Darilo za očeta
Evo, sem rekla, da bom prej poskrbela za darilo za očeta… pa me spet lovi čas. Kaj kupiti za skoraj 70 letnega očeta. Kakšnega hobija niti nima, toplice ipd. odpadejo (vdovec en mesec). On seveda pravi, da ne rabi nič, da naj mu nič ne kupujemo, vendar nekaj bi mu rada dala. Vsak predlog več kot dobrodošel. Hvala!
če mu je pred enim mesecem umrla žena (domnevam, da tvoja mati), najbrž nima želje, da bi na veliko praznoval in se veselil, še manj pa razmišlja o darilih, sploh takih neuporabnih. Razen, če si ni že nove našel, bi jaz na vašem mestu očeta večkrat povabila na kosilo in se pogovarjala z njim, saj najbrž še vsi žalujete (čeprav nimam tega občutka). Darilo bi pa raje kupovala npr. za novo leto, ko bo že malo za njim.
meni je umrla mama mesec in pol pred očetovim rojstnim dnem. Pa smo kljub temu proslavili njegov praznik, saj je še z nami, radi ga imamo in radi smo skupaj, mar naj bi kar opustili veselje do življenja in in vsega lepega. Mame ni več, a je še vedno z nami, pa to ne pomeni, da ne žalujemo, da nismo žalostni, ker je ni, spomini pa so lepi in tako je bilo tudi na očetovem rd. Spomnili smo se tudi mame in imeli smo se lepo.
Ja, življenje gre pač naprej, pa čeprav brez nekaterih nam ljubih oseb …
Ravno neke fešte za očetov rojstni dan tko ne boste delali, se mi pa zdi prav, da se rojstni dan proslavi vsaj v krogu najožje družine. Glede darila pa pojma nimam, mi imamo z našim očetom vsako leto problem, čeprav celo ima nekaj hobijev, rad kaj prebere, gre v gledališče…
Če pa čisto nič ne počne … Kaj pa mogoče kakšna družinska fotoknjiga – čeprav, za to rabiš nekaj časa, da narediš. Hitreje spraviš skupaj (v picasi npr.) kolaž fotografij, npr. A4 format, kupiš v knjigarni kak okvir, še najbolje tisti, ki je samo “steklo” …, vstaviš print kolaža in je.
Še vsi, ki sem jim dala tako darilo, so bli veseli.
pri teh letih ljudje večinoma res 0 ne rabijo tako pravijo ….
js bi mu dala nekaj kar ima rad. moj oče je mlajši a ne mara sprejemanja daril in je bil vedno jezen če smo si delali stroške to sem rešila tako, da sem mu dala kakšno malenkost k vem da jo ima rad.
zdaj bo kdo rekel to si itak sam kupi, ali pa itak uporablja vsak dan, samo hej tudi vse ostalo si.
npr,
med
čaj
kakšno mesnino
domači pripravek
ne vem dobro vino
oreščke ali suho sadje
ja prav ste opazili gre samo za hrano. točno tako zakaj pa ne da se pocarta
To je vseeno okrogla obletnica, lepo je, da proslavite, čeprav mora v nekoliko manj veseljaškem vzdušju.
Praznovanje lahko pripravite doma, skuhate kaj, kar ima rad, podarite mu šopek, kakšno knjigo, če rad bere … lahko tudi klasiko, kakšne tople copate, če ga zebe v noge, pulover, jopico, karkoli. Naj bo v ospredju on in ne pokojna žena, čeprav se spomnite tudi nanjo. Morda celo pomislite, kaj bi mu ona podarila.
Lahko pa tudi greste na kakšen izlet in kosilo. Saj ni treba, da je žurka, živeti pa vseeno morate naprej. Moja babica naprimer je po smrti moža bila vesela izleta v romarski kraj, kjer sta se poročila.
Morda pa je priložnost da začne s kakšnim hobijem sedaj ko bo sam, in mu kupite kakšne pripomočke.