Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Delat v Merkur ali Bauhaus

Delat v Merkur ali Bauhaus

Imam na izbiro, naj grem delat v Merkur, ali Bauhaus.  Plača je podobna, a se ne morem odločiti.

jaz bi šla v Merkur

.https://youtu.be/N9s0ViuuQI8

V Merkur nikar, na razgovoru za delo zelo lažejo, osnovna plača je daleč pod minimalcem, največja katastrofa od delodajalca v Sloveniji!

Ti pa pišem iz lastnih izkušenj. Zame je Merkur, kot delodajalec čisti gnus.

Jaz sem 31. let zaposlen v Merkurju. Lahko mi verjameš, da pri nas vse v špago. Božičnica, trinajsta in štirinajst plača, regres, odpravnine… Tudi pomislim ne, da bi se prestavil drugam.

31. let niti pojma nimaš kako je drugje, zato si zadovoljen 😃 še napiši koliko imaš osnovno plačo in koliko ti manjka razlika do minimalca.

Pa ne laži o božicnici, trinajsti in štirinajsti plači, ker to so v Merkurju le tvoje mokre sanje.

Pred leti, ko je bil Merkur še velika zgodba o uspehu, sem nekoč poslušal dve preseratorski prodajalki med sabo. Ena bila na počitnicah v Zanzibarju, druga v Keniji na safariju. Kazali sta si fotke, tako da je očitno bilo res.

V Merkurju boš zabusavala, v Bauhaus pa garala. Odločitev je tvoja .

Stanka, predvidevam da ne živiš dolgo v Sloveniji. Ker če bi vsaj nekaj let živela v tej državi, bi vedela, da so vsa državna firma isto sranje, samo drugo pakovanje.

Merkur je bil včasih zelo dober delodajalec, zelo dobre plače. Danes je Merkur kot delodajalec čista katastrofa.

Meni se tudi obeta zaposlitev v Merkurju pa me zanima ce si kaksen vikend v mesecu prost? 🙂

Bauhaus je poden, res imajo vecje plače, ampak je pri njih nered in mobing, od vseh firm morajo najbolj garati.

Čim dlje stran, od Merkurja…

Plača v Bauhsusu je 1400,00 eur bruto + vsi dodatki. Regres 2000,00 , božičnica izplačana kot delovna uspešnost 700,00 (za leto 2022). Maluca in prevoz sta maksimalna. Odnosi so pa popolnoma druga zgodba.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2576, 22.08.2023 ob 00:59

Plača v Bauhsusu je 1400,00 eur bruto + vsi dodatki. Regres 2000,00 , božičnica izplačana kot delovna uspešnost 700,00 (za leto 2022). Maluca in prevoz sta maksimalna. Odnosi so pa popolnoma druga zgodba.

No, no, to pa ne bo držalo, bruto je kar lepo minimalec. Prodajalka z 20 let delovne dobe dobi izplačilo na račun vključno z malico in prevozom, brez odtegljajev max. 1100 eur. Delaš pa nonstop, eno soboto na mesec si prost, če imaš srečo.

Pojdite privat, če le znate kaj delati. Pa tudi če ne znate, se naučite plesakati ali pa montirati klime in podobno.

Realno lahko zaslužite 3x več kot v takšnih bednih službah.

Merkurja se izogibaj na daleč. Najnižje place, delaš za 6 ljudi, kritika, in zahrbtnost. Po 14 mesecih dela sem dal sporazumno odpoved, v zahvalo se je vodja centra zadnji teden izživljala nad menoj, in vplivala da sem izgubil že dobljeno novo službo. Zelo stresno delovno okolje in nepravičen odnos.

Ali v Bauhaus jemljejo tudi male šantave?

Vedno jim manjka ljudi,tam delajo le tisti katerim manjka par let do penziona,mladi ze po enem mescu obupajo ker se od njih pricakuje da delajo se za tiste ki so na dopustu,bolniski,ocetovskem,porodniskem,4 urnem delovnem casu…vse to za dodatek do minimalne place.Bejzi stran od Merkura

Ti se kar odloči, oboje bo zelo pametna izbira, še dobro, da si zaposlitev sploh dobil.

Bogu se zahvali.

Kot poslovni partner delamo z Merkurjem in Bauhausom

Razlika je ogromna. Merkur je najbolj svinjski , podlo podjetje, kaj oni delajo dobaviteljem, za bruhat. Izželi bi do konca, vsak stavek v pogodbi preberi trikrat, ker vse izrabijo proti tebi. Samo da telo vzamejo zadnji euro.  Bauhaus je dosti  boljši in bolj fer, ti pustijo da tudi kaj zaslužiš. Da se zmeniti z njimi marsikaj. Če bi izbirala zaposlitev, v vsakem primeru Bauhasu . Od Merkurja pa samo stran. Res so nefer

Vsekakor merkur..v bauhasu si placo krvavo zasluzis..

Delas na vec oddelkih.

V merkurju imas dosti vec pravic..

Če se odločiš za Bauhaus, te lepo lepo prosim, da boš kdaj na oddelku. Ker je iskanje prodajalcev, kadar hočeš kaj vprašat, misija nemogoče.

Merkur, brez prostih sobot, plača pod minimalcem, delaš za 3 .. Nesposobni šefi, slabi odnosi.. Obvoz

New Report

Close