Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Debela žena

Debela žena

Od poletja je naložila kilograme in se mi je iskreno rečeno začela gravžat. Takšna ni bila niti proti koncu nosečnosti. Frendi ter tudi sosed se že kaj pošali na ta račun. Nekak sem ji na lep način izpostavil, naj mogoče premisli o svoji teži, gre kdaj tečt, mogoče zamenja prehrano in nadaljuje smer življenja v tej smeri, pa gre samo še bolj navzdol. Moja mama ji bi za rojstni dan plačala naročnino za fitnes in je v naprej povedala da noče hodit. TV, kuhinja, postelja.

Kaj naj naredi? Če še enkrat pomislim, resno se mi gravža. Spiva skupaj samo brez seksa ker enostavno ne morem, njej pa je brez seksa ok.

Kako jo naj prepričam da shujša?

Zdaj ne mi o nekih ločitvah prosim.

Naj gre na kliniko za hujšanje po Ozempic. Ni najbolj poceni je pa edino učinkovito zdravilo ta hujšanje.

Nikoli prav.

Si ji v oporo , jo kdaj vprašal kako je, se ji posvetil…?

Moj bivši je tudi si domišljal da moram imet enako kg skoz kakor pri 20 letih a po treh porodih in po 30 letih sem pa ja kakšen kg pridobila.

Tudi on ima trebuh, nima las in kaj pol pač skrbimo za zdravje in medsebojno razumevanje.

Tega ni bilo in zraven se je še nasilje pridružilo in en kup raznih kozlarij.

Ne rabim tega, dosti je bilo, nisem samoumevna.

Stoj ženi ob strani !

Vedno sem ji bil v oporo. Ne razume ali bolje rečeno ji je vseeno, da jo je meni težko gledat debelo.

Odgovor na objavo uporabnika
Sram me je, 23.10.2024 ob 07:55

Od poletja je naložila kilograme in se mi je iskreno rečeno začela gravžat. Takšna ni bila niti proti koncu nosečnosti. Frendi ter tudi sosed se že kaj pošali na ta račun. Nekak sem ji na lep način izpostavil, naj mogoče premisli o svoji teži, gre kdaj tečt, mogoče zamenja prehrano in nadaljuje smer življenja v tej smeri, pa gre samo še bolj navzdol. Moja mama ji bi za rojstni dan plačala naročnino za fitnes in je v naprej povedala da noče hodit. TV, kuhinja, postelja.

Kaj naj naredi? Če še enkrat pomislim, resno se mi gravža. Spiva skupaj samo brez seksa ker enostavno ne morem, njej pa je brez seksa ok.

Kako jo naj prepričam da shujša?

Zdaj ne mi o nekih ločitvah prosim.

Idiot. To kar si iskal si dobil.. Zdaj pa redi čunkico, očitno je lačna.

Si pogledal njeno mamo? ZLATO PRAVILO

KAKRŠNA JE TAŠČA, TAKŠNA BO TVOJA ŽENA SLEJ KO PREJ.

ČE JE STARA DBELA JE TUDI TVOJA, ALI PA JI PREVEČ FILAŠ  IN PREMALO FUKAŠ.

Pošlji jo k zdravniku in v laboratorij. Poznam primer, ko je zaradi nedelovanja ščitnice oseba v 7 mesecih pridobila 37 kg, pa se ni prenajedala, komaj si je rešila življenje, ampak ti kg žal ne gredo dol  tako kot so šli gor.

Daj daj . zgleda, 23.10.2024 ob 08:06

Nikoli prav.

Si ji v oporo , jo kdaj vprašal kako je, se ji posvetil…?

Moj bivši je tudi si domišljal da moram imet enako kg skoz kakor pri 20 letih a po treh porodih in po 30 letih sem pa ja kakšen kg pridobila.

Tudi on ima trebuh, nima las in kaj pol pač skrbimo za zdravje in medsebojno razumevanje.

Tega ni bilo in zraven se je še nasilje pridružilo in en kup raznih kozlarij.

Ne rabim tega, dosti je bilo, nisem samoumevna.

Stoj ženi ob strani !

