Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style debela in zalostna

debela in zalostna

zenske!

na 166 cm imam 78 kil, si me predstavljate? zadnjic sem dobila neke svoej fotografije in sele takrat sem se zavedla, da sem DEBELA. ljubi bog! roke imam zaspehane, da me je sram obleci kratke rokave…
kaj naj naredim????
naj povem nekaj o svoji prehrani: jem od 3 do 5 obrokov dnevno, dosti sadja, zelenjave, mesa ne jem. kruha jem zelo malo, sladkarij pa skoraj ne – ce ne stejem obcasnega cipsa.
gibanje: vsak dan prehodim kaksna 2 km in prekolesarim priblizno 4. no, skoraj vsak dan.
kaksnih zdravil ne jemljem, razen kotracepcijskih tabletk cilest.
to je to. prosim, svetujte mi!!! tiste slike sem raztrgala in vrgla stran, ampak moj speh vseeno ostaja. pomagajte, prosim pomagajte!!

prenehaj s kontr. tableti ali jih zamenjaj, tudi jaz sem se po njih ful zredila,

a pred tipom te pa ni sram???

Mater! Zakaj hudica bi jo blo pa pred tipom sram??? Ha a bi jo moglo bit?! Ce mas ti tacga tipa da mors zgledat idealno, da je sploh s tabo, ne sodi drugim po tem!

Pa sploh ni omenla, da se je zredila po tabletkah!

Če te mora biti pred partnerjem sram je to po moje hudičevo slaba zveza

Tablete so čisto verjeten razlog če se res prehranjuješ tako, kot praviš. Pa jih probaj ukiniti pa boš hitro videla.Jaz sem se v mesecu in pol zredila štiri kg. Ko sem jih nehala jemati sem brez problema prišla na staro težo.

Jekla, kaj če bi obiskala svojega zdravnika. Glede na tvoje prehranjevalne navade ( zelo pohvalne) mislim, da niso tabletke tiste, ki bi te tako redile. Jaz bi definitivno šla do zdravnika. Kako je pa kaj z dedno zasnovo?

zakaj bi jo bilo pa pred drugimi??? Še toliko slabše!!
Punca je spraševala, kaj mislimo, zakaj se je zredila, ti pa kr neki!!

Jelka,
mislim da bi bilo dobro,ce bi se vsak dan konstantno ukvarjala s sportom vsaj eno uro dnevno,pila ogromno vode,si kupila kake nizkokaloricne izdelke (sama trenutno hujsam in en obrok v dnevu nadomestim z Enemonom) in tako naprej.Predvsem pa veliko gibanja in pozitivne naravnanosti.
Pred fantom pa naj te ne bo sram,saj sem prepricana,da te ima rad prav tako kot si !
Veliko srece !

Glede tabletk, Cilest so ravno s tem namenom, da se ne zredis. In se najvec kaksno kilco. Kile niso stranski ucinek cikelsta. Zanje prav posebno velja, da teza ostaja enaka.

Katarina jst kr neki?? Ne seri no!

Jelka kdaj si se zredila? Mas ze dolgo tako kilazo. Prehranjujes se po opisu prav, pa rekreiras tudi. Ampak ali si s tem sele zacela, ker ce tak stil zivljenja prakticiras ze dolgo mislim, da s kilogrami ne bi imela problema. Se mogoce ne le tolazis s tem?
Ce pa se redis brez vzroka obisci zdravnika, naj te da na pregled scitnice. To je zelo mozna zadeva. Verjemi, ker mam sama probleme z njo in sem pretezka ze kar vecino zivljenja (ceprav mam sele 21 let)… jem pa ful malo, ker takoj ko jem mal bl normalno se mi to pozna (in pod normalno ne mislim zretja velikih kolicin) – za primerjavo moja zelo suha sestra poje 2-3x toliko kot jaz na dan, pa ne dobi gor niti grama. Mava cisto drug metabolizem, pa se scitnica mocno ne pomaga 🙂 Res! Vprasaj zdravnika.

verjetno bo to ja… zamenjaj tablete… ker drugače kolikor si opisala svoj dan, prehrano… je vse čist ok… sam ne začet z brezveznim hujšanjem… so že itak vse obsedene s tem!!

