Davki pri prodaji stanovanja
Pozdravljeni!
Sem 100% lastnik nepremičnine – stanovanja, vpisanega v ZK v središči Ljubljane. Pridobil sem ga z dedovanje, od katerega je preteklo 7,5 let (takrat je postal sklep o dedovanju pravnomočen). Zdaj nameravam stanovanje prodati preko nepremičninske agencije. Vem, da se jim plača določena provizija. Do tu mi je vse jasno.
Zanima pa me, kakšni stroški me pri prodaji še bremenijo (davek na dobiček od prodaje stanovanja – ne vem, če sem prav napisal, je potrebno znesek, ki ga dobim od prodaje stanovanja vnesti tudi v napoved za dohodnino…).
Ne vem, na koga se naj obrnem, zato sem se na vas. Upam, da mi boste pomagali in vam želim lep dan.
Jaka
To bi vam morala svetovati nepremičninska agencija za katero ste se odločil.
Plačali boste 2% davka na promet nepremičnin. Odvisno kako se boste dogovorili z agencijo ali je v provizijo vštet strošek pogodbe ali ne. Drugače pa poleg davka plačate še overovitev podpisa pri notarju in naj bi bilo vse.
lp
Davka na dobiček ne boste plačali, pa tudi če bi ga, ga ne bi bilo potrebno vpisovati v davčno napoved.
“Odvisno kako se boste dogovorili z agencijo ali je v provizijo vštet strošek pogodbe ali ne.”
In kaj je potem agencija naredi za tista 2 % provizije? Te odpelje nekam na ogled? Menda je ne.
Forum je zaprt za komentiranje.