Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem daweoo tico, uno,…

daweoo tico, uno,…

Lep pozdrav
odločam se za nakup avtomobila, pa bi želela kakšno mnenje glede znamk in sicer:
daewoo tico – ta mi je zelo simpatičen, sicer pa lahko fiat uno, kia pride, ali pa morda suzuki alto.

To so pa ful grdi avtomobili, kao neke škatle. Bljak!
Živa se ne bi vozila v takih grdobah…
Sicer je pa odločitev tvoja. Če kaj daš nase, ti svetujem, da ne kupuješ takih grdih avtov.

ma si blesava koka!!!!!!!!!!!!!!! :(((((((((

hvala za izčrpne informacije

erika. ne zmeni se za spodnje poste…pusti mi svoj mail , pa ti pošljem ponudbo …v razredu vozil, ki te zanimajo. Lahko mi pišeš na [email protected]

lep pozdrav

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Kupi raje twinga, ali pa novo pando, sta veliko bolj kompaktna in kvalitetna avta za podobno denarja.
Za zgoraj navedene avte se pa pridružujem koki – žal, ampak škoda denarja
Sicer pa nisi povedala ali gre za nove ali rabljene in do koliko denarja.

Juve ima prav.

Kakšni odgovori ljudje !!!. Erika kupuje avto, za katerega ne bo porabila gore denarja, bo pa vseeno zvesto služil svojemu namenu. Obenem pa kot vsi želi imeti z njim čim manj stroškov, težav in okvar. Včasih imaš več problemov z avtom, ki je vreden več milijonov SIT, kot z drugim, ki ga kupiš za 100.000 SIT ali manj. Erika se je po nekih svojih kriterijih, okusih, željah, potrebah odločila za omenjene štiri avtomobile. Zakaj, kako …, to je njena stvar.
Erika. Glede na to, da nisi posebno izpostavila določene lastnosti, ki naj bi jih imel avtomobil (prostornost, udobje, zmogljivosti, vzdržljivost, oprema …) menim, da te zanimajo osnovne lastnostih. Če želiš podrobnejše informacije, navedi-opiši kaj te zanima, odgovor sledi.
Nobenega od omenjenih avtomobilov ne boš našla novega. Med »najmlajšimi« (letnik 2001) so na tržišču predvsem Uno in Pride. Slednjih je tudi največ v ponudbi. Altov in Ticov je manj, slednji so tudi »starejših« letnikov 98′, 97′ …
Po prostornosti izstopa Kia Pride karavan izvedenka, od navadnih (3 oz 5 vratnih) pa Uno. Uno (predvsem »najmlajši« letniki) in Tico imata »serijsko« 4 vrata na boku, ostala dva odvisno od ponudbe. Dostop do zadnje klopi bo tako lažji, tudi takšno ali drugačno prtljago boš tja lažje odložila.
Motorji; najšibkejši je v Ticotu (0,8 litra delovne prostornine, 41 »konjev«), Uno in Alto imata litrskega (45 oz 54 konjskih moči), najmočnejšega pa Pride 1,3 litra/64 KM. To pomeni, da bo slednji z lahkoto premagoval daljše, tudi avtocestne odseke. Ostali, predvsem pa Tico se bodo malce bolj »mučili«. O tvojih poteh veš največ sama, dejstvo pa je, da bo za krajše-mestne poti tudi Tico dovolj močan. Za to so tudi omenjeni avtomobili prvenstveno namenjeni.
Če gledamo opremo oz opremljenost avtomobilov na tržišču je najbolje opremljena Kia Pride. Veliko jih ima el. pomik stekel, centralno zaklepanje, temna stekla, strešne sani (karavan), avtoradio, servo volan, pri nekaterih celo klimo, tudi avtomatski menjalnik zaslediš v ponudbi. Po opremi je najbolj skop Uno, zadnji letniki so imeli (če se ne motim) za doplačilo le kovinsko barvo. Ostala dva sta nekje vmes (dobiš el. pomik stekel, centralno zaklepanje, radio …).
Cene; najdražji je Pride (karavan izvedenka), za letnik 2000-2001 z opremo (el. pomik stekel, centralno zaklepanje, servo volan, morda tudi klimo …) boš odštela dobrih 0,8 mio SIT, manj opremljeni oz starejši ustrezno manj, podobna cena velja za Alto in Uno. Najcenejši je Tico za dobrih 0,4 mio SIT se dobi že solidnega letnika 98′.
Odločitev je tvoja. Če ti je pri srcu Tico in ustreza tvojim potrebam in zahtevam, mogoče poznaš lastnika oz dobiš solidnega z garancijo, ga enostavno kupi. Pa veliko srečnih kilometrov.

Hvala vsem za informacije, seveda pa koki, ko bo kaj rabila, pa če bi njen – njegov oglas zasledila bi z veseljem tako odgovorila kakor sem prejela odgovor jaz, da vidi kako se počutiš po takšnem izčrpnem odgovoru. sicer ostalim lepa hvala. škorpijon veliko si pomagal – pomagala naj povem da so moje poti zelo kratke – vrtec, šola, služba – vse v radiju 5 km in občasno 1 – 2 x mesečno daljša fura cca 30 km to je vse kar jaz rabim avto sicer imamo večjega in bolj prostornega družinskega. Moram reči da mi je tiko res všeč, pa tudi matiz ni slab in videla sem, kar sledim, da se dobi matiza 98 – 99 ali pa ticota 98 za kar ugodno ceno cca 500.000, ticota pa dobim z opremo za cca 350.000 to vse vem samo ne vem pa kako se to vozi oz. kvari oz. kakšne so cene rezervnih delov. pa zanima me če je pleh tolk slab kot pravjo da je pri petki, ker nikol ne veš kje boš fasal karambol hvala še enkrat l.p.

New Report

Close