Dedovanje avtomobila
Pozdravljeni!
Umrla mi je mama, ki mi je v oporoki zapustila avto. Zapuscinske obravnave se ni bilo,zato me zanima,ce lahko ta avto ze vozim? Kaj ce z njim povzrocim nesreco?
Ali se lahko prenese bonus s pokojnicine zavarovalne police naprej name?
Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav!
Spoštovani!
Avto vsekakor lahko vozite in lahko ob prometni nezgodi uveljavljate kritje iz zavarovalne police,saj je avto kljub smrti vaše mame še vedno zavarovan ( v kolikor je bila premija za zavarovanje avtomobila plačana ). Za prenos bonifikacije je najbolje, da se pozanimate pri zavarovalnici, kjer je avto trenutno zavarovan, saj imajo zavarovalnice glede tega različne kriterije, vendar smo mnenja, da prenos ne bi smel biti problem. Prepis lastništva avtomobila lahko kasneje uredite, ko boste prejeli sklep o dedovanju.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni!
Imam problem, da ne morem uporabiti bonifikacije pri zavarovanju vozila,ki sem ga podedoval.
Pred skoraj letom dni sem podedoval vozilo od pokojnega očeta, sedaj pa mi na zavarovalnici nočejo priznati bonifikacije, češ da v sklepu o dedovanju vozila, ki sem ga dobil od sodišča ne piše zraven, da se podeduje tudi bonifikacija. Zavarovalni agent mi je rekel, da je sodišče naredilo napako in da bi moralo v sklepu o dedovanju napisati, da se podeduje tudi bonifikacija.
Prosil bi za pomoč, da mi odgovorite kaj naj zdaj storim, da težavo rešim
Najlepša hvala za odgovor že vnaprej!
Spoštovani,
menimo, da se bonus deduje skupaj z avtomobilom, zato bi za prenos moral zadostovati sklep o dedovanju in pa zavarovalna polica pokojnika.
S spoštovanjem!
Spostovani,
dolocene zavarovalnice resnicno komplicirajo z prenosom bonusa. Nekaterim zadostuje samo sklep o dedovanju v katerem je doloceno vozilo, ki se deduje, nekatere zavarovalnice pa zelijo imeti v sklepu o dedovanju napisano, da se deduje tudi bonus, ki ga je imel pokojnik.
V vasem primeru vam predlagam, da na sodisce naslovite zahtevo za izdajo dodatnega sklepa v katerem bo napisano, da dedujete bonifikacijo po pokojni materi. Za sodisce to ne bo noben problem, ker se velikokrat zgodi, da se najdejo zapustnikove stvari se po zapuscinski obravnavi.
Edino kar bo boste morali placati sodno takso za izdajo sklepa.
Forum je zaprt za komentiranje.