Najdi forum

Defragmentiranje diska

Zakaj mi je po defragmentiranju diska vse na disku zmešalo.Javljalo mi je, da nekaterih datotek sploh ne najde več.V glavnem uničilo mi je vse na disku.Nekateri programi so bili fuč.Defragmentiral diska ne bom več nikoli, ker je šit.Moral sem formatirat disk, pa vse še enkrat naložit.

Razjarjeni Klop!

Če bi prebral debate na temo defragmentacije, zlasti moja opažanja o tveganosti in nepotrebnosti tega početja, se ti to ne bi zgodilo. Naj tvoje izkušnje veljajo kot svarilo drugim uporabnikom.

Disku, ki javlja slabe sektorje, ni moč več zaupati. Bije mu zadnja ura. Podobno kot disketa, ki začne nagajat. Posname še, dol pa dobiš, al pa tudi ne.

Ja jaz mislim da je kriv pač poškodovan disk ne pa defragmentiranje. Ni mi jasno kako bi lahko defrag pokvaril programe, razen seveda, če je z diskom kaj narobe. tu pa je vse možno.

Nepotrebnost defragmentacije? Sploh v OS z igračkastim datotečnim sistemom tipa FAT(32)? Ne govori neumnosti!
Se pa strinjam, da je zadeva vsaj malo tvegana.

Saj ti je nihče ne brani. Lahko jo poženeš vsak dan, če želiš.
Če boš po opravljeni defragmentaciji opazil kakšno opazno izboljšanje, bo pa sploh super. Klop je očitno ni, pa še marsikdo drug tudi ne. Večini se defragmentacija niti uspešno ne zaključi.
Verjetno tudi ni malo tistih uporabnikov, ki niti ne vejo, čemu služi. Taki imajo še najmanj težav. Ne šarijo po windowsih, uporabljajo tiste programe, ki jih potrebujejo. Tako odpadejo masikatere težave. Don’t worry, be happy!

Lep pozdrav
Tajfun

Mogoče ti je pa kdo pomagal pri defragu – npr. kak virus, ki zna uspešno
takole narediti zmedo.

Sicer smo pa že enkrat nekje spodaj “debatirali” o defragu.

1. Požre ti veliko časa
2. Po defragu ni efekta, ali je pa zanemarljiv
3. Veliko programske opreme ima privzeto napake v programih, uporabniki
pa ne naredijo Update Windows okolja z novejšimi programi, ki teh napak
mogoče nimajo.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close