Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek davčna številka podjetja

davčna številka podjetja

Spoštovani,

Pišem kar na ta forum, ker se mi zdi, da je najbolje obiskan. In sicer lepo, lepo prosim, če se najde kdo med vami, ki ve, kakšno izjavo moram napisati poleg vseh ostalih dokumentov, ki jih zahteva davnča uprava za pridobitev davčne številke za d.o.o. Žal prijazna delavka na uradu, mi ne zna opisati.oz.pravi, da to izjavo vsak posameznik napiše v skladu z nevemkaterim zakonom in sicer tudi nekaj z zvezi z višino akontacije itd.

Ali je kdo,ki je pred kratkim registriral podjetje in ima kopijo tega dokumenta-izjave???

Hvala, hvala

Marcel!

Ne vem o kakšni izjavi govoriš, pri nas v Mariboru ne prakticirajo nobenih izjav, je pa res, da davčni uradi med seboj niso usklajeni, hecno, ne?

Si prostovoljni zavezanec za DDV ali boš presegel 5 mio? V vsakem primeru boš potreboval računovodjo.

Ja, to že. Ampak zraven kopije akta o ustanovitvi, potrjenega obrazca od Ajpesa mi manjka še izjava, ki jo napišem poleg. ( menda celo neki člen od zakona) Ne me vprašat kakšna, zato pa tudi sprašujem. Na Uradu Koper pa mi ne znajo svetovati, samo zahtevajo, da je napisana. Halo???

Kaj če bi vprašal na racunovodja.com, pa na med.over.netu je tudi en računovodski forum. Morda bi tam kaj več vedeli?

Pokliči jih še enkrat in vprašaj, na kateri člen zakona se izjava nanaša, referentke so poučene o teh členih, vsaj pri nas.

Ali gre za ident. št. za DDV ali zgolj za davčno številko?

Če gre za ID za DDV potem bo v pomoč:

vmes v tekstu v 3. odstavku najdeš link do obrazca DDV-P2, ki je zahtevek za izdajo ID številke? Je to tisto, kar rabiš?

Marcell živjo,

poglej na tole stran, tu si lahko stiskaš to izjavo. Po vpisu v sodni register in ko dobiš njihovo potrdilo lahko s tem zaprosiš za davčno številko podjetja.

Tole je link davčne uprave kjer si lahko pogledaš tale obrazec za katerega sprašuješ in ostale informacije v zvezi s tem.

http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=05,02.html

LP

Darčika, si ziher, da so mislili obrazce, če so mu rekli, da naj lastnoročno napiše neko izjavo? Meni ni nič jasno.

Za pridobitev davčne številke podjetja je na uradu zahtevano tole:

-vpis pravne osebe (obrazec št. DRO4/1a), kjer se vpišejo osnovni podatki firme, naslov, organa registracije, šifra standardne klasifikacije dejavnosti, dan za izplačilo plač zaposlenih, število zaposlenih oseb…;

-vpis ustanoviteljev pravne osebe (obrazec št. DRO4/9a), kjer se vpišejo firma, naslov, osebe in znesek ustanoviteljev;

-vpis odgovorne osebe pravne osebe (obrazec št. DRO4/10a), kjer se vpišejo firma, naslov in odgovorne osebe pravna osebe.

Davčni organ mora potem v čim krajšem času izdati davčno številko pravne osebe, ki predstavlja identifikacijsko številko za davčne namene.

In vse te obrazce dobiš na uradu, razen seveda, če se gre za pridobitev davčne tujca (zaradi avtorskih pogodb inp.), potem pa potrebuješ izjavo plačnika…ampak to so že čist druge zadeve.

Drugače sem mu pa v prejšnjem postu prilepila tudi link kjer ZELO natančno piše čisto vse o pridobitvi davčne za fizične IN pravne osebe.
No pa mislim tudi, da je po vseh uradih enako, po moje da ni razlike, da so enotni.

Moralo bi biti povsod enako, pa še pri pomembnejših stvareh od obrazcev na žalost ni.

Torej še zdaj nismo ugotovili, za kakšno izjavo gre.

Hvala lepa vsem!

Grem hitro v pregled vendar mislim, da še vedno ni pravega odgovora. To namreč ni obrazec, ampak naj bi sami napisali glede akontacije o dohodnini itd.,,, Gre za izpostavo Koper. Kaj potem samo tam to zahtevajo?

Na davčni izpostavi sem dobila naslednje obrazce DR0478a, DR04/10a,DR04/9a, DR04/1a,DR04/1a-prilogaDR04/3a,DR04/5a.

Temu predložim še potrdilo od Ajpesa in še…….KDO VE KAJ???? Prav za to pa sprašujem. če bi ble uslužbenke pa normalno prijazne, tega Vas sploh ne rabim spraševat!

Toliko o davčnih uslužbencih, pa brez zamere, če je kdo med vami.

Hvala, vprašam še na forum računovodstvo!

In še obrazec DR-04 na netu se razlikuje od tistega, ki so mi ga dali na davčni. Kako je to sploh mogoče?

Čao marcell,

upam, da ne bo problemov pa javi nam kako ste opravili.
DR-04 obrazec pa mislim, da je celo omenjeno na njihovi strani, da je bil spremenjen.

LP

V mezincu imam cel postopek napisan črno na belem na njihovih internetnih straneh. Kako bo pa jutri na njihovem uradu, pa vam sporočim. Imam vse potrebno, o tistem, ki naj bi manjkalo pa nič ne piše. Kva se sploh dogaja z zaposlenimi na davčni????

Ajd, mejte se

New Report

Close