Delam v oblastnih strukturah, medijih, preberite resnico o kaosu v sloveniji zaradi korona virusa
To ni nič novega. Popolnoma enako merilo se uporablja tudi za statistike o gripi, ki jo še več ljudi prebije doma. Zabeleženi so samo primeri, ko grejo k zdravniku.
Gripa: smrtnost manj kot 0,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Korona: smrtnost 3,4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (WHO), 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Italija.
Glede na to, da gre za nov virus, pa so vsi ti podatki (tvoji, whojevi in moji) začasni. Končen obračun se bo delal čez kakšen mesec.
Mi smo pripravljeni.
[/quote]
Je drugače, česa ne razumeš? Balžji virus od gripe, manj ljudi je za njim umrlo, kot za gripo v istem obdobju, pa se dela namerno svetovna panika. Mutni malo z betico zakaj?
Plačan agitator. Z aviona vidno. Očitno je nekomu zelo v interesu sejati paniko med ljudmi in ustvarjati vzdušje napol vojnega stanja. Hm, le komu? Testi so pomembni v začetni fazi, da se omeji okužba, ko bo okuženih veliko, ne bo imelo testiranje nobenega smisla več. Imaš, nimaš, ne igra vloge. Če boš bolan, boš doma, če bo hudo, boš na intenzivni.
V prvem postu jaz nikjer ne vidim nič o potovanjih, turističnih agencijah, higieni ipd.
Berem pa, kako odgovorni lažejo, kako ni dovolj testov in ker vseh ne testirajo, je okužena osmina prebivalstva (cca 250.000 ljudi, da ti ne bo treba računat), kako skrivajo, da je nekdo že v kritičnem stanju in podobne nebuloze. A to po tvoje ni sejanje panike? Zame vsekakor je.
[/quote]
Ja zdej me pa res panika, če ne štekate namena tega članka. Ne to ni sejanje panike ampak realna slika. Mislm, a tebe grabi panika, ko to prebereš? Mene ne, to kar piše mi je itak jasno. Tko pač je. Skrbi me zarad takih, ki še vedno rečejo ah saj to je mal hujša gripa in grejo čez Italijo na Karibe al pa v Pariz. Za koga pa mislš, da je blo to napisan? Za vse tiste, ki ne bojo razumel, dokler ne bojo mel tastarih dveh v bolnici zarad plučnce. Se opravičujem, ampak un k bo zarad takega članka začel paničarit, je brez sposobnosti razmišljanja, po domače idiot. A je treba res tok podcenjevati ljudi. Nismo vsi zabiti.
To ni nič novega. Popolnoma enako merilo se uporablja tudi za statistike o gripi, ki jo še več ljudi prebije doma. Zabeleženi so samo primeri, ko grejo k zdravniku.
Gripa: smrtnost manj kot 0,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Korona: smrtnost 3,4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (WHO), 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Italija.
Glede na to, da gre za nov virus, pa so vsi ti podatki (tvoji, whojevi in moji) začasni. Končen obračun se bo delal čez kakšen mesec.
Mi smo pripravljeni.
[/quote]
Ne vem, kje si dobila te statistične podatke, a so napačni. Gripo povzročajo različni sevi in smrtnost je do 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Vsako leto umre po svetu zaradi nje do 670.000 ljudi.
Verjamem, da je pri coroni prisoten strah, ker gre za nov in še neraziskan virus, ampak glede na dosedanje podatke in število mrtvih, ni nič bolj smrtonosen. Tole je res umetno ustvarjanje panike. Če bi vam dnevno poročali o številu hospitaliziranih zaradi zapletov pri gripi in vas sproti informirali o številu smrti zaradi nje, ali pa zaradi katerih drugih respiratornih obolenj (zaradi SRV, ki je zelo nevaren, recimo umirajo dojenčki), bi glede na tole paniko, ki jo prvenstveno ustvarjajo mediji (po čigavem naročilu?), najbrž padli v komo od same groze.
Ne vem, kje si dobila te statistične podatke, a so napačni. Gripo povzročajo različni sevi in smrtnost je do 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Vsako leto umre po svetu zaradi nje do 670.000 ljudi.
