Deklica tezave z lasmi
Moja hci, 7 let, ima dolge lase, las je tenek. Lasisce in lasje ni masno, se ji ne masti. Zelo radi se cufajo. Tezave so s krtacenjem, ker jo boli zaradi vozlickov. Umijemo lase ze popoldan, da se posusijo na zraku, prespricam jih z otroskim sredstvom za lazje cesanje. Vendar zjutraj ze ima polno vozlickov, vse scufano zadaj in krtacenje je tezavno in bolece seveda.
Poznate kaksno sredstvo, ki bi pomagalo pri tej tezavi?
Naše imate že od malega ta šampon in predvsem olje za razščevanje:
https://cdn0.woolworths.media/content/wowproductimages/large/891479_4.jpg
in pa tangle teezer krtačo.
Najhujša je 4 letnica, ki si napoca vsega boga v lase od šmrkljov do golaža dalje.
Bljak.
Najprej škarje!
Ko se lasje vozlajo, cufajo in težko razčešejo, so konice fuč, torej najprej škarje, ki bodo odstrigle vse, kar je slabo in še kak cm več, da ja ostane smo zdrav las.
Vsa sredstva razen otroškega šampona vrzi v smeti!
Deklici spleti kito za spat, lahko tudi dve kitki, da se lasje ne kuštrajo, če nemirno spi.
Uporabljaj krtačo za lažje razčesavanje, imam zelo goste lase, od kar imam to krtačo, je česanje milina.
Hvala vam za nasvete. Jaz bi ji najraje lase postrigla, vsaj paz frizurco, manj matranja predsem za njo. A kaj ko zeli dolge lase in noce slisati, raje se matra. Vse deklice v razredu imajo dolge lase in ona noce biti izjema. Sem ji mazala z olivnim oljem pa ni nic bolje. Bom poskusila se kaj od navedenega. Hvala.
LP
Enako imela moja. Pomagale so edino škarje. Saj ni treba, da se jo ostriže na kratko, samo slabe konice-ker lasje se vozlajo zaradi tega. Mojo smo ostrigli do ramen, kar je še vedno dolgo in dovolj za čopke in kitke. Vozlov pa nima več, kaka 2 tedna sta minila od striženja.
Predtem smo pa tudi preizkusili vse možno in je pomagala le kita. Če ni bilo kite, so se ji že v parih urah zavozlali in seveda potem z razčesavanjem vozličkov spet uničuješ lase.
https://www.youtube.com/watch?v=q66qLAWx0M0
1. varjanta, rabiš eno nogavico, jo uporabljam že nekaj let, super je, ne invazivno, ne moti pri spanju, in frizura je top zjutraj, potrebnih bo par ponovitev, da se pride v grif, danes jo naredim manj kot v minuti.