato da potem v zahvalo dobi prst v rit. Ja, tudi to je mozno, sem enkrat osebno videla v gostilni.

Hvala vsem za izvirne komentarje, sem se pošteno nasmejala ob tem cirkusu okoli birme.
Ja klečalnik, patanošter, sv. pismo pa morda kmašno knjižico, aja pa tošl da bo lahko denar dal v tošel za ofer.
Cerkveni pohlep se prenaša tudi na učence.

Zdej pa resno, če bi bili župniki taki kot niso potem, bi bodoče birmance vsa leta učili skromnosti in nebi bilo teh problemov in tako bi bilo prav.

Danes prejemajo birmanci od botra darila v vrednosti cca 600 eur. Lej vsekakor ti predlagam da se pogovoriš iz njim oziroma iz njegovimi starši in da skupaj izberete najboljšo možno varianto.
Ravno pred letom dni sta šla k birmi tako hči kot sin in sta oba dobila od botrov prenosni računalnik. Sin za krebko čez 1000 eur (rabil ga je zaradi srednje šole), hči pol manjše vrednosti.
kakor koli jaz bi na tvojem mestu vprašala, da ne bo zadrege, se pa zavedaj da bo to kar strošek.
Par let nazaj sem bila jaz birmanska botra nečakinji in sem jo vprašala kakšne so njene želje in takrat je rabila kolo, zato sem ji kupila kolo (mislim da je bi cca 600 eur) ter ji v denarnico dala še 100 eur.

Resda, da ti noben denar na svetu ne poplača poneumljenja, ki so ga bili deležni, morda jim bo vsaj v malo uteho.[/quote] Podpišem!

Denar. Tega bo najbolj vesel, ker si bo z privarčevanim lahko kupil nekaj večjega.

Resda, da ti noben denar na svetu ne poplača poneumljenja, ki so ga bili deležni, morda jim bo vsaj v malo uteho.[/quote][/quote]

dragi pisatelj, iz prve roke ( sem letošnja birmanka) ti lahko rečem, da si edini, ki bi mu dala darilo za kupit
pa ljudje kje vam na pamet pade romanje ??? tisti ki je tako v to prepričan naj ga pelje sam pol se ne čudit ko vas na bojo več nikol povabl
z vašimi idejami škodujete otrokovem zdravju…..kir dostojen fant bi se v šoli pokazo v usnjeni jakni?? bo zgledu k šest letna pička k je jogurt za malco jedla
Sveto pismo?!? Ka je to???? če že tok radi knjige berete mu kupte ” Atheizem for biginners”
Verižica? da ne bote pozabl še tiste roza torbice ki si jo že tak dolg ogledujete

js bom dobla športno kolo ( kr malo boljše), ki so ga kupl na Bolhi in sn čist zadovoljna…..boj sestra, ki je šla k birmi v 9 razredu ( jas grem zj v 8) pa je dobla skutarja iz avtoneta

če botra ne bi bla moja teta je vrjetno pol nikol vidla ne bi več

New Report

Close