Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Dedovana nepremičnina pravica do najemnine-uporabnine

Dedovana nepremičnina pravica do najemnine-uporabnine

Pozdravljeni.

podedoval sem nepremičnino, ki ni bila vpisana na zapustnikovo ime v zemljiški knjigi, zato mi je sodišče na razpravi ni dodelilo. Sedaj sem zbral verigo kupoprodajnih pogodb in nepremičnino vpisal na zapustnikovo ime, sodišče je že izdalo dodatni sklep dedovanju, da sem lastnik te nepremičnine. Problem je v tem, da je nepremičnina zasedena z najemnikom ,ki je bil v najemu že v času, ko je zapustnik še živel. Ta najemnik meni noče plačevati najemnine, niti noče zapustiti nepremičnine, ker nisem vpisan v zemljiško knjigo. Sedaj me pa zanima, s trenutkom ko bom vpisan v zemljiško knjigo ali lahko dobim oziroma iztožim najemnino- uporabnino za nazaj, gre pa za daljše časovno obdobje preko 10 let oziroma , za koliko let nazaj in kašne dokaze potrebujem, da bom upravičen do najemnine za nazaj. Z najemnikom se ne da pogovorjat, ker samo veselo izkorišča dano situacijo in se smeji vsemu kar mu skušam povedati.

Hvala za odgovore

Spoštovani!

Plačila najemnine ne morate zahtevati za 10 let nazaj, saj je v zakonu določeno, da terjatev zakupnine zastara v 3 letih. Zahtevate lahko le plačilo za pretekla 3 leta. Za dokazovanje potrebujete vsaj najemno pogodbo, sklep o dedovanju in vaše dopise najemniku o pozivu k plačilu.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close