Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Davek na kapitalski dobiček

Davek na kapitalski dobiček

Pri prodaji stanovanja moramo plačati davek na dobiček iz kapitala, ker v tem stanovanju še ne živimo 3 leta. Rešujemo si stanovanjski problem in zaradi tega moramo sedaj vzeti še večji kredit. Ali obstaja kakšna varianta, opcija, da bi bili v takem primeru oproščeni tega davka? Vem, da zakon nič ne govori o tem, vendar sem si vseeno rekla, da bom še vas povprašala. Več glav, več ve.
Lep pozdrav!

Če jaz kaj prav razumem davek na DOBIČEK iz kapitala, se dobiček računa: prodajna vrednost – nakupna vrednost stanovanja.

Če ga torej prodajate za isto ceno, kot ste ga kupili, ne ustvarjate dobička torej ne plačate davka.

Še bolje pa bi bila informacija iz prve roke, če je kdo tole dejansko že dal čez.

Kolikor jaz vem, si lahko osnovo za davek znižate le tako, da odštejete 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stroškov od nakupne cene (preračunane v evre), 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od prodajne, stroške posrednika, cenilca vrednosti stanovanja, če ste ga plačali vi, in z vlaganji v stanovanje na osnovi računov. Potem pa lahko naredite samo še to, da se s kupcem dogovorite, da je v pogodbi zapisana cena stanovanja nižja od dejanske in je tako osnova za davek manjša, a se mora kupec s tem strinjati.

New Report

Close