dejte že nehat
po moje je pa bolš kapco na bučki met kot kasnej okol dohtarjev hodit pa jamrat;joj,moj ma pa kar naprej ušesa vneta pa sploh nevem zakaj????????
Ja draga “ne razumem” pa tale sapca se tud kasnej na zobeh pokaže.
Sicer pa smo različni in tako so tudi otroci različni enga prej zebe k druzga,edn je prej bolan k drug…. jest sm pri ušeskih kar previdna,da nebo posledic.
Če si iz Ljubljane si sigurno srečala mojega sina, ki je revež danes moral obleči smučarske hlače, debelo bundo, kapo, rokavice, žabe, zimsko obutev.
Za vse to se moramo zahvaliti naši šoli, ki celo zimo naših otrok ni peljala nikamor, danes pa so šli na sankanje na Veliko planino.
Moj otrok ni bil v celi zimi toliko oblečen kot danes.
Se mi je kar smilil, revček.
Sedaj pa je že v pomladni opravi in z očijem gresta veselo igrat nogomet.
Veš, jaz sem bila na tržnici Koseze v Lj danes. Leto in pol stara hči je bila oblečena v body z dogimi rokavi, čez majčko (res tanko, ne plišasto) z dolgimi rokavi, pa: žabice in dolge tanke hlače, ter sandalčke, brez pokrivala.
Malo starejša gospa ki je stala poleg jo je PARKRAT POŠLATALA (po rokicah, hrbtku, ličku!!!) ter vmes VSAKOKRAT PRIPOMNILA DA JO ZEBE!!!!! KER DA ZUNAJ RES SIJE SONCE, A SPLOH NI TOPLO!!!!!!!!!
Me je res razkurila, vsi bolj vedo kot jaz!
Meni je od mami prijateljica – starejša, zelo cenjena upokojena pediatrinja lepo povedala, da s kapcami razvadimo otročkova ušesa in je zato toliko vnetij ušes, zamašenih noskov itd.
Če bi bili ljudje narejeni tako, da bi potrebovali zaščito na ušesih bi se z njo že rodili!
Uho se navadi na toploto in potem že ob najmanjšem pišu pride do vnetij.
Ubogala sem njen nasvet. Naš tamauček v globokem vozičku/košari ni imel nikoli kapice, razen pozimi, ko je bilo konkretno mrzlo – pa še to za zaščito celotne glavice pred mrazom in ne samo ušes. Tudi po kopanju mu nisem nikoli tlačila kapice na glavico.
Sedaj je star 3,5 leta – še nikoli ni imel vnetih ušes! Vsega je bil bolan mogoče 5x pa še to virusno “gripo”, ki ni prišla zaradi golih ušes in pa rota virus ter norice.
Tudi sama kot otrok nisem nosila kap, rutk, trakov in jih še vedno ne nosim, razen na smučanju. Pa vnetih ušes še nisem mela.
Jaz se absolutno strinjam, da so otroci pri nas večinoma preveč oblečeni.
Od prijateljice hči je imela vnetje ušes skoraj brez prestanka.
Ko jo je pa (po nasvetu zdravnice) prenehala zavijat v kapo in šale pri 15 stopinjah se je stvar izboljšala.
Bolj nevarno je za kaj staknit, če je otrok prešvican in pol čez njega piha,kot pa če gre iz vrtca do doma brez kape.