Debela sem
draga moja,
jaz pa ti ne predlagam kakšnih drastičnih diet ali preveč telovadbe, ker to na dolgi rok ne gre.
začni z malimi koraki, in delaj to celo življenje ne samo 1 mesec. saj ni le fajn za hujšanje ampak na splošno obljubim ti da se boš počutila bolje in mela več energije.
vaje si lahko najdeš na internetu napiši kaj te zanima. poskusi z kratkimi 15 minutnimi vajami za začetnike.
Pomembno je dvoje 1. količina hrane – samo prilagodiš – poješ manjše porcije kot si sedaj, lahko šteješ kalorije na vsakem izdelku so napisane, približno spraviš na recimo 1600 kcal na dan, spet odvisno koliko si težka in koliko se giblješ, pač postopa jih zmanjšuješ ne pa takoj. Če se ti to ne da – ENOSTAVNO samo ZMANJŠAŠ gazirane pijače, sokove, sladkarije, in hitro hrano. še vedno lahko ješ 1x na teden hamburger, le ne pretiravati. ne rabimo se odrekati kot vsi mislijo.
sem shujšala sama tudi z hamburgerji samo da nisem vsak dan ampak 1 x na teden ga jedla. torej zmanjšaj porcije in VISOKO kalorične stvari- včasih kakšna čokolada in keksi – imajo kalorij za cel dnevni obrok. pa s tem ful presežemo dnevno kcal in tiste malenkosti se poznajo.
2. aktivnost – ali telovadiš po teh vajah na youtubu ali pa hodiš na sprehode, čistiš po hiši karkoli samo da migaš, ne moremo izbirati kje točno se bo maščoba topila zato moramo pač telovaditi in migati na splošno za celo telo,
torej boljše 2x na teden kot pa vsak dan in da ti potem mine, pomembno je da to delamo znova in znova.
POMEMBNO – najprej se mora maščoba stopiti potem se šele začne mišica oblikovati, zato morda na tehtnici ne bo razlike boš pa videla da je.
SLIKAJ SE prej in potem pa boš najbolj videla razliko.
in ja 1. te bo bolelo 1 teden potem bo pa boljše ti garantiram,
OBVEZNO PO VSAKI VAJI RAZTEZANJE in Magnezij če želiš, da bojo te mišice manj bolele.
za več info pa napiši kaj te zanima
LP
to ni plod, rezltat lepotne napake, ampak tvoje možganske napake. 1.so krivistarši. 2 pa si kriva sama. Od ne žretja ne moreš biti debeli. to je pomebno da razumeš, da nam je jasno, da ti torazumeš DA SI SAMA KRIVA. odvisno je koliko si visoka. koliko kg imaš. vidiš in zato bi rad odprl svojo telovadnico, točno za take primere kot si ti. ti moraš začet zdravo jest. cuker totalno stran. nič sladkega. popolnoma nič. začet moraš vsak dan hitro hodit vsaj 2h. ker to ne boš mogla začni z 1h hitre hoje. po 18.00 ne žri več. med tem ko hodiš ne pozabi na sklece. ne delaj počepov. ker imaš genetiko na noge in rit in bo samo še huje. hodit moraš po ravnem in daleč on hitro. vsaj 1h moraš hodit da ti telo začne porabljat maščobo za energijo. če se boš tega držala 2 leti bo veliko bolje. ampak pol se moraš tega držat in res držat in nobenega drgega ne poslušat. mene poslušaj. to je edina rešitev- kot sem rekel, če greš na fitnes delaj samo compaund lifts. standing press, bench press , row, samo z štangostoje. ne delaj počepov. delaj trebušnjake in čim več sklec če delaš doma.
to ni res. že tvoje pisanje mi pove vse. GOVORI V 1. OS .ED. jaz ne morem tukaj nič. lahko lahko. kumot. sam ti ne želiš. ti bi morala nehat poslušat kvazi trenerje in delat kaj ti jaz rečem. zelo enostavno. zadja bom jaz predvideval sicer zelo skeptično, da ti znaš jet. kar dvomim, ampak recimo. recim oda rzaumeš prehranjvenaje. ok. če greš na uteži moraš trenirat samo compaund vaje. z štango. kot dec. ravni bench press začneš z štango 20kg. nato vaja row. neki vlečeš k sebi. za hrbet. za globino hrbta. nato standing press. spet stoje z štango, nato ker praviš da imaš debela stegna, delaš hamsteringe z dedth lift metodo. počepov ne delaš. nič ne delaš na znoge. edino lahko greš tečt počasi daleč, hitro hodid 2h po ravnem bolj. ti moraš natrenirat zgornji del telesa. to je pri tebi problem. ampak ti tegan ikoli ne boš. ker it je lažje rečt ne znam dvigovat z prstimi utezni, je pretezko, ne bom, bla bl bla bom delala za ritko pa bo. saj vem, kako je. vidim vsak dan.
Kako lahko izjaviš, da imaš napako. Noben človek nima napake. Nehajmo že enkrat s takimi. Vsak človek je unikaten in vsak ima nekaj kar ti je všeč. Najbolj všeč pa si moramo biti sami sebi. Včasih se niso ukvarjali s takimi stvarmi, zato so bili ljudje bolj srečni. Danes pa je vsak za kaj toliko kritičen, da življenje gre naokoli in pozabimo živeti. Debeli, suhi, majhni, veliki, črni, beli, s celulitom in brez takšni smo in vzemimo to kot je. Poznam nekaj takih, ki si ne upajo niti na bazen. Pa zakaj za vraga toliko razmišljamo in se obsojamo. Čemu je to sploh potrebno.