Dedci bi gospodinjo
Jaz sem si skupno življenje vedno predstavljaja tako, da je obema potem lažje. Torej vsak pol računov plačata. Skupnih seveda. Pa recimo enkrat en skuha, drugič drug. Ali pa en skuha, drug pospravi. V glavnem, da se tudi gospodinjska dela delijo.
Pa si moški to drugače predstavljajo. Kuha ženska, čisti ženska, pere ženska.. .moško delo pa je menjava gum pri avtu. Hm, 2 na leto znam tudi sama peljat k vulkanizerju.
Zdaj razmišljam o drugi varianti. TOrej imeti moškega, ampak vsak živi na svojem, ne skupaj. Se to obnese? Prakticirate to na dolgi rok?
Saj to pa je logično, da je samski ženski bolje kot v dvoje, kar se tiče prostega časa, dela.
Je pa seveda draga reč to. Tako, da to si privoščijo tiste, ki imajo solidno plačo.
V službi samske kar naprej poslušamo od šefice in sodelavk kako me imamo čas, kako nam ni treba tega pa onega doma početi. Pa kako imamo čas za hobije, športanje. One pa morajo dedca in otroke pedenat.
Ogromno žensk bi se ločilo, če bi imele dovolj velike plače.
Ženske, ki se pa ločijo, ponavadi kar zacvetijo. Imajo čas zase, prej so morale moža rihtat. Potem pa zacvetijo.
Seveda so pa tudi ok zakoni, kjer moški ni le odrasli otročaj, ki mu je treba rit odnašat. Samo taki moški so redki. Večinoma imajo dve levi roki za delo doma.
saj to je pa logično, 20.02.2023 ob 16:59
Saj to pa je logično, da je samski ženski bolje kot v dvoje, kar se tiče prostega časa, dela.
Je pa seveda draga reč to. Tako, da to si privoščijo tiste, ki imajo solidno plačo.
V službi samske kar naprej poslušamo od šefice in sodelavk kako me imamo čas, kako nam ni treba tega pa onega doma početi. Pa kako imamo čas za hobije, športanje. One pa morajo dedca in otroke pedenat.
Kdo pa jih sili da igrajo mamice odraslim moškim? Pa še hvalijo se z tem. Kot da imaš prizadetega odraslega namesto partnerja. Tudi bivši je to pričakoval ker pri njih je bilo normalno, da žensko izkoristijo kot hlapca leta 1900. Zato pa je bivši.
Duhii.., 20.02.2023 ob 17:04
Kdo pa jih sili da igrajo mamice odraslim moškim? Pa še hvalijo se z tem. Kot da imaš prizadetega odraslega namesto partnerja. Tudi bivši je to pričakoval ker pri njih je bilo normalno, da žensko izkoristijo kot hlapca leta 1900. Zato pa je bivši.
Hja, večina žensk in moških razmišlja, da tako pač mora biti. Tako, da tiste, ki ne razmišljajo tako in imajo ok plačo, raje ostanejo samske. Večina sicer upa, da bo našla moškega, ki bo opravilno sposoben pa so taki moški preredki in take ženske potem raje samske ostanejo.
Enkrat je ena tu pisala, da ni edino delo njenega moža, da pelje avto k vulkanizerju. Njen mož je zadolžen tudi za menjavo žarnic. Ni pojasnila kako to zgleda, žarnica crkne, je tema, dedca ni doma, ona čepi v temi ali kako?
Aja, jaz znam sama avto peljat k vukanizerju (pa res redko vidim ženske tam), znam zamenjat žarnico. Tako, da sem komot samska. Nisem pa ljubiteljica čiščenja svinjarije za moškimi.
negospodinja, 20.02.2023 ob 16:46
Jaz sem si skupno življenje vedno predstavljaja tako, da je obema potem lažje. Torej vsak pol računov plačata. Skupnih seveda. Pa recimo enkrat en skuha, drugič drug. Ali pa en skuha, drug pospravi. V glavnem, da se tudi gospodinjska dela delijo.
Pa si moški to drugače predstavljajo. Kuha ženska, čisti ženska, pere ženska.. .moško delo pa je menjava gum pri avtu. Hm, 2 na leto znam tudi sama peljat k vulkanizerju.
