darilo za učiteljico – bon za 600 evrou???
te temperature kisajo možgane, učiteljice in učitelji so dovolj plačani po merilih in ne rabijo še dodatnih daril ob koncu leta, sem absolutno proti, to je traparija da ji ni para. Če dobi bon za 600 si z njim še lahko kako pomaga običajno dobi pa neke slike pa fotke pa kar nekaj kar ima že itak vsega dovolj. Učitelj je tam da uči vzgaja, drugače moram jaz sedeti zraven v šoli pa dajte meni tistih 600
Ja seveda je 20 eur kar nekaj denarja. Zato se je mož odločil, da vsak mesec odtegne od otrokove žepnine toliko, da se v šolskem letu nabere za prispevek učiteljici. Včasih smo dajali klobase in meso, zdaj pa je bolj priročno dati denar in še bolj prav pride. Seveda pa se ne sme pozabiti tudi na novoletno darilce.
Za taka darila ob koncu šolskega leta se pa splača biti prfoksa u šoli.
Starši sončkov pa vsi oh in sploh, da jim treba nekaj kupiti. Sploh ni res. To je nihova dolžnost in služba in jo imajo za opravljati brez daril. Zakaj pa drugim uslužbenkam ne dajate daril? Naprimer lalhko bi obdarovali tudi smetarje ker skrbijo, da vam pred vratmi ne smrdi, in tako naprej…………………………..aja zkaj pa prfokse na univerzah ne obdarujete, ko so vaši sončki tako pridni. Ma kar nekaj, najprej jamrate kva use delajo z vašimi sončki v šolah pol jim pa darila kupujete. Zakaj sploh? Podkupnina za naslednje šolsko leto pri ocenah in priljubljenosti?
Jaz sem zarobantila v šoli proti takemu megalomanstvu – ne vem, zakaj vedno jaz nekaj sikam, drugi pa tiho kot riti, potem pa pridejo k meni, hvala, da si zinila, jaz si nisem upal-a. Ja madona, kaj pa tisti, ki imajo dva otroka v prvi triadi, 50 evrov samo za darila? Potem pa še piknik po 20 evrov na družino krat dva, pa je skoraj sto evrov. So zmešani?
In smo sklenili, da je darilo v vrednosti cca 30 evrov za vsako od učiteljic čez in čez dovolj, torej učiteljica, vzgojiteljica in podaljšano bivanje, poleg tega smo se povezali s paralelko, ker je bila vzgojiteljica v vsakem razredu pol časa.
Učiteljica sem. Takšnega darila nisem nikoli dobila in ga tudi ne bi sprejela. Pa ne zato, ker ga ne smem, ampak ker ga ne želim. Ne glede na to, kako zadovoljni so starši z mojim delom, mi takega darila tudi ne bi dali. Niti ga ne bi dali mojim kolegom, ker je neprimerno, in starši to vedo.
Včasih kdo od otrok kaj napiše, včasih prinesejo šopek rož z domačega vrta, skledo češenj, čokolado. In tu se neha. Vsaj zame. In vem, da za moje kolege tudi.
Tudi meni se ponavadi učenci zahvalijo s kakšnim darilcem. Ker mi je nerodno, potem vsakič zadevo rešim tako, da jih obdarim nazaj. Vsakemu kakšno manjšo pozornost, ali pa naročim 2 veliki družinski pici (vsaka me pride 16 evrov) in se učenci pogostijo.
Takšnega darila takšne vrednosti ne bi nikoli sprejela, res ni prav.
Jaz pa raje dam 25evrov hčerki na varčevalni račun, kot pa, da bi dala teh 25evrov za darilo učiteljici. Ne rabi nobenih potovanj pa bonov za 600evrov pa nevem še česa. Bedarija na kvadrat z tem vašim prilizovanjem. 5evrov se zbere za en šopek rož in ima čisto dovolj ali pa sobno rastlino. Jaz sem že povedala, ob začetku šolanja v hčerkinem razredu, da več kot 5evrov ne dam za take bedarije ob koncih šolskega leta in naj delajo, kot hočejo.
Sem učiteljica in mi je vsak konec šolskega leta prav zoprno, posebno zaradi teh daril, počutim se zelo neprijetno, pa tudi moje kolegice. Jaz bi vse to kar prepovedala.
Če bi dobila darilo za 600 evrov, bi ga prijazno zavrnila, ker je skrajno neprimerno in hkrati zgrožena, da je kaj takega možno. Ampak, da bi starši kaj takega pripravili oz. sploh premišljevali o tem, sploh v teh časih, ko eni še za kruh nimajo, nimam besed.
Zmeraj pa sem vesela kakšne risbice, te pa je zagotovo ne bi zavrnila.
Starši, dajte in malce premislite, da je ves ta direndaj za nas učitelje skrajno neprijeten in nam povzroča samo nelagodje. Hkrati pa je tudi za vas neprijetno in nekaterim povzroča strese, takšne in drugačne.
