Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Dave Pelzer

Dave Pelzer

Prav lepo pozdravljeni!

Pred kratkim mi je nekdo svetoval naj preberem trilogijo Dave Pelzerja Otrok brez imena, Izgubljeni fant in Mož po imenu Dave. Moram priznati, da so me vse tri knjiga naravnost fascinirale. Predvsem pogum pisatelja, da je zbral toliko moči in pisal o svojih doživetjih iz preteklosti. Nikakor ni lahko branje in v prvi knjigi (za katero moraš imeti, kar dober želodec) se na vsaki strani sprašuješ ali bi bral naprej ali prenehal. Skozi trilogijo odkriješ nenavadno moč človeka, ki je v življenju želel več in imel moč in pogum, da je to tudi dosegel. Opisuje namreč enega izmed najhujših odkritih primerov zlorabe otroka. Menim, da je to knjiga, ki bi jo moral prebrati vsak bodoči starš in starši, zato da se morda te stvari ne bi dogajale več! Kaj pa vi menite o knjigah?

Lep pozdrav
Pia

Jaz sem prebrala samo prvi del te trilogije in moram priznati, da mi je bilo kar nekoliko grozno to brat. Opisuje res krute dogodke. Ob tem sem se spraševala, kako je preživel ta pekel. In kako lahko obstajajo taki ljudje, taka mati, ki lahko tako škodi in uničeje lastnega otroka. Fant je imel res veliko voljo do življenja.

Pozdrav zaspanka!

Mene so obhajali isti občutki pri prvi knjigi. Najboljša mi je pa tretja knjiga, ki jo piše kot o odraslemu človeku. Tam se je okoli 25 leta soočil s svojo mamo in očetom. Zanimivo je prebrati kako je ob srečanju odreagirala mati, ki nad njim ni imela več nobene moči in je v obupu hotela “igrati” neko nadvlado, ter njegova reakcija na to. Tudi druga ni slaba. Svetujem ti, da jih prebereš, drugi dve knjigi teh grozot ne opisujeta več nadrobno, samo v prvem poglavju vsake malo razloži za nazaj.

Lep pozdrav,
Pia

živjo,

jaz pa sem začela z drugo knjigo. tudi jaz sem jo doživljala podobno kot vidve. nikakor pa ne pridem do prvega in tretjega dela…

lp!

Tudi jaz in moja mama sva prebrale to triologijo. Sva navdušene ter hkrati pretresene. Enkrat sem potem tega Dava videla tudi na Oprah. Res je bilo grozno, a hkrati poucno ter razmisljujoce za vsakega.

New Report

Close