Daj ne serji. Stoji ji naj ob strani, da bo vsako leto samo še bolj debela?

Vpiši jo v fitnes s fitnes trenerjem, da se ženska spravi nazaj v prvotno konstrukcijo. Jebala vas, stoj ji ob strani??? Če ne more poslušat in upoštevat njegove želje pa naj se potem ne čudi, ko bo pričel varati.

Glej poba, kot vidiš ji je vseeno in sploh ne rabiš ločitve. Če si potreben normalne ženske si najdi eno za usput, kaj veš, mogoče se pa razvije kaj več, ona pa si naj ima kavč in tv. Prej boš dojel bolje bo. To kar delaš se reče trpljenje v razmerju. Vsak moški vedno razmišlja kot sem ti napisal, pa ne samo če ima neprivlačno ženo, tudi če mu doma nič ne manjka. Sicer pa na tebi je kaj boš naredil.

kaj pa ti? imaš še tiste lase kot takrat ko te je spoznala ali pa si odprl letališče? tvoja postava? dlake iz ušes?

O fitnesu sva že debatirala, sem napisal. Mama ji je ponudila plačilo karte za rojstni dan in je rekla, da tja že ne bo hodila. Jaz ji pogojevati in vsiljevati karte tudi nočem. Najin komunikacijski odnos je dober, težava je v debelosti in njeni trmi, posledično sponim življenjem. izgleda kot da je zadovoljna sama s seboj.

Ultimat, 23.10.2024 ob 08:17

Glej poba, kot vidiš ji je vseeno in sploh ne rabiš ločitve. Če si potreben normalne ženske si najdi eno za usput, kaj veš, mogoče se pa razvije kaj več, ona pa si naj ima kavč in tv. Prej boš dojel bolje bo. To kar delaš se reče trpljenje v razmerju. Vsak moški vedno razmišlja kot sem ti napisal, pa ne samo če ima neprivlačno ženo, tudi če mu doma nič ne manjka. Sicer pa na tebi je kaj boš naredil.

Podpis!

Men jo dej, jaz  mam pa rad debele

Danes je moderno bit bajsi. Gledam ženske pa niso to neke smrklje, ampak ženske 25+, debele v kratki kikli, petke, dolgi umetni nohti na debelih prstih, zalit obraz… vse to je zdaj normalno. Groza. Kako sebi lahko dovoliš biti tak bajsi mi ne bo nikoli jasno. Izvzeti tisti, ki so bolni, govora je o zdravih ljudeh.

Meni je pomagal samo Ozempic, vse ostalo ni delovalo. Zdaj sem vitka, srečna,….holesterol in pritisk sta skoraj v mejo normale.

Midva sma se ločla zaradi enake stvari. Po porodu se je zredla za 50+kg, 3 podbradke itd. Sem še vztrajal, samo kaj ko se je basala ko gudika ponoči……

Najdi vzrok za njeno debelost. Tam je ključ do rešitve.

Ava928, 23.10.2024 ob 08:03

Naj gre na kliniko za hujšanje po Ozempic. Ni najbolj poceni je pa edino učinkovito zdravilo ta hujšanje.

Edino zdravilo? Daj ne seri

Nikoli tudi ne bom razumela, da zdrav jemlje Ozempic, tak človek nima samokontrole, je požrešen in nediscipliniran. Zdravila so za bolne, ne za zdrave.

Sram me je, 23.10.2024 ob 08:10

Vedno sem ji bil v oporo. Ne razume ali bolje rečeno ji je vseeno, da jo je meni težko gledat debelo.

Še ne dolgo tega nazaj, je bilo, sploh na kmetijah pohvalno, če je bila ženska pri sebi. Moški pa so imeli radi ženske, kjer je bilo kaj za prijet. Kaj ti hočem reči? Da je samo stvar družbe, kako oblikuje merila in kako doživljamo človeško telo. Nate je družba vplivala tako, da meniš, da je debelo grdo. Kaj pa če bi pogledal z drugega zornega kota?! Ta ženska je tvoja, nimaš se je kaj sramovati. Je tvoja, včasih bo lepša, včasih manj, spoštuj jo. Do sprememb pa s pogovorom in skupnim trudom. Čez zid pa seveda ne moreš. Kar ne moreš spremeniti, je pa za sprejet.

