Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti dedovanje nerešenga premoženja

dedovanje nerešenga premoženja

Pozdravljeni

Imam vprašanjem, ki me tere že nekaj dni, pa ga ne znam razrešit. Zapuščinske razprave še ni bilo. Nekaj tednov nazaj sem v prometni nesreči izgubila moža. Poročena sva bila 7 let, imava dva otroka ( 2 in 5 let ). Hiša, v kateri živimo, je tristanovanjska. V pritličju sta živela tast in tašča ( hišo sta onadva zgradila ), v pritličju si je stanovanje uredila tašča, v prvem nadstropju moževa sestra z družino, zgoraj v mansardi pa si je stanovanje uredil moj mož še preden sva se midva spoznala.

Če se vrnem 12 let nazaj. Umrl je možev oče. V hiši so ostali njegova žena ( moževa mati ), moj mož star 23 let in njegova sestra stara 28 let. Celotno premoženje ( hišo ) je takrat dedovala njegova žena ( moževa mati ), moj mož in njegova sestra sta se dediščini odrekla, v dobro njune mame. No, potem po očetovi smrti si je moževa mati uredila stanovanje v pritličju, sestra si je stanovanje uredila v 1.nadstropju, moj mož pa si je uredil stanovanje v mansardi. Večjega preurejanje ni bilo potrebnega, saj je bila hiša že ob gradnji predvidena kot večja večstanovanjska, tako da tako moj mož kot njegova sestra nista vložila veliko denarja. Tako smo 9 let vsi srečni živeli v tej hiši, bili smo srečni in smo se imeli radi.

Nekaj tednov nazaj v prometni nesreči izgubila svojega moža. Ostala sem sama z dvema malima otrokoma. Moj mož je imel od svojega premoženja le svoj avto v vrednosti 30.000€ in slabih 5.000€ svojem bančnem računu. Celotna hiša je še vedno napisana na taščo.
Nekaj dni nazaj pa sem ob tašče in moževe sestre dobila ultimat, da je hiša od tašče in da se moram skupaj z otrokoma izselit, saj mojega moža ni več. Zapuščinske razprave po mojem možu še ni bilo.

Situacija, da se moram skupaj z otrokoma odselit me je zelo šokirala, saj smo se do moževe smrti vsi razumeli odlično. Ali je to možno, da sem sedaj ostala brez vsega?

Najlepša hvala za vas odgovor,

Nina

Spoštovani,

menimo, da žal lahko zahtevate le povrnitev vlaganj v nepremičnino.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close