Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Definicija levice in desnice

Definicija levice in desnice

Kaj je to desnica in kaj levica, kdo je levičar in kdo desničar?

E to pa tudi mene zanima! Ker kar napišem ni prav. Enkrat norijo tisti, ki pravijo, da so levi, drugič pa tisti, ki se imajo za desne, sedaj pa mene zanima, kje za hudiča sem po vašem jaz.
Pa ne da bi kar vsi radi, da sem na sredini.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

desničar ne mara južnjakov ali pa je kristjan, zelo verjetno je oboje
lahko da ni kristjan, vendar potem gotovo vsaj sovraži čefurje – takih je manj kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
lahko da nima nič proti južnjakom, vendar je potem gotovo vsaj kristjan – takih je manj kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Tale definicija bo pa težka! Janković levičar? Pahor v Armani oblekci????
Ne vem, no.

Kaj je pa Jelinčič…Hrvatov ne mara, Srbe ljubi, cerkve ne mara, se ima pa za nacionalista..?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ne maram čefurjev, ne spadam med kristjane, kaj torej sem.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

am… a ni to tako, da so desničarji konservativci, medtem ko so levičarji liberalci?

kolkor so mene učili izhajata pojma politična levica in desnica iz francoske revolucije, ko so na državnem zboru na desni sedeli predstavniki klera in plemstva, medtem ko na levi pa predstavniki navadnega ljudstva, torej kmetov in delavcev. prvi so podpirali staro, drugi so bili pa za spremembe.

iz tega izhajajoč so desni tisti, ki zagovarjajo bolj tradicionalne vrednote, orientiranost navznoter v sebe, medtem ko so levi bolj odprti za spremembe.

po moje je jelinčič strogo desno, če ne kar skrajno desno. sicer je pa pri nas glede tega itak ena velika zbrka :-).

sicer pa skopušnik, a nisi nekaj postov nazaj opozoril ravno na to dejstvo, da ne moremo več gledati na politiko tako dualno? moral politics, se spomneš?

illusion is dellusion

@eter: Sem ja, nenavadno pa je, da v tisti temi ni bilo kaj dosti zanimanja.

Tu sem pa v bistvu vprašal za slovenske razmere. Pač levo-desno je tudi odvisno od države do države.

Pri nas pravih liberalcev sploh ni.

Seveda nimamo pravih liberalcev, saj so naši sprivatizirali vsa podjetja in imamo v SLo na levi lastnike kapitala. Od kdaj lepo prosim so se pa kapitalisti še vlekli za pravice delovnega ljudstva??? Torej je pri nas en malce narobe svet.
Jelinčič je pa najbrž edini “desni” politik pri nas, ki časti NOB kot svetinjo. Še bolj kot t.i. “levi”.
Janša bi se včasih še lahko deklariral za socialdemokrata, dokler ni stopil v koalicijo z Novo Slovenijo. A je moral po sili razmer ,sicer bi spet izgubil volitve.
Pa še o tem kdo tule na forumu je levi in kdo desni!!?? ja volila sem janšo, ker je bil čas za spremembe, ampak, če se mi bo ta vlada zasrala bom na prihodnjih volitvah volila druge. Zdaj nam je ponujena vsaj ta možnost.
Dočim nekateri(ve se kdo) častite svoje politične izbrance kot malike , pa karkoli že počnejo.

Jaz sem desničar in podpiram kapitalizem.

Če pa faksa ne bom naredil ali pa ne bom dobil službe, bom pa za socializem.

??? No, tole je pa klasičen, šolski način sprenevedanja. Mulc, uči se, ne pa da tu blejaš in se odločaš o tem, kakšen družbeni sistem ti je (ali bi ti bil) na kožo pisan. Si en mal sramota za študente a? Se vidi, da te nihče kaj dosti resno ne vzame, kaj? Si en, akhm…..sej veš tist, ki ga nihče ne spoštuje, ker nimaš svojega mnenja, ker se ne znaš postavit zase?, ko te vsak, ki ima pet minut cajta, pošlje po…Ja no, saj smo vas takšne vsi poznali; papak, a?

Revež. Pa še skopariš za povrh.

Spet levičarka ničesar ne razume.

Skopušnik je prav napisal.Samo razumeti je treba.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Zame so vsi isti. Z eno razliko. Da so desni izjemno naklonjeni kleru in denarju, levi pa samo denarju. Zato imam raje leve. Vzamejo zase. Desni vzamejo zase in se za Cerkev.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Žogica, a vidiš, da so levi bolj grabežljivi!!?? Desni delijo z RKC.

Mislim, da nisi razumela. Imam raje leve, ker vzamejo manj, vzamejo samo zase. Desni trenutno jemljejo za dva in nic cudno, da bo slo vse v maloro. Tako majhna drzava ne more hraniti toliko zajedalcev.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Mislim, da pri nas obstajajo samo desne in bolj desne stranke. Klasične levice ni. Stranke so leve samo zaradi obnašanja.Ex komunisti ne morejo biti levica, ker niso socialna stranka.

New Report

Close