Torej je v dveh mesecih ratala debela? Mogoče bi bilo fajn k zdravniku.

kaj pa jamraš.. imaš še več za ljubit jo.

kolk se je pa lahko zredila v nekaj mesecih? 10 kg. lapas tja v tri dni neumnosti.

in ne, mama ni merilo za hčerko. moja mama ima 155/ 45, jaz pa 180/ 92.  hahahaha

mamka Miška, 23.10.2024 ob 08:14

Pošlji jo k zdravniku in v laboratorij. Poznam primer, ko je zaradi nedelovanja ščitnice oseba v 7 mesecih pridobila 37 kg, pa se ni prenajedala, komaj si je rešila življenje, ampak ti kg žal ne gredo dol  tako kot so šli gor.

ko je zaradi nedelovanja ščitnice oseba v 7 mesecih pridobila 37 kg, pa se ni prenajedala,

ehehe, ja, tale scitnica je pa nekam pogosto vzrok debelosti. 😂

Smo v najbolj nemogočem obdobju kadarkoli do sedaj, kar se hrane tiče. Včasih so bile ženske doma in kuhale doma vzgojeno hrano. Večinoma so bile okrogle, ker jedlo se je nasitno in redilno hrano, ker se je dosti delalo. Nasitna hrana tistega časa je bil krompir in koruza, moka in močnate jedi, občasno mastno svinjsko meso, mastne kokoši, doma rejeno. Če se spomnim vrstnic moje babice, je v mojih letih bila samo ena suha. Tako da suhost je modni trend, ne zgodovinsko pravilo. Pojdi v galerije, poglej slike, ki so polne sala in oblin. To je eno.

Drugo pa, da danes imamo ubijalski tempo, jemo nezdravo hrano, telo pa nekaj časa zmore, v določenih letih se pač enostavno neha boriti. Ni potrebno, da kaj spremeniš, samo telo več ne sodeluje kot prej. In potem se išče bolezni, ki bi naj povzročile to debelost na hitro. Najde se ščitnica, holesterol, pomanjkanje vitaminov in mineralov…. Premalo se poudarja, da smo si to pridelali z leti ignorance, nezdravih živil in telesne zanemarjenosti. V bistvu živimo kot smo dobili vzorce, s to razliko, da hrana danes, čeprav je na krožniku enaka, je bistveno drugačna. Polna antibiotikov, pesticidov, težkih kovin ipd. Dodali smo ogromno predelane hrane in zasvojevalcev kot so sladkor. Ker smo navajeni, ker je telo navajeno, je rez zelo težko narediti. Človek se mora resetirati in začeti znova. Leto dni in še več se čisti telo vseh strupov, ampak učinek je neverjeten. Kdor zmore, ampak zmore jih manj kot ne. In še potem, ko narediš premik, ni rečeno, da ti je uspelo za zmeraj.

Kaj lahko narediš ti? V bistvu ne kaj dosti. Dozoreti mora v njej, opore v tebi nima. Čim si pričel stavek s sram me je, si jasno izrazil čustva do nje. To pride, ko ni več ljubezni. In je ne bo, tudi če bo shujšala. Razmisli, če ji ne bi na daljši rok naredil usluge, če se ločiš.

Želim ji, da bi tebe, tvojo mamico in karte za fitnes nekam poslala ter si uredila življenje. Očitno jo ne izpolnjuješ, kaj veš, lahko se zaradi tebe nažira. Pa nehaj s tisto tvojo “oporo”, ker sam sebi lažeš. Ko prideš v toksično okolje, je edina rešitev umik ali pa propad. Upam, da se ji bo uspelo umakniti in shujšati zaradi njenega zdravja. Pa tudi to upam, da ne bo kdo nekoč pisal o tebi, kakšen bajsi si postal. Hitro se ti lahko zgodi. Kaj bi pa naredil, če bi postala invalid?

New Report

Close