darilo za poroko
Avtorica, manjka (vsaj meni) osnovni podatek: ali ste vabljeni na poroko (ohcet) ali ne.
Jaz če bi šla na poroko, bi (pri navedenih plačah) dala nekje 150 €.
Če me ne vabijo in nimam nič zraven, pa ne bi dala denarja, temveč kupila kakšno malenkost v vrednosti 30 € in vizitko in jo pred poroko odnesla k njima.
Torej greste najbrž kar 4 na ohcet – res si ful škrtuh.
Pred 1 mesecem se je ženil moj brat, smo šli v tujino (več kot 1000 km vožnje v eno smer) pa logično da sem tudi dala spodobno darilo (500 eur). Res me je vse skupaj koštalo več kot 1000 eur, ampak tako pač je.[/quote]
Je pa le brat, se ti ne zdi?
Torej greste najbrž kar 4 na ohcet – res si ful škrtuh.
Pred 1 mesecem se je ženil moj brat, smo šli v tujino (več kot 1000 km vožnje v eno smer) pa logično da sem tudi dala spodobno darilo (500 eur). Res me je vse skupaj koštalo več kot 1000 eur, ampak tako pač je.[/quote]
Je pa le brat, se ti ne zdi?[/quote]
Ja seveda, ampak če grejo 4 na ohcet, seveda ne moreš dati le 100 eur, bi me bilo sram.
Jaz bi dala v tvojem primeru 200 eur, vsekakor pa ne manj. Če bi bili pa bolj povezani pa sigurno 300 in več.
Pa nisem bogatuh, samo ne vem en občutek pač moraš imeti. ALi pa so pri nas druge tarigfe. Nečaku za 18 let pa ni nič praznoval sem dala 100 eur, poroka pa je malo večji dogodek. Še posebno v primeru ko je vabljena vsa družina.