Darilo za novorojenčka?
Bližnja sorodnica bo v kratkem rodila, zato bi prosila za nasvete, kaj se običajno daje kot darilo in predvsem v kakem znesku? Finančno nista ne bogataša ne reveža, nekaj srednjega.
Najraje bi dala kak bon ali gotovino in še nekaj zraven, samo ne vem kaj. Česa ste bile mamice še posebej vesele pa da vam je prišlo zelo prav?
če razmišljaš o bonih ali gotovini je boljši izbor gotovina, ker daje staršem možnost večje izbire. Če boš kupovala “materialno” pa sem bila jaz najbolj vesela kakih luškanih kosov oblačil. Vem, da je navada, da se kupuje tudi plenice ampak meni to ni sedlo. Plenice bosta starša ziher kupila tudi sama, je mus. Kakšne fenskišmensi čevljčke ali pa majčko pa mogoče ne, če imata omejen budžet:).
Jaz sem bila vesela kakšnega oblačila (če so me prej vprašali, sem jim z veseljem povedala, da rabimo npr hlače, ker bodijev imamo že dovolj- karikiram), plastične posodice za nošenje dude, vate in navadnih robčkov za brisanje ritke (ne vlažilnih), knjigic.
Najmanj sem bila vesela tone plišastih igrač, kakšne kozmetike, ki nam ni prišla v poštev, ker je bila preagresivna, kreme za ritko, (ker smo jo dobili veliko preveč).
Dobili smo tudi bone za baby center, pa se sploh ne morem spomniti kako in za kaj smo jih porabili. Verjetno za čevlje, ker je tam vse drago, zato tja razen po čevlje, sploh ne hodimo.
Pa ne pozabi na mamico, s kakšno čokolado ali kaj podobnega, se spomni tudi nanjo.
Z oblacili je tako, da zelo tezko ves kako bo otrok rastel in tezko kupis temu primerno stvar.
Moj ko se je rodil je imel 54cm, je pa bil tako suh da je nosil za 48cm. Dobila sem trenirko ki je bila namenjena za zdej pozimi ker je za 8 mesecev, no njemu je ze zdej prav, pa nima niti 5 mesecev.
Tako da pol stvari verjetno nebo niti mogel nosit ker mu bojo prav v napacnem letnem casu.
Ko sem rodila jaz, sem bila vesela vsakršne pozornosti. Najbolj me je osrečil telegram z darilcem, ki ti ga pošljejo še ko si v porodnišnici. Sicer pa sem od ožjih sorodnikov dobivala po 100€ in ta denar sem dala v sklade namensko za otroka. Prav pride tudi darilna kartica od Baby centra, Mullerja, Pikapolonice.. Če pa že iščeš kako posebno darilo, pa kupi tisto glino, kjer novorojenčku lahko odtisneš nogico in rokico, ter daš v okvir. To je zame najlepši spomin.
Lahko kupiš kaj uporabnega, npr. plenične predloge za enkratno uporabo (plenic raje ne, ker ne veš katere uporabljajo in kakšno velikost res še potrebujejo – jaz sem jih dobila paket, ki jih potem nisem porabila, ker jih je sine prehitro prerasel), aspirator za nos (tak, ki ga priključiš tudi na sesalec npr., ali pa tisti za vdih:
http://www.lovecnacene.si/dodatki-baby-nossse-aspirator-za-nos/m/3509084/
Zraven kupiš še fiziološko v spreju (Sterimar in podobno) – zelo uporabno v zimskem času.
Pa slinčke za enkratno uporabo, kakšne posodice za na pot (pride v poštev kasneje, ampak je res uporabno).
Pa kakšen igralni lok za na lupinico oz. voziček (točno tak je bil pri napih obeh otrocih zakon):
https://www.mimovrste.com/otrok-na-poti/tinylove-igralni-lok-za-vozicek-trapez?v=657900
Oblačila raje ne, ker ne moreš vedeti kaj bo uporabno oz. dovolj veliko (ali preveliko). Mogoče kakšna odejica, tudi mala termos posoda lahko pride prav,…sicer pa kakšne igračke – npr. mehke penaste kocke, malo ropotuljico, …kakšna grelna blazinica (ima Mueller vedno v obiki kravice, avtomobila), ki jo daš v mikrovalovko pogret npr..
