Darilo za vzgojiteljice
Sem tukaj že brskala po zloglasnem monu kaj dat vzgojiteljicama….naj povem še, da drugih staršev ne poznam in se nismo nič skupaj menili. Ena od vzgojiteljic gre celo v pokoj, sin pa v drugi vrtec in ju tako ali tako ne bomo več videli.
No, potem sem se odločila, da s sinom odtisneva roke (njegove na papir in zraven dopišem eno lepo pesmico pa priložim kakšne piškotke ali kaj takega.
In potem sem tukaj našla eno sporočilo, ko je večina spljuvala do konca taka darila. Ena je napisala, da je vzgojiteljica sigurno vesela devetsto dvainšestdesetega odtisa… :))
Potem mi je pa zmanjkalo časa, odtisi so bili že narejeni, kupila sem dva okvirja, zraven dala eno malo slikico sina, vsega popackanega od barve, ko sva delala odtise.
Pa sem pač nesla to in neke piškotke, kar sem pač imela pripravljeno. Po končanem sestanku sem tisto prinesla in odkrito čim prej hotela pobegnit, da si ne bi mislili (pred mano) kakšno bedasto darilo spet. Pa sta me ustavili, obe s solznimi očmi, ena od njiju je celo pokazala kurjo polt in sta rekli, da je to eno najlepših daril, kar sta jih kdaj dobili.
Se mi je tako fajn zdelo, da sem kar odskakljala do avta.
Samo to. Delit sem hotela.
Ja, lep je občutek, ko nekoga razveseliš, čeprav se mnogim tukaj to ne zdi pomembno.
Kar daš iz srca, bo lepo sprejeto – in obratno. Očitno si topla oseba in vzgojiteljica je to čutila – ne le zdaj, ampak vse leto.
Zato tudi to le pika na i. Mnogi ne verjamejo, da vrednost daril ni izražena z njegovo denarno vrednostjo….
Lepo, da si svojo dobro izkušnjo delila z nami.
Zelo lepo darilo in verjamem, da sta biliv eseli.
Jaz sem najbolj vesela, ko mi starši iskreno povedo, da so veseli, ker so njihovi otroci v mojem varstvu in da so zadovoljni z mojim delom, ter da so opazili otrokov napredek.
Zavedajte se, da gre skozi naše roke zelo veliko otrok in če bi shranjevali darila vsakogar, potem bi se v darilih “zadušile”. Vsako darilo slej ko prej roma v smeti.
Nekoč sem dobila bon za masažo. Posrečeno darilo – ne rečem. Vendar sem se na masažo tako dolgo odpravljala, da je bon zastaral.
Najbolj nerodno je, ko starši prinesejo kaj vrednega – zlate verižice, obeske, zapestnice. Da, že vse to sem dobila. Sploh ne veste, kako hudo nerodno je sprejeti takšna darila.
Vzgoja vaših otrok je moje delo, moj poklic, ki ga z veseljem opravljam in za povrh dobim za svoje veselje tudi plačo.
Največje darilo vsem vzgojiteljicam je, da starši sodelujete pri vzgoji, ne pa da po eni strani vzgojo prepuščate vzgojiteljem in učiteljem, po drugi strani se pa vaših otrok ne sme nihče niti dotakniti.
Iskrena zahvala, kakšna rožica, piškoti (če pri peki pomaga otrok so še boljši) …. bo čisto dovolj, če že mora biti.
Za povrhu pa še kakšen moker otrokov poljubček in objem …. Kako je to lepo!
Hvala za odgovore!
Ja, res je lepo nekoga razveselit. In še zdaleč ne pričakujem, da bo to zdaj darilo, ki bo desetletja stalo na najbolj vidnem mestu stanovanja. Ali da ga ne bosta vrgli v smeti.
Fajn se mi pa zdi, da sem jima (poleg tega, da sem jima to povedala) tudi pokazala, da mi ni vseeno in da sta res super vzgojiteljici.
“Ajd, ne flancaj” očitno imaš zelo prazen life!
PREMALO je te pozornosti med nami in če si opazila, avtorica nima nobenega razloga nekomu lesti nekam, ker njen sinko odhaja iz vrtca!
Torej – pozornost, ki jo starši lahko izkažejo ob koncu leta nekomu, ki je skrbel za njegovega otroka in v to svoje delo vnašal veliko mero srca ni primerljivo z drugimi darili. Vzgojiteljici sta si zalužili zaradi svojega dela in to poboža dušo in razveseli srce.
Sama sem že vrsto let učiteljica in shranjene imam vse otroške risbice, vse čestitke, lepe misli od otrok in staršev. Veliko mi pomenijo in tista škatla ne vzame preveč prostora – večkrat jo odprem in pogledam slike razredov in ostalo. Pri teh darilih se ne gre za neko vrednost, ampak za pozornost in tisti iskreni “hvala”. Žal pa zaboli, ko vidiš, da nekateri tvoje delo jemljejo kot neko “štancanje” – brezosebno.
Tako da, avtorici posta – sama bi bila takega darilca zares in iskreno vesela – bravo, da bi bilo le več takih staršev, ki začutijo, da se z njegovm otrokom ni delalo kot z nekim predmetom.
Miljontič in ostali darovalci: Mislim, da to ni fer do ostalih staršev in otrok, to dajanje darilc. Ni fer, ni olikano in ni prav. Tudi ustanove bi morale to prepovedati. Vsi, ki smo zaposleni, moramo opravljati svoje delo pošteno in zato dobimo tudi plačo. Apeliram, da se dajanje raznih darilc prepove po vseh ustanovah. Beseda hvala bi bila dovolj.