Dedovanje po očetu
Po očetovi smrti se je njegova polovica delila na tri dele. Mami, sestri in meni na enakovredne tri dele, s sestro nama je pripadla vsaki po 1/6. Sestra je bila pred leti izplačana, jaz pa sem metala denar stran za najemnine, saj je sobivanje z mamo in njenim partnerjem nemogoče. Stanovanje ni veliko, sedaj si ga delim z njima kot samohranilka na minimalcu z malim sinom, sem zaposlena,vendar ne zmorem plačevati najemnin in hkrati vseh ostalih stroškov za naju. Zato sva v družinskem stanovanju, katerega deleža še 25let po očetovi smrti ne želi izplačati. S fantkom se stiskava v mali sobi, obiskov ne moreva imeti, deliva malo kuhinjo in kopalnico, vodiva svoje gospodinjstvo v malem stanovanju iz katerega bi se tako rada izselila, pa ne gre..Ker mama nima najmanjšega namena izplačati tega malega deleža, s katerim bi lahko s fantkom normalno zaživela in počakala na neprofitno stanovanje ali boljšo možnost. Smo v zelo slabih odnosih in moja naloga je zaščititi otroka, če že moja mati nima te težnje v sebi, da bi mi pomagala, resnično ne vem, kako naj ukrepam. Gre za 20.000 evrov, ki bi jih v dvajsetih letih mama in partner že zdavnaj lahko izplačala, vendar je šlo za druge reči. Tu naj omenim še, da partnerjevi otroci ne želijo stikov z očetom, tudi moja sestra in nečakinja jih nimata z mamo. V stanovanje je partner prinesel svoje obleke pri petdesetih letih in po prekinjenem zakonu z bivšo. V redu ja, vse to se mene ne tiče, pa vendar..Morava zato midva z otrokom trpeti? Čas teče, fantek raste in potrebujeva svoj prostor in mir. Kako do njega? Na razpise za neprofitna stanovanja se prijavljam. Trenutno.1.117 v čakalni vrsti.
Sprožite postopek na sodišču za delitev solastnine. Mogoče mati pride k pameti ter vaju izplača, drugače boste šli vsi na cesto s polnimi žepi denarja.
Forum je zaprt za komentiranje.