Davek?
Pozdravljeni,
Morda niste pravi naslov za moja vprašanja, ampak bi vam jih vseeno rada zastavila.
Že nekaj časa se govori, da bi naj tisti ki imajo veliko (???) kvadratov bivalne površine na člana v gospodinjstvu, začeli plačevali davek. Do katere kvadrature na člana se ne plača davek? Kdaj bi se naj to začelo odmerjati?
Če se pri vprašanjih nisem prav izrazila se opravičujem, upam da sem bila dovolj jasna.
Ali mogoče veste za kakšno spletno stran, na kateri piše o teh davkih, sem bila že na različnih spletnih straneh, pa o tem nisem nič zasledila.
Lep pozdrav,
Rebeka
Pozdravljeni!
Kakšen bo zakon, ko bo in kdaj bo sprejet se še ne ve. Pripravlja ga Ministrstvo za okolje in prostor in kako si bo minister Podobnik to zamislil je še vse odprto. Lahko vas potolažim, da po mojem mnenju kaj zelo groznega ne bo. Kdorkoli bi močno obdavčil premoženje bi izgubil volitve.:-)
Kot spremljam, so predlogi ministra Damjana, naj bi se močno obdavčilo predvsem “luksuzno premoženje”. Po njegovih besedah to pomeni stanovanja v katerih ne živimo, jahte, vikende, drage avtomobile in podobno.
Stanovanja v katerih živimo in od katere kvadrature naprej se bo smatralo kot lukus se bo izvedelo, ko bo prvi osnutek.
Kot sem že omenil, da kdaj bo to in če sploh bo in v kakšni obliki še nikjer ne piše in ni mogoče napovedovati.
Lep dan!