Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Darilo za vnuka za 18 let

Darilo za vnuka za 18 let

Razmišljam kaj kupiti vnuku za 18 let… kaj ste vi kupili? Za kak poseben hobi ne vem, razen tega, da pleše + računalnik… treningi mu vzamejo ogromno časa in za kaj drugega poleg šole tudi ni več časa… rada bi nekaj takega, da ostane v spominu… morda kakšno doživetje… pa spet ne klasiko, skok s padalom in podobno, tudi ne bi rada podarila darilnega bona… ima kdo kakšno “posebno” idejo…

še tole vprašanje: gledala sem “raceland” v Krškem… dirkanje z gokardi… je to že kdo bil? Je fajn?

Ne ga pihat s takimi presenečenji. Če ti ne veš za poseben hobi, potem tudi ne veš, če ima on sam kakšne želje. Preden zapravljaš denar s takimi “posebnimi” idejami, ga raje vprašaj, kaj si on sam želi. Mogoče pa ima skrito željo, za katero ti ne veš, in mu lahko po svojih zmožnostih pomagaš do nje. Če mu boš kupila presenečenje, ki mu ne bo pisano na kožo, mu bo ostalo v spominu samo to, da ga babica čisto nič ne pozna in da bi mu tisti denar precej bolj prav prišel pri čem drugem. V spominu mu bo pa ostalo tudi to, da se je moral pretvarjati, da mu je všeč, ker je videl ,koliko to tebi pomeni, čeprav njemu ni nič.

Takih presenečenj sem se namreč kto najstnica najedla še pa še in vsa so mi ostala v maksimalno slabem spominu. Tip ni dojenček, ki ne bi znal govorit, zato ga vprašaj.

Plačaj mu maturantski izlet.

Avto mu moraš kupiti. Mora biti razred Golfa ali večji. Pa valda mora biti nov saj ni bosanc da bo z rabljenim okol fural

ure vožnje v avtošoli

Jaz tudi predlagam ure vožnje v avtošoli.

Spoštovana babica, jaz vam predlagam, da vnuku napišete čestitke (lahko tudi kakšno posebno posvetilo), zraven pa priložite kakšen euro. Zelo mu bo prišlo prav, bolj kot kakšni boni in vstopnice.
Če ima rad sladko in če rada pečete, mu specite kakšno pecivo, ki ga ima zelo rad. To bo najbolj cenil.

Tudi jaz se pridružujem tej ideji. Za ta denar si lahko kupi karkoli.

Koliko denarja si pripravljena odsteti?

mladina rabi denar ,da si lahko kupi po svojih željah in potrebah

Žal je tako, da je danes denar edino darilo s katerim ne moreš zgrešiti.

Je pa realno tako draga babica – več ko boste dali – bolj si vas bo zapomnil. 100 eur bo pozabil čez 3 dni, 1000 eur par let, 10.000 eur pa celo življenje.

Meni je pokojni dedek, ko sem bil star 25 in so mi ukradli avto, na smrtni postelji dal kuverto v kateri je bilo 300.000 SIT, kar veliko denarja za tiste čase. Upoštevajoč inflacijo verjetno ekvivalent današnjim 2.000-3.000 eur in je rekel. “Na, ker si dober fant!” – sem rekel, da je preveč in bom vrnil, a ni želel nič slišati.

Avta si nisem kupil, raje vložil v delnice in naredil še večji profit in si s tem kupil skoraj stanovanje.

priden!

New Report

Close