dedovanje dolgov
Pozdravljeni!
Živim v izvenzakonski zvezi, s partnerjem imava hčerko. Živimo v stanovanju, katerega lastnica je tašča. Partner je že več let brezposeln. Tašča ima precej kreditov in navado kupovati vse na obroke. Zanima me, kej se zgodi v primeru taščine smrti. Partner nima nobene lastnine in nobenega premoženja. Tast je pokojen. Ali taščini dolgovi bremenijo mene v primeru, da stanovanje deduje partner?
Spoštovani!
Glede odgovornosti dedičev za zapustnikove dolgove velja, da dedič odgovarja za zapustnikove dolgove le do višine vrednosti podedovanega premoženja. Če je dedičev več, so ti nerazdelno odgovorni za zapustnikove dolgove, in sicer vsak do višine vrednosti svojega dednega deleža.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni!
Znam uporabljati brskalnik in ta odgovor, ki je naveden že velikokrat je presplošen. Mene zanima ali bodo dolgovi tašče bremenili mene (izvenzakonsko partnerko), če bo stanovanje podedoval partner (ki je brez vseh dohodkov). Hvala za odgovor.
Spoštovani!
Odgovori na forumu so informativne narave. V kolikor želite konkretne informacije se obrnite na odvetnika po lastni izbiri.
Vaš mož bo kot dedič moral dolgove nekako povrniti. V kolikor zapuščino npr. predstavlja le stanovanje in dolgovi, bo vaš mož dolžan poravnati dolgove, sicer se bo stanovanje prodalo. V kolikor mož premoženja nima bo verjetno v vašem interesu, da mu pri tem pomagate.
Mož se lahko tudi odpove dedovanju. V tem primeru za dolgove ne odgovarja.
S spoštovanjem,
Forum je zaprt za komentiranje.