Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Davek od premoženja

Davek od premoženja

Oddajam stanovanje in vsako leto dobim 2 davka. Davek na premoženje in davek od oddajanja. Vsako leto od mene zahtevajo kopijo najemne pogodbe, računov pri uveljavljanju stroškov, potrdil o plačilu teh računov, izjave da se podnajemnik strinja z delom na objektu,… ko vprašam ostale, ki oddajajo ali tudi davčna pozove za oddajajo vse te papirologijo, mi odgovorijo da ne. In tudi nihce od znancev ne plačuje davka na premoženje. In da smo si na jasnem, spadam v podpovprečni razred prejemnikov plač. Ne vem kaj toliko insistirajo z mano glede vseh teh dokazil. Tiste, ki pa na črno oddajajo jih niti ne skušajo najti. Na davčno sem že klicala za pojasnilo in sodeč po glasu operaterke je to bila gospa pred penzijo, ki se ji z odgovorom ne da niti ukvarjat.

Lep ponedeljek.

Isto kot z morebitnim davkom na pse. Tiste, ki jih imajo registrirane, bi obdavčili.

Inšpekcijam se ne da ukvarjat. Ali pa so podkupljive.

Odgovor na objavo uporabnika
Davek, 17.02.2025 ob 10:41

Oddajam stanovanje in vsako leto dobim 2 davka. Davek na premoženje in davek od oddajanja. Vsako leto od mene zahtevajo kopijo najemne pogodbe, računov pri uveljavljanju stroškov, potrdil o plačilu teh računov, izjave da se podnajemnik strinja z delom na objektu,… ko vprašam ostale, ki oddajajo ali tudi davčna pozove za oddajajo vse te papirologijo, mi odgovorijo da ne. In tudi nihce od znancev ne plačuje davka na premoženje. In da smo si na jasnem, spadam v podpovprečni razred prejemnikov plač. Ne vem kaj toliko insistirajo z mano glede vseh teh dokazil. Tiste, ki pa na črno oddajajo jih niti ne skušajo najti. Na davčno sem že klicala za pojasnilo in sodeč po glasu operaterke je to bila gospa pred penzijo, ki se ji z odgovorom ne da niti ukvarjat.

Lep ponedeljek.

prej si pa plačala še davek na plačo (s katero si financirala nepremičnino), DDV na nakupe materiala in storitev (s katerim si zgradila nepremičnino), NUSZ (za isto nepremičnino) tako da na koncu plačaš 5 davke za isti denar….bruh!

Lahko si zadovoljna, da imaš nepremičnino, ki je tvoja. Pa četudi si zanjo/nanjo plačala 5 davkov.

Ker eni se zelo sekiramo, ker ne bomo nikoli imeli nepremičnine, ker si je enostavno ne moremo privoščiti.

Saj ne, da sem fovš tistim z nepremičnino, ampak je pa neprijetno, ko te označijo za luzerja, ker nisi sposoben imeti svoje lastne nepremičnine.

Qwertz, 17.02.2025 ob 10:54

Lahko si zadovoljna, da imaš nepremičnino, ki je tvoja. Pa četudi si zanjo/nanjo plačala 5 davkov.

Ker eni se zelo sekiramo, ker ne bomo nikoli imeli nepremičnine, ker si je enostavno ne moremo privoščiti.

Saj ne, da sem fovš tistim z nepremičnino, ampak je pa neprijetno, ko te označijo za luzerja, ker nisi sposoben imeti svoje lastne nepremičnine.

Ne razumeš, da dokler bo državni aparat tako pogolten, ti ne boš imela najmanjše šanse za nakup stanovanja? Eno je z drugim povezano. Vitka država manj stane. Ne privošči davkom ostalim samo zato, ker nekaj imajo, ker se to posredno in neposredno odraža tudi na tvojem stanju.

Davek na premoženje plačujem ker ima moja hiša več kot 160m2. Davek na oddajanje oddam sam do konca februarja. Pogodbo o najemu oddajo najemniki zaradi prijave začasnega prebivališča.

