Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Datoteka v xml – kako odpreti

Datoteka v xml – kako odpreti

Prejela sem datoteko v xml.

Kako jo odpreti, da dobim dokument? Imam Word in excel 2013.

XML ni namenjen odpiranju v Wordu ali Excellu, ampak so to podatki, oblikovani na poseben način in kot taki prirejeni za uvoz in obdelavo v drugih programih (npr.e-račun, rek obrazci…)

Ja, prejela sem kot e-račun. Kot priloga zraven ni računa v pdf obliki, kar ni obvezno.

E račune, ki jih prejem v pdf obliki preko UJPa natisnem, direktor podpiše in dam računovodskemu servisu
v knjiženje.

Kaj sedaj?

Ja, prejela sem kot e-račun. Kot priloga zraven ni računa v pdf obliki, kar ni obvezno.

E račune, ki jih prejem v pdf obliki preko UJPa natisnem, direktor podpiše in dam računovodskemu servisu
v knjiženje.

Kaj sedaj?[/quote]

Pokličeš pošiljatelja, naj ti pdf pošlje po e-mailu.

Prek UJP-a je obvezno samo pošiljanje xml, tako da ne bo nič narobe, če pdf dobiš po e-mailu in ne prek portala.

v knjiženje.

Kaj sedaj?[/quote]

Prek UJP-a je obvezno samo pošiljanje xml, tako da ne bo nič narobe, če pdf dobiš po e-mailu in ne prek portala.[/quote]

Hvala, sem jim že pisala.

v knjiženje.

Kaj sedaj?[/quote]

Prek UJP-a je obvezno samo pošiljanje xml, tako da ne bo nič narobe, če pdf dobiš po e-mailu in ne prek portala.[/quote]

Upam, da se zavedaš, da je pdf lahko napačen in to v bistvenih sestavinah ( znesek, datumi, trr-ji …), tako da bodite previdni pri knjiženju!

Vsi pametni: vprašanje glasi: KAKO ODPRETI, SHRANITI ali si OGLEDATI *.xml.

Prosim za konkreten odgovor na to preprosto vprašanje. Hvala za pojasnilo, nasvet in odgovor.

Z Excel in Word lahko odpreš tudi xml datoteko, če je strukturirana pravilno.

Težava pa zna biti, ker imaš precej zastarelo verzijo MS Office.

Greš v Excel/Word, nato “odpri”, izbereš vrsto datoteke, da odpiraš *.xml in poskusiš odpreti.

Če bo problem verzija, morda ima kdo pri vas kake novejše office, pa ga prosi, da ti konvertira v željen format.

Srečno

New Report

Close