Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo DAVČNA OLAJŠAVA ?

DAVČNA OLAJŠAVA ?

Pozdravljeni
Zanima me, če mora za davčno olajšavo nujno prijaviti otroke tisti zakonec, ki ima otroke zavarovane po sebi ?
Torej moj mož je 100 % invalid( ni davčni zavezanec )- otroci so zavarovani po njem.
MED LETOM JIH NIMAM PRIJAVLJENIH KOT DAV. OLAJŠAVO (niti jaz, niti mož )
Ali jih jaz lahko vpišem v davčno napoved kot olajšavo ?Je to jasno, kot beli dan?
Zmedla me je računovodkinja, ki je rekla, da jih mora dati v olajšavo zakonec, pri katerem so celo leto zavarovani ( mislim, da zavarovanje in davek nista bistveno povezani ?Ali pač ?)
HVALA ZA ODGOVOR.

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Ja, jasno kot beli dan je, da jih lahko vpišete v dohodninsko napoved vi ali vaš mož, lahko pa tudi vsak enega ali oba vsak pol leta oz. del leta. Ni nobene ovire.
Je pa pametno prej izračunat, kdo je upravičen do višje olajšave, predvidevam, da vi, ni pa nujno.

Lp, Mici

Ja Mici…..mož sploh ni davčni zavezanec- zato jih on ne bo vpisal.
Še enkrat – računovodkinja v službi me je zmedla, ker pravi, da jih jaz ne morem dati kot davčno olajšavo, če so zavarovani po zakoncu ???
Spet sem kjer sem bila- ne vem kako in kaj…

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Meni se izjava vaše računovodkinje zdi absurdna, nisem pa tak strokovnjak, da bi lahko rekla 100 procentno.

Svetujem ti obisk foruma , tam je večji obisk ljudi z računovodskim znanjem.

Meni se zdi jasno:
Sprašujete, če otroke lahko vpišete vi: JA in to je jasno kot beli dan.
Tudi meni se zdi izjava vaše računovodkinje brez osnove, zato jih kar mirno vpišite vi.

Lp, Mici

Jaz delam na obračunu plač in mislim, da bi pri vas morali zamenjati računovodkinjo. Davčno olajšavo uveljavljate na podlagi izjave, ki jo lahko najdete tudi v uradnem listu, drugače pa vam jo mora dati vaša računovodkinja.
Olajšava nima nobene zveze z zavarovanjem.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close