Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Davek od premoženja za stanovanje, v katerem živimo?

Davek od premoženja za stanovanje, v katerem živimo?

Ali je še kdo te dni dobil dursovo položnico za davek od premoženja? Z možem sva solastnika 120 m2 velikega stanovanja, v katerem tudi živimo in to je to.
Že lani sem dobia položnico (samo jaz, mož ne) in jo seveda plačala, potem mi je pa kolegica rekla, da če v stanovanju živiš, ti tega davka ni treba plačat.
Na dursovi strani je pa tako čudno napisano, da nič več ne vem. Če prav razumem, se plača davek od premoženja, če si lastnik več kot 160 m2 velike nepremičnine?

Kako napisati pritožbo? Je dovolj, če samo zavrnem položnico ali se moram sklicevat na kakšne člene ipd.? Na živce mi gre, vedno pri meni nekaj zašuštrajo, da ne govorim, kakšne težave sem imela z dursom, ko sem želela podatke o plačilu prispevkov … Pa itak imajo vse naše podatke 100x zabeležene. Grrr, sem jezna, spet mi bo šlo en kup časa in živcev.

Stopi osebno tja in razčistite, kaj sploh hočejo od vas.

Najprej poglej, za kakšen davek sploh gre, na podlagi česa je odmerjen. Najbrž gre za NUSZ. Poleg položnice mora pa ja še kaj pisati, poglej in potem preveri na spletu, vsi zakoni so dostopni na uradnem listu (pazi, da dobiš zadnjo verzijo).

Najslabše pa je, da sploh ne veš, za kaj gre in se že jeziš in primerjaš s prijateljico, ki seveda spet ne ve vsega in potem ni čudno, da pride do fiktivnih problemov in jeze.

nova
Uredništvo priporoča

@annelaure ima skoraj gotovo prav ko ti je napisala:
Najslabše pa je, da sploh ne veš, za kaj gre in se že jeziš in primerjaš s prijateljico, ki seveda spet ne ve vsega in potem ni čudno, da pride do fiktivnih problemov in jeze.

Najprej preveri za plačilo točno česa gre. Potem pa nas prosim razveseli z natančno navedbo vzroka zas plačilo.

Kolegica pa, ki ti je rekla, da davka ni potrebno plačati, če v stanovanju živiš…….raje je ne poslušaj. Verjetno je pomešala plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča z omejenim trajanjem oprostila plačila v primeru nakupa nove nepremičnine oz. zgraditve objekta v katerem ima oseba prijavljeno stalno prebivališče.

Preberi tudi celotno obrazložitev. Zlati tisti del: Pritožba ne zadrži…..

Lep pozdrav,
Mag dom,
Gorazd

To smo mi letos dobili prvič – gre pa za nepremičninski davek in se odmeri glede na uporabno površino. Je pa čudno, da si ga dobila samo ti. Če je to to.

Ne, ni NUSZ, ker smo položnico za NUSZ dobili prejšnji teden in menda ja znam brat. Prijateljica mi je pa že lani to povedala, ko sva se ravno srečali na pošti, ko je prišla oddat pritožbo oz. ugovor.

V glavnem – po odgovorih sklepam, da očitno nihče od vas ne dobiva teh položnic za davek od premoženja, tako da ga jaz s svojimi ubogimi 60 m2 lastništva najbrž tudi nisem dolžna plačevat. Bom seveda jutri še poklicala na durs, ampak sem 99,99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana, da je to napaka.

mi plačujemo stavbno zemljišče ne davka. vem pa da kjer je zemlja, na kmetijah, za drugje ne vem, se pa plačuje kataster.

po moje je smiselno kot so ti že napisali, pojdi z odločbo na DURS, in se pozanimaj. samo da nisi že zamudila pritožbenega roka.

Jaz dobivam položnice za plačilo davka od posesti nepremičnin. In davek tudi plačam, ker sem ga dolžna plačati. Sem pa morala prvič sama napisati prijavo, katere nepremičnine imam in izpolniti neke podatke o njih. So me k temu pozvali z DURSa. In na osnovi tega, kar sem prijavila, zdaj plačujem ta davek. Sicer bi mi pa zaračunali kazen.

Davek sem dolžna plačati od vseh nepremičnin, katerih (so)lastnica sem in v katerih nimam jaz ali moji ožji družinski člani prijavljenega stalnega bivališča. Ni važno, da živiš notri, važno je, da imaš notri prijavljeno STALNO bivališče ti ali pa tvoj mož ali otrok. Starši in bratje in sestre tu ne štejejo. Če pa je površina večja od nekega normativa, pa boš kljub temu, da ste notri stalno priajvljeni, morala plačati davek od tistih kvadratov, ki so čez normativ.

Ne, ni NUSZ, ker smo položnico za NUSZ dobili prejšnji teden in menda ja znam brat. Prijateljica mi je pa že lani to povedala, ko sva se ravno srečali na pošti, ko je prišla oddat pritožbo oz. ugovor.

V glavnem – po odgovorih sklepam, da očitno nihče od vas ne dobiva teh položnic za davek od premoženja, tako da ga jaz s svojimi ubogimi 60 m2 lastništva najbrž tudi nisem dolžna plačevat. Bom seveda jutri še poklicala na durs, ampak sem 99,99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prepričana, da je to napaka.[/quote]

Če ti kaj pomaga – znanka je dobila tudi nek davek od premoženja in edino, kar se je spomnila, je bilo, da je vzela velik kredit za nepremičnino, ki je nekaj časa sedel na računu. Baje da je neka fora, da od tega obračunajo davek. Ne vem, ne dohajam te naše države.

New Report

Close