Verjamem, da je pri coroni prisoten strah, ker gre za nov in še neraziskan virus, ampak glede na dosedanje podatke in število mrtvih, ni nič bolj smrtonosen. Tole je res umetno ustvarjanje panike. Če bi vam dnevno poročali o številu hospitaliziranih zaradi zapletov pri gripi in vas sproti informirali o številu smrti zaradi nje, ali pa zaradi katerih drugih respiratornih obolenj (zaradi SRV, ki je zelo nevaren, recimo umirajo dojenčki), bi glede na tole paniko, ki jo prvenstveno ustvarjajo mediji (po čigavem naročilu?), najbrž padli v komo od same groze.
[/quote]
Izvoli:
https://www.statnews.com/2020/03/03/who-coronavirus-different-than-influenza-can-be-contained/
Another difference: Covid-19 generally seems to lead to more severe disease than seasonal flu strains, in part because people have no immune protection against the new virus, Tedros said. Flu infections generally kill “far fewer than 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} of those infected,” Tedros said, but as of now, about 3.4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} of Covid-19 cases have been fatal.
https://www.ilgiornale.it/news/cronache/coronavirus-3858-casi-italia-borrelli-tasso-mortalit-4-1836139.html
Mi smo pripravljeni.
Izmed milijonov virusov še podatki za RSV:
In 2017 the World Health Organization (WHO) estimated that RSV causes around 33 million serious respiratory infections a year. This results in more than 3 million hospitalisations and nearly 60,000 deaths in children under 5 years of age every year. Nearly half of these hospitalisations and deaths are in children under 6 months of age.
Res ne vem, a živite v milnih mehurčkih in ne veste, kaj se dogaja okoli vas, da vas lahko vsak, ki ima 5 minut časa za sejanje panike, popolnoma vrže iz tira.
Ali sploh veste, koliko ljudi letno umre zaradi različnih bolezni, koliko jih je hospitaliziranih, koliko jih umre zaradi nesreč ipd., tukaj pa se bunite, če vam strokovnjaki rečejo, da ni potrebe za paniko, da vam lažejo, prikrivajo resnico in ne vem kaj še.
Preveri malo na verodostojnih spletnih straneh, koliko oseb je v tej sezoni že umrlo zaradi gripe, pa boš videl-a, da je bilo smrti zaradi corone neprimerljivo manj.
Ukrepi pa so preventivni, ker gre za nov virus in če gre za nekaj novega, moraš biti previden, a ne, ker dejansko ne veš, kaj se lahko iz vsega skupaj izcimi. Po doslej zbranih informacijah pa ta virus ni resnejši od virusov, ki povzročajo gripo.
Ne širite laži in panike.
[/quote]
Tebe je pa tako prijetno brati kot horoshop, ki ti napove lep teden z novo ljubeznijo. Pa tudi kredibilen si približno enako.
Kot da je zdaj čas za to. Ne morem verjeti, kako togi in neprilagodljivi ste eni. Ti si najbrž tudi ena takih NIJZ tetk, ki se kot pijanc plota drži protokolov, medtem ko svet okoli nje razpada.
Tudi zdravnika iz wuhana so oblasti kaznovale, ker je opozarjal na nevarnost epidemije. Ker to pač ni bilo v skladu z njihovimi protokoli.
Mi smo pripravljeni.
[/quote]
Tudi na Titaniku je orkester igral, ko mu je voda segala že do pasu. Šele, ko zaradi višine vode niso mogli več igrati so dobili voljno. Od okoli 2250 potnikov in posadke se je rešilo samo 750 pretežno zelo premožnih – zato, ker ni bilo dovolj rešilnih čolnov. So lastniki rekli, da je Titanik nepotopljiv.
Svetovni odločevalci so pa rekli, da je COVID-19 in njegovi mutanti odličen za potopitev prenaseljenega planeta.
Tako da srečno nam vsem. Ti avtor bi res lahko še kakšno rešitev napisal, saj si pri koritu ne. Ali boš samo zase poskrbel?
