Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dechatlon 20-colsko otrosko kolo vs. Hervisovo

Dechatlon 20-colsko otrosko kolo vs. Hervisovo

Je tole Dechatlonovo kolo ok:

https://www.decathlon.si/kolo-mistigirl-540-id_8366864.html?_gl=1*rmlu7u*_ga*YW1wLW1xN0tCY2NOWWU2cWVFUU85em1JVnJycmZ6ajN5VmpULTBka2hGb2hGRkEwMXA3ZV9yMXZ1V0F5UG5EYlZJbFU.

Ali bi raje otroku nabavili tole:

https://www.hervis.si/store/Oprema/Kolesa/Otro{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ka-kolesa/X-Fact/Mission-20-Girl/p/COLOR-2470614

Kolegica je nabavioa to drugo kolo in rekla, da je kmalu odpadlo pedalo in so morali kupiti novo …

Za omenjeni kolesi ne vem, ampak po mojih izkušnjah je bolje kupiti malo bolj kvalitetno kolo, lahko tudi rabljeno, kot pa tako, kot je na povezavi. Smo poskusili oboje. Lahko pohvalim Specialized, Early rider, Giant, Islabikes, Kokua.

Hvala ti za odgovor!

Jaz pa imam take izkušnje, da otrok kolo itak hitro preraste. Smo kupili tudi kolo v decathlonu – čisto ok in je zdržalo marsikakšno skakanje, padce in grd teren. Sedaj pa je itak premajhno in kupujemo večjega. Ne bo nekaj dragega, ker se itak ne splača dokler ga preraste v enem letu.

Oba sta v istem rangu. Kot je že zgoraj napisano, to kolo bo otrok hitro prerasel in če je kupljeno novo, ne bo problema. To, da so zaradi pedala kupili novega, ne verjamem. Smo imeli isti problem, pa so ga zamenjali brez težav, v garanciji.
Če pa kupujete za dalj časa ali več otrok zapored, pa se splača pogledat kaj boljšega.

takole bom rekla: že na prvi pogled se vidi da je prva varianta veliko lepša, veliko bolj vabljiva, tudi barve delujejo tako, da stvar izgleda vzdržnejša. Jaz bi se vsekakor odločila za Decathlon, tudi sicer se zelo rada sprehodim po trgovini, mi je veliko bolj všeč kot pa naprimer nek Hervis. Tako da kar kupite v Decatghlonu in hči vam bo hvaležna, ker bo imela estetsko in kvalitetnejše kolo od nekega našarjenega nekvalitetnega namenjenega za vzhodi trg.

Pa javite, katerega ste kupil!

Oprosti, sem nerazumljivo napisala: pedalo so kupili novo, ne kolo.

takole bom rekla: že na prvi pogled se vidi da je prva varianta veliko lepša, veliko bolj vabljiva, tudi barve delujejo tako, da stvar izgleda vzdržnejša. Jaz bi se vsekakor odločila za Decathlon, tudi sicer se zelo rada sprehodim po trgovini, mi je veliko bolj všeč kot pa naprimer nek Hervis. Tako da kar kupite v Decatghlonu in hči vam bo hvaležna, ker bo imela estetsko in kvalitetnejše kolo od nekega našarjenega nekvalitetnega namenjenega za vzhodi trg.

Pa javite, katerega ste kupil!
[/quote]

Sem se zjutraj pogovarjala se z eno mamico in tudi za Dechatlon navija. Tako da bom sla verjetno kar po prvo kolo. Tudi ta mali je prvo bolj vsec.

Ko sem iskala kolo zase, sem šla najprej v Hervis, Dechatlon, Intersport … Že skoraj sem se odločila za enega, ponujali so akcijsko ceno in vse, potem pa sem obiskala še eno kolesarsko trgovino in ugotovila, da se tam da boljša kolesa dobiti ceneje. Od takrat kolesa kupujem samo še v kolesarskih trgovinah, tudi za otroke. Običajno znajo veliko bolje svetovati, pa cene so za osnovne modele celo nižje kot pri raznih zgoraj naštetih trgovinah. Nimajo pa običajno vseh modelov na spletu, ampak je treba kar fizično tja. Kar je tudi sicer pri nakupu kolesa priporočljivo – otroku mora biti na njem udobno, počutiti se mora varno. Zato naj pred nakupom kolo sproba!