Zato vas prosim, nehajte že enkrat s tem obdarovanjem in bomo vsi srečni in zadovoljni.
Če se že želite zahvaliti učitelju, pojdite do njega in se mu zahvalite osebno (brez daril), vam garantiram, da bo to super in boste vsi na koncu zadovoljni.
Pri nas v razredu smo se starši odločili, da bi naj zbirali po 5€ in verjemite mi, da nekateri starši niso imeli niti 5€ ampak potem smo se zmenili, da bomo zbirali po 3€. Tako, da potem so starši dali po 3€, če nekdo ne bi dal bi jih zagotovo razumeli. Naj boljše je kakšna risbic in šopek domačih rož in to je to ne pa, da se greš preseravati z denarjem. Ne vem no, to zame ne bi bilo darilo, ampak prilizovanje.
Ma kakšnih 50 evrov? Ste nori? Pri nas so letos na ravni šole prepovedali VSA darila, ker da je učiteljem zaradi njih zelo neprijetno. Pa ne boste verjeli, se še najdejo perle, ki pravijo, da so to rekli zaradi lepega in se denar spet pobira. V našem razredu hvalabogu ne, ker sem prva, ki bi rekla, da ne dam. In srčno upam, da bodo učiteljice, ki bodo dobivale spet razne bebave bone, te zavrnile in bodo starši ostali z dolgim nosom. Jim lepo poveš, pa jim ne dopoveš.
meni je pravzaprav vseeno, če so dali 600 € za darilo, ker ne gre nič iz mojega žepa, pa tudi ne razumem nekaterih, kaj tako skočite vedno v zrak, ko je govora o nečem, kar vam je nedosegljivo, samo jaz ne verjamem, da so res pobirali v 2. razredu po 25 €, ker to je pa že kar konkreten znesek in sem 10000000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana, da je tole provokacija, na katero itak nasedete vedno najbolj d****** osebki tule gor. mi smo dajali po nekaj 100 SIT (200-500), v zadnjem letniku gimnazije pa 1000 SIT, da smo lahko kupili en pošten šopek, pa sliko za spomin. in to je bila dolgoletna praksa vseh generacij na eni izmed najbolj elitnih gimnazij v slo (za primerjavo: maturantski izlet nas je stal 150000 SIT, ples preko 20000 SIT za 4 člansko familijo, ekskurzije in izleti preko leta pa 10000 SIT ali več), tako da je bilo dobro finančno zaledje. v OŠ pa se je dajalo malenkost, na koncu OŠ pa 500 SIT po osebi. in ne dolgo nazaj… imam mlajšo sorodnico, ki je letos zaključila gimnazijo in dajali so po max 5 € za darila, ob koncu pa 10 €, ker je razredničarka ravno rodila in so kupili še malenkost za otroka.
Pri nas letos pobiramo 3€ na učenca, kar bo ostalo bodo porabili otroci za sladoled.
Zaključujejo 4. razred in bomo učiteljici dali knjigo – album z vložnimi listi, na katere so otroci napisali ali narisali na temo 4. razred / učiteljica. Poleg bo dobila eno veliko bonbonjero, ker ima rada sladko in itak si jo bodo z otroci razdelili in pa šopek rož.
lp
Saj učitelji niso nobeni bedaki, butasti so starši, ki mislijo da morajo na koncu leta nosit darila. Sem delala v prosveti in najhuje na koncu mi je bilosprejemat tisto šaro. A je že kateri učitelj izrazil željo za darilom?Seveda pri tem prednjačijo vaški starši, ki sp bolj “človeški in cenijo učitelja”, Nepotrebne muke za starše in še večje za učitelje.
Sem mislila, da je post o darilu težkem 600 eur v spodnji temi samo hec, zdaj pa vidim, da nekateri resnično to delajo. Saj ne morem verjet. Nekateri nimajo niti za položnice in naj bi dali za darilo 25 eur?? Upam, da kdor to predlaga, krije vsem otrokom, ki tega ne morejo plačat in jim da podpisat zahvalo.
Jaz si vedno stvari obrnem tako, da sebe vprašam, kaj bi rada dobila, recimo. Velikega darila ne bi hotela sprejet, praholovilcev ne maram. Razveselila bi se drobne knjižice z lepo zahvalo in sliko otrok, ki jo lahko postaviš na knjižno polico, tudi 40 lahko, če jih prejemaš celo delovno dobo…Kaka fotoknjižica iz izleta otrok, seveda je treba kako uro žrtvovat…Enkrat smo vezali knjižico, vsak otrok je prinesel fotografijo in je nekaj napisal v spomin…To bi me razveselilo in bi na stara leta lahko obujala spomine.
Pred leti je otrok nesel vzgojiteljici rožico in zahvalo-misel. Poklicala me je, se zahvalila in rekla, da tako še ni bila ganjena, pa je bilo le par resničnih besed…