Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Dedovanje po očetu

Dedovanje po očetu

Po očetovi smrti se je njegova polovica delila na tri dele. Mami, sestri in meni na enakovredne tri dele, s sestro nama je pripadla vsaki po 1/6. Sestra je bila pred leti izplačana, jaz pa sem metala denar stran za najemnine, saj je sobivanje z mamo in njenim partnerjem nemogoče. Stanovanje ni veliko, sedaj si ga delim z njima kot samohranilka na minimalcu z malim sinom, sem zaposlena,vendar ne zmorem plačevati najemnin in hkrati vseh ostalih stroškov za naju. Zato sva v družinskem stanovanju, katerega deleža še 25let po očetovi smrti ne želi izplačati. S fantkom se stiskava v mali sobi, obiskov ne moreva imeti, deliva malo kuhinjo in kopalnico, vodiva svoje gospodinjstvo v malem stanovanju iz katerega bi se tako rada izselila, pa ne gre..Ker mama nima najmanjšega namena izplačati tega malega deleža, s katerim bi lahko s fantkom normalno zaživela in počakala na neprofitno stanovanje ali boljšo možnost. Smo v zelo slabih odnosih in moja naloga je zaščititi otroka, če že moja mati nima te težnje v sebi, da bi mi pomagala, resnično ne vem, kako naj ukrepam. Gre za 20.000 evrov, ki bi jih v dvajsetih letih mama in partner že zdavnaj lahko izplačala, vendar je šlo za druge reči. Tu naj omenim še, da partnerjevi otroci ne želijo stikov z očetom, tudi moja sestra in nečakinja jih nimata z mamo. V stanovanje je partner prinesel svoje obleke pri petdesetih letih in po prekinjenem zakonu z bivšo. V redu ja, vse to se mene ne tiče, pa vendar..Morava zato midva z otrokom trpeti? Čas teče, fantek raste in potrebujeva svoj prostor in mir. Kako do njega? Na razpise za neprofitna stanovanja se prijavljam. Trenutno.1.117 v čakalni vrsti.

Sprožite postopek na sodišču za delitev solastnine. Mogoče mati pride k pameti ter vaju izplača, drugače boste šli vsi na cesto s polnimi žepi denarja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close