LP, Anita

Svetujem ti, da stopiš še do zdravnika in si daš pregledati ŠČITNICO.
Mogoče pa te kaj ščitnični hormoni hecajo..Lahko da ti ščitnica ne deluje pravilno.
Poizkusi..

Svetujem ti kot ostale, pojdi do zdravnika. Jaz tudi jem kontracepcijske tablete, zdajle že ene 7 mesecev, pa moram povedat , da se nisem nič zredila. Ta mesec sem celo shujšala 3 kg. Jem skoraj normalno kot prej, edino kruh smo uvedli(za celo družino) polnozrnat(pečemo ga doma, ker v trgovini pač kaj hitro dobiš pobarvan kruh namesto črnega). Pri kuhi kosila, pa sem izločla vso ocvrto hrano, olja ne uporabljam skoraj nič ali pa sploh nič. Jedi zgostim z zmiksano zelenjavo, namesto z moko. Namesto čipsov in sladkarij, pa sedaj z možem ko greva po nakupih, kupiva sadje ali kakšne polnozrnate grisini palčke z olivnim oljem, krispije in več lahkih jogurtov. Stroški so ostali isti, samo mi smo vsi boljše volje, ker moram povedat da smo vsi izgubili kakšno kilo in se počutimo tudi boljše. V bistvu hočem povedat, da ni ravno važno kolk poješ, bolj važno je kaj poješ.Jaz sedaj res nisem nikoli lačna, ker ne jem nč majn kot prej, ampak samo malo drugače kot prej. Jem pa petkrat na dan. Res pa je da se trudim , da res veliko pijem. Največ same vode, ali pa čisto rahle kamilice- nesladkane. Probaj tako malo spremeniti hrano in kar največ pij. Pa bo boljša prebava , pa tudi počutje bo boljše. Tudi jaz sem imela težave s kg.prej (168/85), sedaj pa (168/67). Še vedno ni idealna teža, vendar se zdaj dobro počutim in sem sama s sabo zadovoljna. Kakšna kila pa kar naj bo v rezervi. Imam še vsaj kam shujšat če slučajno zbolim.
Vse to sem ti napisala nekak v tolažbo. Mislim , da tako zelo grozno pa spet ne zgledaš. Daj probaj malo uvesti takšno spremembo kot sem jo jaz, pa boš videla , da bo boljše. Pred drugimi in pred partnerjem, ti pa kar naj ne bo nerodno.(Mene mož ni imel nič majn rad takrat, ko sem imela največ kg.) Ker s tem najbolj mučiš sama sebe.Glavo pokonci, ker bolj pomembna od zunanje lepote, je notranja lepota. Ja , s tem sploh nisem misla, da na zunaj nisi lepa, na splošno je znano, da so debeluške bolj simpatične od suhic. LP

jelka tisto glede prehranjevanje je ok, ampak kaj pa če morda čipsa preveč poješ? Npr. dnevno zaužiješ z hrano dovolj kalorij, ob tem še potelovadiš, nato pa ves trud nadomestiš s čipsom. Če se tako prehranjuješ nekaj časa kot pišeš – zelenjava….boš 100% pričela izgubljati kg.

Mogoce imas pa kaksno genetsko napako, ki ti ne dovoli, da bi bila vitka. Skusaj se sprijazniti s svojo postavo in se imej rada tako, kakrsna si. Predvsem pa ne nasedaj raznim cudeznim dietam, ker so metanje denarja skozi okno. Sem marsikaj preizkusila, pa ni ucinka. Tvoja sreca naj ne bo odvisna od popularnosti anoreksicnih teles!