200 evrov za povprečno otroško kolo ni ravno ugodna cena – samo povem. Se da najti ceneje in bolje.

Imam obratne izkušnje pri nakupu koles za otroke. Ne, ne dam 400 EUR za kolo, ki ga bo otrok hitro prerasel. Se ne splača.
Drugo je kolo za odraslega – tam lahko najdeš nekaj cenejšega in kvalitetnega v kolesarskih trgovinah.

200 evrov za povprečno otroško kolo ni ravno ugodna cena – samo povem. Se da najti ceneje in bolje.
[/quote]

Mi lahko zaupas, kje se da kupiti ceneje in bolje?

Kaj vi ste nornalni?? Sem kliknil na link od dechatlon kolesa, me je skoraj kap. Če to kupite svojemu lastnemu otroku, ga očitno nimate radi. Če mu to kupite, se bo otroku kolesarjenje zagabilo. Garantirano. Idite v trgovino in dvignite to kolo. To ima verjetno vsaj 15kg in poganjanje tega je muka.
Da se sploh ne pogovarjamo o temu, da ga bo sram to vozit ,ker se mu bodo drugi smejali.
Tako kolo mora bit lahko z dobro geometrijo, da ga bo veselje vozit. Torej alu okvir in brez vse nepotrebne šare gor.
Ozrite se po priznanih znamkah, ki stanejo več, ampak razlika je več kot očitna.
Hervis? Ne se hecat. Bolj zanič robe ne moreš nikjer drugje kupit.

nazaj kupil kolo za hčerko v Hervisu. Po enem tednu odpadlo pedalo. Hčerka je ob tem padla vendar na srečo brez poškodb, se je pa strgal sedež. Sem uveljavljal garancijo in so zamenjali tudi sedež. Prvič sem doživel, da odpade pedalo. So bili uničeni navoji pri pedalu.

Boljše je tole kolo, pa dokupiš blatnike in lučke.
https://www.decathlon.si/hibridno-kolo-original-100-id_8487150.html

sem kupila tole za oba, super kolo za otroka za par let, ko je večji svojega prerasel, ga je imel mlajši, se pravi je zdražal kar nekaj let v uporabi, pa še prodala sem ga potem. So različne barve in velikosti.

https://sl.sportsdirect.com/muddyfox-recoil-20-inch-kids-mountain-bike-938437#colcode=93843748

Boljše je tole kolo, pa dokupiš blatnike in lučke.
https://www.decathlon.si/hibridno-kolo-original-100-id_8487150.html
[/quote]

Se vedno nimamo kolesa 😐. Od vseh predlaganimi, mi je tole na tej povezavi najbolj vsec. Sem sla gledat in ima samo 10 kg. 400 evrov ne bom dajala za kolo, smo v bloku, bo ponoci se noge dobilo. Skoda ker nimajo razlicice tega kolesa v roza barvi

Spremljaj rabljene. Včasih dobiš kot nova kolesa za pol cene. Samo moraš bit hitra, to gre takoj. Jaz sem za mojo tako dobil specialized poganjalčka za 80€, nov je 170. Imel je eno prasko.
Čakat na zalogo v trgovini pa pozabi, ker novih ne bo. Kriza v dobavi še kar traja, trgovine se že zdaj praznijo, pa je komaj začetek marca.

Se vedno nimamo kolesa 😐. Od vseh predlaganimi, mi je tole na tej povezavi najbolj vsec. Sem sla gledat in ima samo 10 kg. 400 evrov ne bom dajala za kolo, smo v bloku, bo ponoci se noge dobilo. Skoda ker nimajo razlicice tega kolesa v roza barvi

[/quote]

Kupiš rabljenega, ki je bil nov 300-400 evrov. Po dveh letih, ko ga otrok preraste, je kolo lahko še vedno kot novo, ti ga pa odkupiš za ene toliko, kot boš dala za nekvalitetno kolo, ki bi še velikemu ljubitelju zagravžalo kolesarjenje. Če ga rabite za gledat in za v kolesarnico, pa kupi najcenejšega. Namig: Cenejše, lažje in morda bolj smotrno je po barvah izbirati oblačila, ne koles.
Tudi tisti v blokih imamo draga kolesa, mopede, motorje, supe, čolne in še n rekvizitov, pa tudi garaže, alarmne naprave… tako kot v hišah.

