Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute dedovanje 1/6

dedovanje 1/6

Morda pa kdo ve…;
Moja mama je po svoji mami podedovala nujni delež 1/6 nepremičnine (5 nadst. hiša) letnik pred 1930, nato je umrla in smo jaz, sestra in oče le to podedovali po njej . Ker v hiši še niso bili nikoli urejeni nikakršni načrti, izmere etažne lastnine, smo dediči naročili, da bi izvedeli točno kvadraturo nepremičnine naročili izmere, elaborat za vpis ka katast.stavb….Torej, ker v hiši, v kateri so bile na novo narejene plošče, notranjih ločilnih zidov, kateri bi ločili skupne prostore (hodnik, stopnišče)ni bilo, se pravi bila opredeljena stanovanjska in skupna površina, smo celotno kvadraturo nepremičnine podelili na šest delov in en del(1/6) dedujemo mi. Zanima me ali smo si 1/6 prav razložili? A bi se moralo upoštevati samo stanov.površino brez skupnih prostorov, čeprav v sklepu o dedovanju piše “1/6 nepremičnine”. Podjetje katero nam je to urejalo, se je sicer strinjalo s tem načinom-delitev celotne nepremičnine.
Najlepša hvala za odgovor

Pozdravljeni!

V 1/6 od celotne hiše, katere lastnik ste, je prav, da je všteto vse. Saj ste tudi delni lastnik skupnih prostorov, kot so stopnice, hodniki… Dokler se točno ne dogovorite od koga je kaj, je to edina možnost. Težava je, da brez ostaih lastnikov ne boste mogli svoj del prodati ali zastaviti za kredit. Predlagam, da natančno specificirate od koga je kaj in kaj so skupni prostori ter tako vpišete etažno lastnino v ZK.

Ker je s tako staro hišo kar nekaj stroškov, vam svetujem, da natančno opredelite skupne stroške in vzdrževanje.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close