Verjetno ni tako hudo, kot se tebi zdi! Imam pa en fajn recept, ki je zdrav, ne rabiš se hrani odrečt, pa še samozavest ti povrne!
Vsako jutro preden daš kaj v usta, v 2dcl mlačne vode vlij eno navadno žlico jabolčnega kisa, dodaj eno malo žličko medu, da uniči okus po kisu in to popij. Potem pa normalno jej čez dan, mogoče malo manj in veliko sadja!!!
Izogibaj se sokovom, ki so poleti še posebej mamljivi in potrebni. Raje pij vodo, z limono.
Upam, da ti bo kaj pomagalo, čeprav se ravno ne sliši dobro. Samo mislim, da res ni tako hudo kot se sliši in da je to samo obdobje, ki bo minilo. Sicer pa že vsi vemo da ne ženskam ne moškim niso več všeč suhice!
LP

Hej, tvoj mail je star, vendar ti moram napisati, da si prebereš kako knjigo, ki opisuje dieto po krvnih skupinah. Povzetek: vsaka krvna skupina zahteva prehranjevanje z določenimi jedmi, če želimo normalno težo. Naslov je tak, da tibodo v knjigarni ali knjižnici znali svetovati.

Sicer pa še tole: jaz sem sicer suha, jem pa zelo veliko. Vendar tudi če si debela ni to prav nič takega. Meni je všeč, če sem suha, vendar zdaj pri 30-tih opažam, da so čisto lušne (včasih še bolj) tudi kake bajsike. Večini moškim tudi sploh niso všeč suhice, nekateri pa imajo debelejše celo rajši. Nikar obupati!!!!!

Edino kar ne maram so prepotentno važne bajse. Taka ne postati. Neguj lep karakter in debelost sploh ne bo opazna oz. bo celo prednost-je neka draž v njej.

Pa še en nasvet kako biti bolj suh. Vse je v glavi. Sama nisem vedela zakaj sem suha kljub velikim količinm hrane,ki jih pojem. No, nekje sem zadnje čase prebrala, da je vse v glavi. In zadeva je taka: enostavno si reči, da sisuha )ali v tvojem primeru bolje, da postajaš suha) ter se ne zmeni več za to, kar odmisli. V tem je trik-bolj ko boš hotela izsiliti hujšanje, bolj boš debela. Bolj koti bo za to vseeno-prej boš shujšala.

Želim ti veliko sreče in N I K A R N E O B U PU J zaradi tega-se res ne splača.

Lp, P.

NAJBOLJŠI NASVET JE TA (ČE NIMAŠ PREJ OMENJENIH ZDRAVSTVENIH TEŽAV) DA SE VPIŠEŠ V KAK FITNES IN TELOVADIŠ PO ENO URO NA DAN IN SE PO TEM SUPER POČUTIŠ-BOLJŠ KOT KO PRED TV GRICKAŠ ČIPS TER ZVEČER PO 6H NE JEŠ NIČ.NA ZAČETKU JE TEŽKO AMPAK SE NAVADIŠ PIJ VELIKO VODE IN OPUSTI NEPOTREBNE SLADKANE SOKOVE TER VKLJUČI ŠE KAKE ZELIŠČNE ČAJE-BREZOVI LISTI,BEZEG,ZELENI ČAJ.. NAJPOMEMBNEJŠE JE DA NE JEŠ VELIKO JEDI IZ BELE MOKE IN ČIMVEČ POLNOZRNATE HRANE SICER PA JE OGROMNO NASVETOV NA MOJTRENER.COM STRANI. REZULTATI PA NISO NIKOLI TAKOJ VIDNI ČE NE JE HUJŠANJE NAPAČNO.

LP, NOEMI

Vem, da tole sicer ne sodi zraven. Toda jaz mislim, da če si v mejah normale privoščiš kaj sladkega in slanega ni nič narobe. Ker, če se kar naenkrat odločiš, da boš pa sedaj samo striktno zdravo hrano jedel, boš hitro dol dobil. Ves čas se mi pa zdi, da je kar težko, da si ne privoščiš nič pregrešnega in potem še več gor dobiš. Važno je da imaš toliko kilogramov da se dober počutiš. Včasih so ženske z več kilogrami še bolj samozavestne in zakaj, ker se ne obremenjujejo s tem koliko so danes preveč pojedle. Če ti nisi prej opazila, da imaš mogoče kaj viška, potem se vprašaj če je mogoče tako slikano. Pa še tako je, da je mišična masa precej težja kot pa špeh! Če si se prej v redu počutila, se ne razburjat. Mislim, da fant ni s teboj zaradi izgleda, to je bil samo prvi vtis.
Samo enkrat živimo in zakaj si ne bi včasih tudi kaj dobrega privoščili?

New Report

Close