Kupiš rabljenega, ki je bil nov 300-400 evrov. Po dveh letih, ko ga otrok preraste, je kolo lahko še vedno kot novo, ti ga pa odkupiš za ene toliko, kot boš dala za nekvalitetno kolo, ki bi še velikemu ljubitelju zagravžalo kolesarjenje. Če ga rabite za gledat in za v kolesarnico, pa kupi najcenejšega. Namig: Cenejše, lažje in morda bolj smotrno je po barvah izbirati oblačila, ne koles.
Tudi tisti v blokih imamo draga kolesa, mopede, motorje, supe, čolne in še n rekvizitov, pa tudi garaže, alarmne naprave… tako kot v hišah.
[/quote]

Ja, samo moras naleteti na lepo ohranjeno rabljeno kolo. Je.at ga, nisi zenska, pa ti barva ni pomembna, miji hcer je zelo. Se spomnim, ko je bil meni najlepsi avto svetlo vijolicna stoenka 😁. Se zdaj mora biti pa laptop silver barve, drugace mi ni ok, bog pomagaj 😄.

Me se vozimo damo po mestu in okoliskih makadamih, tako da kolesarjenje se ji zaradi malo bolj robustnega kolesa sigurno ne bo.

Me fliknemo kolesa v klet brez alarma. In ke ze kar nekaj koles izginilo iz kleti v nasi soseski. Talo da eni ga v stanovanje nosijo, meni ee niti pod razno ne bi dalo.

Ja, samo moras naleteti na lepo ohranjeno rabljeno kolo. Je.at ga, nisi zenska, pa ti barva ni pomembna, miji hcer je zelo. Se spomnim, ko je bil meni najlepsi avto svetlo vijolicna stoenka 😁. Se zdaj mora biti pa laptop silver barve, drugace mi ni ok, bog pomagaj 😄.

Me se vozimo damo po mestu in okoliskih makadamih, tako da kolesarjenje se ji zaradi malo bolj robustnega kolesa sigurno ne bo.

Me fliknemo kolesa v klet brez alarma. In ke ze kar nekaj koles izginilo iz kleti v nasi soseski. Talo da eni ga v stanovanje nosijo, meni ee niti pod razno ne bi dalo.
[/quote]

Haha, pa celo sem ženska, ampak ena od tistih, ki je bila vedno drugačna od drugih, nikoli pinki. Avtomobili so morali biti odštekani, ne glede na barvo 🙂

Za kak hud off road s kolesom 6-letniki po navadi še niso, ampak tudi po cesti se peljat s kolesom, ki je težji od tebe, ni ravno najbolj prijetno. Da ne govorimo o poziciji na kolesu. Kakor kdo. Jaz ne dam 200 evrov za kolo, ki tega denarja ni vreden.

Kaj pa tole kolo, je ok: https://www.grasca.si/otrosko-kolo-bergamont-bergamonster-20-girl

Cel teden samo o kolesu studiram 😁😁.

Un iz decathlona jaz ga ne bi. Tezek. Iz hervisam mi je boljsi in se vilice ima z amortizerji.

Zdaj na pomlad bo na bolhi in raznih fb skupinah precej koles dobro ohranjenih, eni kot novi, spremljat vse. In preklicat vse trgovine rabljenimi kolesi, k so ze poservisirana itd. Novega ne bi kupovala.

Hvala vsem za odgovore! Bom ta tedenspremljala rabljena kolesa. Smorn je edino, ker ji je lansko kolo premajhno in cimprej rabi novo.

Vse trgovine z rabljeno opremo so odprte. Tudi to preglej, preklici. Zaradi korone jih vse vec uporablja fb in messenger oz da ti posiljajo gitke. Ce jim reces da rabis kolo 20 col za deklico v taki in taki barvi in poves se detajle, npr kosaro da ima spredaj, prtljaznik zadaj, amort.vilice itdda ti ne posilja tistega kar v startu ne bi vzela….in na fb skupine lahk das oglas sama. Isto napises. Kaj rabis in barve.

New Report

Close