darilo za krst
Vabljena sem na krst. Ker nimam pojma kako to zgleda, sem v dilemi. Ali moram za malega kaj čestitati oziroma, kaj reči v ta namen? Najbrž je potrebno tudi kaj obdariti in spet ne vem kaj je primerno.Vem, da bo večini smešno in brez veze, ampak res rabim pomoč, da se bom v nedeljo znala primerno “obnašati”.Hvala vsem, ki si boste vzeli čas za dve besedi v mojo pomoč.
Kupi darilo po želji (darilni bon, igrača, lahko tudi denar, kakšna oblačila – ampak pod pogojem, da dobro poznaš stil oblačenja tega otroka in natančno številko oblačil, odlično darilo je tudi Moj prvi zlati gram od Zlatarne Celje, je pa malce dražje, kakšno knjigico), dodaj čestitko za krst, kaj lepega napiši not in to je to. Lahko daš aranžirat, lahko v malce lepši darilni vrečki.
Sam obred poteka v cerkvi, starši in botri stojijo spredaj, ostali sedijo v cerkvenih klopeh. Traja enih 15-20 minut, odvisno od hitrosti duhovnika, če bo več otrok takrat krščenih, se čas podaljša.
Verjetno ste potem povabljeni na kakšno pogostitev. Darilo se ponavadi da tam, se pa obnašaj tako kot drugi. Nesi takrat, ko drugi nesejo. Je pa to po Sloveniji različno.
Pri nas se otroka pokriža s palcem po čelu (s tem ga blagosloviš in mu zaželiš dobrodošlico), darilo daš staršem in čestitaš tudi njim za krst njihovega otroka (saj veš, roka pa to…)
mi smo dali in tud sami dobili
http://www.zlatarnacelje.si/zlatigrami.asp?id_skupina=1&id_zgp=8&lang=si
Naj te ne bo strah, ne kupuj zlata, to že vsak prinese čisto brezveze, koliko je pa otrok star?
Kupi raje lepo igračo v tisti vrednosti kot želiš in zraven daj lepo čestitko v beli barvi, lepo zavij – lahko kar sama z belim ali srebrnim trakom. Ti verjetno nisi preveč verna ker te zadeve ne poznaš in tudi ti ni potrebno in se ne sekiraj. Večina jih kupuje zlato, zlate verižice, meni nikoli ni bilo jasno kaj bo dojenčku tako darilo in tudi kasneje kaj ti bo zlata verižica s križom, tega ne kupuj. Če nisi botra tega ne potrebuješ in je celo smešno. Dobra igrača ali lepa jopica za ta čas in čestitka sta več kot dovolj. Kaj pa kakšni lepi copatki, knjiga pravljic….
Odvisno v kakšnem odnosi si z temi ko so te povabili igrača za 10 eurov je absolutno premalo. nikoli ne naredi stroškov tistim ki so te povabili ampak računaj da pokriješ svoje stroške in še daš nekaj zraven. Jaz sem najbolj za denar ker ga lahko starši naložijo za otroka, ki ga bo žez 15 ali 20 let rabil več kot presrečen da ga ima.Igrače in oblačila so za nekaj časa in so za krst popolnoma neprimerna ker se čez leta nebo nihče spominjal kaj je otrok dobil za krst. To mora biti trajno darilo da si ga zapomniš….
Hvala vam vsem za koristne napotke. Odločila sem se, da bom dala 50 Eur. Sem mislila zraven dati še keramičen okvir za sliko, ki sem ga naredila sama. V en kot bi pa še enega malega angelčka dodala. Sej ne vem, ampak sem bolj tak ustvarjalni tip in moje prijatelje vedno poleg kupljenega darila še s kakšnim malim izdelkom izpod mojih rok obdarim. Najbolj me bega kaj napisati v voščilnico. Res še vedno nimam pojma kaj zaželeti ob krstu??!!
Ma po moje je najboljše kar kakšno darilo, pa mogoče kakšna čestitka in posvetilo zraven, to bi bilo še najboljša varianta. Imaš kar nekaj izbire raznovrstnih daril recimo v Mladinski knjigi, jaz sem do sedaj za takšne priložnosti vse tam dobila in do sedaj so bili z izborom mojih daril vsi zadovoljni.
Krasno si se odločila, kar tako naredi in ne kompliciraj več. V voščilnico tudi jaz ne vem kaj se napiše, mogoče ne boš sfalila z molitvijo ali pa našla sem verze za krst, mogoče ti prav pride
http://www.iskreni.net/verzi-in-misli/verzi-in-misli-za-krst.html, napiši v googla in ti kar nekaj strani ven vrž.
Krasno si se odločila, kar tako naredi in ne kompliciraj več. V voščilnico tudi jaz ne vem kaj se napiše, mogoče ne boš sfalila z molitvijo ali pa našla sem verze za krst, mogoče ti prav pride
http://www.iskreni.net/verzi-in-misli/verzi-in-misli-za-krst.html, napiši v googla in ti kar nekaj ven vrž.
Tudi meni je všeč tvoja odločitev o darilu. Sicer ne vem, kakšne so drugot navade, sam pri nas so bolj skromna darilca, glih tolk nekaj za spominček. Če bi dala okvirček pa samo 10 ali 20 evrov bi bilo čez glavo zadosti. Vsaj jaz sem tako vajena. Zlato pa ne. To ponavadi kupijo botri ali npr. stari starši. Kupijo naprimer verižico ali zapestnico. Ostali povabljenci pa res samo kako malenkost.
Ali pa kaj takšnega, uokvirjenega.
https://www.facebook.com/pages/Metka-Galerija/497566253604024
Od moje prijateljice hčerkica ima tudi krst in sem se odločila za bon Baby center v vrednosti 50 EUR + en lep kompletek za oblečt, voščilnica, zavijanje + angelček pa pride cca 100 EUR.
Se mi zdi dovolj, ker res nisem najbolj pri denarju
Imam pa sedaj kar slabo vest, ker je ona meni, ko je moja imela krst dala 100 EUR. Sem se šele kasneje spomnila.
Meni je bilo full lepo darilo za hčerko od botre knjiga Angeli Toneta Pavčka. Všeč mi e tudi Mali princ, kot krstno darilo…
Ampak Angeli res zmagajo, vsaj za moj okus
Drugače pa moja hčerka je dobila igračke, oblačilca, zlatnino, srebrnino, knjige (všeč tudi ena večja knjiga v kateri so zgodbe in pesmi in pravljice, vsem tem pa so skupne ilustracije Jelke Reichman), zlate grame, denar…
Veliko je izbire na
Darilo za krst, obhajilo in birmo – Kotiček pod srečno zvezdo