Namesto da bi nemudoma zaprli, podjetja, ustanove, šole in vrtce za 14 dni, bodo raje še počakali, da se dobro razširi. Podjetniki in direktorji nimajo niti kmečke pameti več, ali je bolje imeti 14 dni zaprto ali je bolje imeti kasneje težave več mesecev ali celo zaprto. Ker ko bo uradno, da je virus v nekem podjetju, se to podjetje lahko samo še poslovi s trga za nekaj mesecev ali celo za vedno. Tujci se bodo takih podjetij na daleč izogibali še dolgo, verjemite mi. Škoda bo kasneje v milijardah, da smrtnih primerov niti ne omenjam.
Avtor seveda širi paniko oziroma hoče oblatiti vladne službe, ki delajo seveda korektno, tole vidim kot propagando proti bivši vladi, da bo lahko se bolj pljuvala, neosnovano seveda, za nazaj, tudi kot režimsko trobilo si, iz medija priklonjenega esdees. Ker boste tudi ta virus izkoristili za blatenje šarca, kot je bil tudi ze vceraj poskus, ces da so prikrivali, ceprav je bila jasno prikazana potovalnapot prvega okuženega.
Normalen človek vse, da so vse vlade slabe, ker v vseh politiki delajo zase, ne pa za ljudi. Kdor iz tega virusa dela politično vprašanje, je trčen. Če jaz udriham čez nepripravljenost teh ali onih, tega ne delam, ker bi hotela koristiti eni ali drugi vladi. Jaz si želim samo, da bi čim manj ljudi imelo trajne posledice zaradi tega virusa.
Za vas pa ne vem. Vidim, da eni se greste politiko.
Seveda. Naše vladne službe delajo popolnoma korektno. Naše zdravstvo je na vrhunski ravni, sem se hodijo zdraviti tudi tuji politiki (naši hodijo v Švico, ampak samo zato, ker imajo radi čokolado). Smo v samem vrhu po infrastrukturi in naše univerze pridelujejo cvet znanstvene elite. Naši travniki so zeleni, naše reke so kristalne. Naše morje je sinje in naše ceste so bele.
Naši predsedniki so trdni, pošteni, pokončni možje, naši poslanci so častitljivi in požrtvovalni državljani, ki se dan in noč trudijo za varnost in blagostanje svojih volivcev. Naši tuneli so črni, naše železnice nadzvočne. Naše tovarne so uspešne, delavci v njih pa zadovoljni, saj je za njih maksimalno poskrbljeno.
Kdor trdi nasprotno, je sovražnik naše prelepe države, kjer nihče ne laže in nihče ne krade in vsi delajo korektno.
Seveda. Naše vladne službe delajo popolnoma korektno. Naše zdravstvo je na vrhunski ravni, sem se hodijo zdraviti tudi tuji politiki (naši hodijo v Švico, ampak samo zato, ker imajo radi čokolado). Smo v samem vrhu po infrastrukturi in naše univerze pridelujejo cvet znanstvene elite. Naši travniki so zeleni, naše reke so kristalne. Naše morje je sinje in naše ceste so bele.
Naši predsedniki so trdni, pošteni, pokončni možje, naši poslanci so častitljivi in požrtvovalni državljani, ki se dan in noč trudijo za varnost in blagostanje svojih volivcev. Naši tuneli so črni, naše železnice nadzvočne. Naše tovarne so uspešne, delavci v njih pa zadovoljni, saj je za njih maksimalno poskrbljeno.
Kdor trdi nasprotno, je sovražnik naše prelepe države, kjer nihče ne laže in nihče ne krade in vsi delajo korektno.
[/quote]
Združnje slovenskih forumskih sindikatov ZSFS predlaga, da Med.Over takoj sprejme sklep, kjer tovarišica Replika in tovariš Viharni Jezdec postaneta glavna cenzorja in se jima tako po 6. členu .6 odstavka in 6. podstavka o forumski higjeni podeli mandat ČISTILCA.
Za zdravo forumsko okolje!
[/quote]
“Kdor trdi nasprotno, je sovražnik naše prelepe države, kjer nihče ne laže in nihče ne krade in vsi delajo korektno.”
Sovražnik naše prelepe države je (so) tisti, ki trdi(jo), da vsi lažejo in vsi kradejo ter nihče (razen seveda njih osebno) ne dela korektno.
Jaz osebno pa verjemem, da jih velika večina ne laže, ne krade in da delajo korektno.