Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek darilo za prvega sina

darilo za prvega sina

Pozdravljeni,

čez nekaj dni bom dobil svojega prvega sina. Razmišljam kaj mu kupiti za darilo in spomin za njegovo rojstvo. Razmišljam darilo za punco in darilo za otroka. Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo najbolj primerno darilo (nakit, spominjska knjiga, zlato….??????)

hvala vsem

Nekaj zlatega za mamico.

Otrok ne rabi nobenega darila za rojstvo. Punci pa zaročni prstan. Sploh ni treba, da je zlat.

lahko kaksno skupno slikico vaju dveh z sinom in v lep okvir ter s kaksnim posvtilom zraven… bo lep spomin.
Partnerici pa ja ce je se nisi zarocil pa je lahko to zelo lepo:) pstan zarocni res ni treba da je zlat lahko je lep srebrn…

…s sinom… se oproscam tudi ostalim napakam, tale prenosnik in njegova tipkovnica sta ze stara in ne registrirata vseh crk ocitno…

Jaz sem v zlatarni celje kupil cekin za spomin, ki si ga sam narediš na spletu. Gor sem napisal datum rojstva, vreme in eno slikico. Lahko pa izbiraš med srebrnim in zlatim.

Jaz sem v zlatarni celje kupil cekin za spomin, ki si ga sam narediš na spletu. Gor sem napisal datum rojstva, vreme in eno slikico. Lahko pa izbiraš med srebrnim in zlatim.[/quote]
to je pa tudi ena lepa ideja za otrocka za spomin.

Mene je doma ob postelji čakala zlata zapestnica in sem bila fulll presenečena ker nisem do takrat vedela, da partnerji podarjajo darila. Za drugega otroka pa me je pričakal gugalnik hi hi smo ratali pa že praktiki.
Meni ideja o cekinu in o zaročnem postanu top ideja.

Jaz od svojega nisem dobila nič za darilo, niti otrok. Meni se niti ne zdi, da bi morala kaj dobiti razen otroka, saj sem ga sama hotela in sem že z otrokom dobila, kar sem hotela.
Za spomin bi bila pa jaz ful vesela, če bi mi recino starši prišparali časopis iz tistega dneva. Ali pa kar celo zbirko za vsak rojstni dan enega. No, jaz imam fetiš na stare časopise 🙂
Sicer se mi pa tak kovanček, unikatni res zdi super ideja. Vsaj nekaj je vreden. Ena babica, ki jo poznam, je vnuku ob rojstvu naredila gobelin (čisto mimo, če mene vprašaš)…
Me zanima,kakšne ideje boš še dobil. 🙂

+ kupi tistega dne, tedna, meseca, leta vse časopise, revije, zbornike, pavlihovo pratiko, …
+ prenesi na PC (CD) čimveč kar je na netu novic, objav, …
da bo dete vedelo kaj se je dogajalo tistega dne

Najprej se pozanimaj, če je alergicna na srebro. Zelo veliko nas je. Srebro pocrni in ni več lepo.

Predlagala bi nekaj osebnega, kar bo sinu in mamici ostalo v večnem spominu. Za mojega prvorojenca sem v dar prejela zlatnik na katerem so zapisani podatki o teži, velikosti in uri rojstva. Na drugi strani pa je bila vgravirana najina prva skupna slika. Škatlica je bila od Zlatarne Celje.

Najprej punco spremeni v ženo – na papirju, če sta oba za, v glavi pa obvezno, ker čim ti ona rojeva otroke in postajata starša, nista fant in punca! Bljak!
Otroku zlatnik. Je lep spomin in ohranja vrednost.

DOBIL SINA!!!!!! vse ok. hvala za nasvete. sem pogledal na strani zlatarne celje in naredil vrhunski srebrni kovanec z vsemi podatki o malemu. V tem tednu ga dobim. Sem prepričan, da bo lep spomin za celo življenje.

lp
lukk

Ok, to je torej prvi sin. In koliko hčera je bilo pred njim?

Kolk si pa ti star, da si otrocji bolj k otroc v vrtcu. Ti bos postal oce, zena bo postala mama, otroku sta pa zivljenje podarila. Najboljse vsaj ta novega Porscha za darilo, otroka pa z 10 mesci v jasli in pol v vrtec za cel dan. Slovenska druzina.

teb se je pa malo odpeljalo… ce je kdo otrocji si ti s tem zapisom

Rodila sem tri sinove, pa mi na kraj pameti ni padlo, da bi pričakovala še kakšno darilo za to….

Full lepo.

Osebno sem dobila ob vsakem rojstvu otroka zlatnino, otroci pa 5 g zlata

pozdrave in najboljše želje za zdravje mamici
naj bodo rojenice sinu naklonjene
odlična ideja za darilo
strezni se, predno ju pripelješ domov – itak si sedaj zadnje sviralo, pa še sin ti bo prevzel ljubke igračke pri mamici za nekaj časa ☺

Ideja z zaročnim prstanom se mi osebno zdi zelo slaba in nekako ponižujoča za žensko – češ, šele zdaj, ko si rodila mojega otroka, si vredna, da postaneš moja žena.

Ideja z zlatnikom je zelo lepa, punci pa bo darilo že otrok – ti pa ji stoj ob strani in ji pomagaj, to šteje več kot vsaka frdamana zlatnina. Vsaj jaz nisem po rojstvu niti slučajno pričakovala red zaslug za narod; itak sem imela ob sebi najlepšo dojenčico na svetu :).

+ kupi tistega dne, tedna, meseca, leta vse časopise, revije, zbornike, pavlihovo pratiko, …
+ prenesi na PC (CD) čimveč kar je na netu novic, objav, …
da bo dete vedelo kaj se je dogajalo tistega dne[/quote]

Super ideja!

http://bromelia.si/srebrna-verizica-otroske-nogice

Na Vaš link sem našel izdelavo portretov. Od krstnega botra smo ga dobili in je super darilo. Sigurno bolj osebno kot kakšno zlato …

Res ja lepa in dobra ideja za trajen spomin otrocku.

New Report

Close