Zdaj razmišljam o drugi varianti. TOrej imeti moškega, ampak vsak živi na svojem, ne skupaj. Se to obnese? Prakticirate to na dolgi rok?
se. Nikoli nisem delila stroškov z moškim, moja plača je moja, njeova pa za vse stroške, dopuste.
Če med moškimi iščeš dedce, potem tudi dobiš dedce. Večina sodobnih moških nekoliko mlajših generacij pa ve, da v odnos in gospodinjstvo prispevajo vsi in se trudi po svojih močeh za to.
Sama sem stara med 30 in 40, pa v svoji generaciji skoraj ne poznam tega, o čemer govoriš. Morda se spomnim enega ali dveh takšnih moških, pri katerih žena vse doma pedena in ima ona tako otroke kot gospodinjstvo čez. V enem primeru mož dela kariero in sta se tako zmenila, da bo ona doma, ker je tako bolje žiboza otroke, v drugem primeru gre pa za globoko verno družino, kjer se od ženske taka vloga pričakuje.
V vseh drugih primerih pa tega ni, ampak se gospodinjska dela in skrb za otroke porazdeli med obema partnerjema.
Parkrat po par mesecev sem morala deliti službeno stanovanje z moškimi. K sreči soba in kopalnica samo moja. Ampak hodnik in kuhinja pa skupna.
Mladi moški so odvartni, nemarni, da glava peče. V kuhinji so vedno pustili svinjak. Da bi kdo počistil za sabo? Odnesel smeti, posesal? Itak, da ne.
Samo kak starejši moški je imel delovne navade. Mladi tam 20-35 pa obup. Očitno jim mamice vse naredijo. Nesasmkim pa punce, žene.
Lol736, 20.02.2023 ob 17:53
Reci mu naj plača vse račune, pa boš sama za vse. Plačo pa zadrži zase. Drugače naj mu mama pere in pospravlja.
Logično. Saj pa že imam svojo plačo zase. Sama pa sem za vse moje stvari. Ne rabim pa gospodinjit moškemu. Nimam velike plače, je pa vseeno toliko ok, da ne raibm biti gospodinja in da si svojo plačo plačam vse, kar je nujno pa še h0bije, potovanja…
yram, 20.02.2023 ob 18:26
Vsak si zivljenje v dvoje predstavlja oz.zivi po svoje. Jaz si pa ne predstavljam, da bi moz kuhal, pospravljal itd., jaz bi pa racune placevala.
Ti poznaš samo to verzijo, da on plačuje, ti gospodinjiš?
Veš večina poročenih žensk plačuje račune in gospodinji.
Meni je bivši predlagal, da si deliva delo tako, da jaz čistim, on bo pa posesal po stanovanju. Poleg tega me je vsak večer prosil, če mu zmasiram ‘tačke’ – ja dejansko je ta izraz uporabil. In sem mu jih parkrat. Ko sem pa jaz prosila, da mi zmasira ramena, ker me bolijo, pa je to zanj pomenilo povabilo na sex – da bo lahko ON užival in njegov tanek ptiček. Ej kateri lenuhi, pa to je noro!! Dobro, da ga ne gledam več, res. Fuj hahaha bljaaaak.
negospodinja, 20.02.2023 ob 17:56
Logično. Saj pa že imam svojo plačo zase. Sama pa sem za vse moje stvari. Ne rabim pa gospodinjit moškemu. Nimam velike plače, je pa vseeno toliko ok, da ne raibm biti gospodinja in da si svojo plačo plačam vse, kar je nujno pa še h0bije, potovanja…
Tako je treba, naj plača gospodinjo če jo hoče
Sem 60+. V mojih mladih letih smo bile punce bolj izbirčne in ne zadovoljne čisto z vsakim, vsaj v mojem okolju. Pred odločitvijo za skupno življenje smo jih dobro preizkusile v vseh pogledih. In pred poroko ali odločitvijo za otroka smo živeli vsaj kakšno leto ali dve na koruzi. Tako res ne kupuješ mačka v žaklju. Levorokega tipa, ki bi me hotel imeti za služkinjo, bi hitro odslovila. Tudi sin je vzgojen v tem duhu, da se domača dela delijo.