Spet rich pipl problems. Zahvali se bogu, da imaš nekaj viška…. Da je bil nekdo tako pameten, ti ali sorodniki, da imaš viška stanovanje…

Glede davkov se strinjam s tem, da se nenormalno obdavči prazna stanovanja. Na privat in državni ravni. Bi pa jaz dal olajšavo tistim, ki oddajate in ste pošteni. Seveda bi jo dal, zakaj pa ne, poleg tega nema neplačevanja najemnin pa ne vem kakšne pravice. Dokler bo obstajala ultra siva ekonomija na vseh ravneh, ne bomo nikamor prišli, pa naj bo to gradbeništvo, gostinstvo, in vse naprej… Ampak glej ga zlomka tud drugošvicarji ne jebejo niti sive ekonomije, niti kulture plačevanja, ki mora biti urejena zakonsko in kazensko…

Po liniji najmanjšega odpora in brez napora…daješ jim točke uspešnosti! S tabo nimajo sitnosti, nobenega dela…pač na take se kot pijavke nalimajo.

Polno kvazi praznih stanovanj iz katerega se setajo najemniki …pa…na črno…

JS je zdaj dobil povišico brez kakršnih koli zavez, da pospešijo delo, da …

Vse to je zaradi levičarjev, pa ne takoj pomisliti na politiko, ampak na levičarje, ki bi radi živeli ” dobro” in nič oz. zelo malo delali. Včasih so takim rekli ta je pa nesposoben oz. levičar. Veljalo je, da z desno roko nekaj narediš, z levo pa podreš. In potem pridejo levičarji na oblast in te cuzajo, do nezavesti, tako da je na koncu  že vse prav, tudi tisto kar so vas pri fiziki učili, vse postane narobe in vse postane prav. Pol je pa vojna in potem spet vse –  ” jovo na novo”.

pajo42, 17.02.2025 ob 11:16

Spet rich pipl problems. Zahvali se bogu, da imaš nekaj viška…. Da je bil nekdo tako pameten, ti ali sorodniki, da imaš viška stanovanje…

Glede davkov se strinjam s tem, da se nenormalno obdavči prazna stanovanja. Na privat in državni ravni. Bi pa jaz dal olajšavo tistim, ki oddajate in ste pošteni. Seveda bi jo dal, zakaj pa ne, poleg tega nema neplačevanja najemnin pa ne vem kakšne pravice. Dokler bo obstajala ultra siva ekonomija na vseh ravneh, ne bomo nikamor prišli, pa naj bo to gradbeništvo, gostinstvo, in vse naprej… Ampak glej ga zlomka tud drugošvicarji ne jebejo niti sive ekonomije, niti kulture plačevanja, ki mora biti urejena zakonsko in kazensko…

Dokler ne bo država ustrezno zaščitila lastnike stanovanj lahko samo sanjajo…

Kaj ti naj tetka na davčni odgovarja na tvoje trapaste čenče in smiljenje sami sebi, da noben najemodajalec ali lastnik stanovanja v tej državi ne plačuje davka ali izpolnjuje obrazcev, razen tebe? Lahko te samo odpika in si misli, ta je usekana.

Jaz plačujem davek na premoženje, ker imam vikend. Hvala bogu, da ga mam. No, lahko tudi grem jokat na davčno, kako nefer je, da klošar ne rabi plačat, jaz pa moram

Davek od premoženja obešajo tudi meni, ker ima nepremičnina 170m2 (meja je 160m2).
Fora pa je, da smo te nepremičnine 4 solastniki, ki vsi živimo v njej. Zato sem nekoč že dal pritožbo, da nihče nima v lasti niti 100m2, kaj šele nad 160. Pa so me zavrnili. Nepremičnina ima pač več kot 160m2 in konec, ne glede na število lastnikov in stanovalcev. Kako to potem plačujejo v blokih?

Ne razumem, zakaj je potrebno eno zadevo obdavčiti 5x.

Kako trošim denar bi morala biti svobodna izbira pod enakimi pogoji.

New Report

Close