No, meni kakšni albumčki ali glina za odtis stopala, ki jo je že ena omenila, nikakor ni uporabno darilo, ker nisem iz tega testa. Mi smo keš dali na TRR, ki smo ga otroku odprli ravno zato, ker so ljudje z velikimi zneski hodili (pri drugorojencu so to lepo navado že opustili :D). Najbolj uporabni so bili pa boni BC, ki se jih kar hitro porabi. Seveda sem bila vesela tudi vsakega kosa oblačila. Če kupiš nekaj nevtralnega (bodi dolg rokav, jopica, hlače na patent) večjih številk (80, 86), tudi ne moreš falit, ker jih otrok kar nekaj časa lahko nosi. Bi pa jaz kupila kaj “lepšega” – z ovratnikom, gumbi, kakšen odpiljen kroj …
Tudi jaz v kratkem pričakujem pa po pravici povedano ne bi znaala reči, kaj bi si želela. Vse, kar rabimo za prve pol leta, smo poskrbeli večinoma že sami. Ok, oblačila bo treba dokupiti, venar jih bomo kupili po tem, ko bomo videli, kako velik bo otrok.
Za darilne bone sva rekla, da jih bova porabila potem za kakšen stolček za hranjenje, mogoče igralno podlogo Airex itd. denar pa bo šel v “štunf,” TRRja pa ne bova odpirala, da naju ne bi slučajno teplo pri kakšnem vrtcu ipd kasneje, ker tega denarja ne moreš kar tako dvigniti, tudi, če bi ga nujno rabila.
No jaz sem bila po pravici najbolj vesela bonov, se mi je nabralo toliko, da sva nato kupila avto sedez, pa vesela sem bila brisac za dojencka, tiste ki imajo kapuco, midva sva kupila samo eno potem pa sva jih dobila se kar nekaj za darilo in ima tako hcerka ravno prav brisac zanjo. Kar se tice oblacil, ponavadi starsi na zacetku pripravimo vse za novorojencka tako da se ne splaca kupovati manjsih stvari, pri vecjih pa je zelo tezko tapravo stevilko dobit saj otroci rastejo zelo razlicno, npr jaz sem za poleti dobila en lusten kompletek in ker je moja hcerka med manjsimi ji bo prav ravno pozno jeseni, prav tako glej malo na letni cas, ker sem jaz dobila bodije s kartkimi rokavi za pozimi in jih sploh nismo nikoli oblekli, meni je to ful skoda. Ce mislis kupit plenicke pa vprasaj starse katere uporabljajo, ne neki na blef kupovat, ker je skoda da jih ne bodo uporabljali.
Ja kupovanje daril je v današnjih časih velik problem še posebi če je otrok drugorojenec. Cunj jaz ne bi kupovala iz že omenjenih razlogov. Morda ruzak za nošenje otroka ali morda sedež za na kolo če ima mama kolo. Tudi bon ni slaba ideja. Jaz sem bila vesela plenic in robčkov ker to je zelo velik mesečni strošek.
Tudi jaz v kratkem pricakujem in bom povedala glede na svoje izkusnje. ker imamo doma ze enega otroka in smo vse sparali, glavne stvari imamo, bi bila pa vesela cotk, ker bo tokrat drugi spol. igrac imamo na tone, knjig, ki sem jih bila pri prvemu najbolj vesela, tudi. vsak rad da kak spomincek, ampak meni so to praholovilci, ker jima bo naj spomin knjigica o dojencku, ki jo redno izpolnjujem, dajem not slike (prav tako hranim zapestnici iz porodnisnice, v posebne, okvirju s sliko tudi sponko od popka), prvemu sem odtisnila rokice in nogice z barvo v knjigo …
najbolj bi nila vesela bonov, ke rbo itak treba kipit cevlje in jakne itd, take malo vecje zneske, tako da bi to najbolj prislo prav. od prvega otroka namrec ne bo vse prislo prav, ker sta rojena v drugem letnem casu …. pa tudi zelim, da ima tudi drugi kaj novega, ne le od prvega … veckrat sem dobila kaj takega, kar sem ze imela, in je skoda … npr. ti dojenckovi dnevniki itd.