Delavcem bi bilo treba prepovedati mesne obroke na delovnem mestu
TAKO JE!
VSAMEKU DELAVCU DVA KORENČKA, ENGA SPREDI, ENGA ZADI
PA BOJO VSI TEKALI PO GRADBIŠČIH!
[/quote]
Moj dedi je star 80+ let ročno kosil ogromne travnike, delal z živino in se vozil gledat pšenico s starim kolesom brez prestav. Meso je jedel za veliko noč, nekaj rezin šunke in za božič. Tako je bil naučen od otroštva. Živel je od fižola, ajdove kaše, krompirja, kislega zelja in kar je zraslo na vrtu. Edino si je zaseko rad namazal na kruh, zraven česen in kozarec vina z malo vode. Tako da teoriji, da je treba pojesti na tone mesa za moč, ne verjamem. Ker dvomim, da bi današnji z B obsedeni fitneserji uspeli s kolesom in koso na rami najprej par km kolesariti, potem več ur ročno kositi in nato s kolesom nazaj domov kot moj dedi. Pa ne kot mladenič. Če je bil moj dedek, je imel kar nekaj let, ane.
Moj dedi je star 80+ let ročno kosil ogromne travnike, delal z živino in se vozil gledat pšenico s starim kolesom brez prestav. Meso je jedel za veliko noč, nekaj rezin šunke in za božič. Tako je bil naučen od otroštva. Živel je od fižola, ajdove kaše, krompirja, kislega zelja in kar je zraslo na vrtu. Edino si je zaseko rad namazal na kruh, zraven česen in kozarec vina z malo vode. Tako da teoriji, da je treba pojesti na tone mesa za moč, ne verjamem. Ker dvomim, da bi današnji z B obsedeni fitneserji uspeli s kolesom in koso na rami najprej par km kolesariti, potem več ur ročno kositi in nato s kolesom nazaj domov kot moj dedi. Pa ne kot mladenič. Če je bil moj dedek, je imel kar nekaj let, ane.
[/quote]
Pri teh zgodbah me je vedno zanimalo, za katerega vraga se je kosilo te ogromne travnike? Pri nas se je ogromne travnike kosilo za krave in ovce. Da smo imeli mleko in meso, pa kožo in volno.
Pri teh zgodbah me je vedno zanimalo, za katerega vraga se je kosilo te ogromne travnike? Pri nas se je ogromne travnike kosilo za krave in ovce. Da smo imeli mleko in meso, pa kožo in volno.
[/quote]
Saj je jedla meso cela familija, samo on ne. Tako se je držal.
Hotela sem povedati samo, da je bil živa mišica in aktiven kljub temu, da mesa ni jedel.
Veš kaj, samo če hodiš v gostilne malicat je pa tud en klinc več od hrane. Ne vem, ali sem le jaz ratal tako aklih, ampak sem prepričan, da je dejansko zelo slaba hrana, vsako skuhaš doma bolje. Al je razkuhano, al je brez okusa, al je sama mast al je staro, se takoj čuti, da ni frišno….Pa sem hodil v 5, 6 različnih gostiln, pa prej pregledal po spletu, sodelavka enako, na koncu pa še vedno nobeden zadovoljen, dvakrat na silo dal v usta, plačal pa šel..
Eno so celo debeli, ampak vsi so pa slabega zdravja, to je pa res. Pa še na psiho jim očitno udari, ker so pošteno agresivni, primerljivi tistim na steroidih, stroka bo zagotovo vedela za kaj gre pri tem. Normalno je vse jest, čim gre nekdo v ekstreme , pa štetje in selikcioniranje sestavin, je betica šla v franže, kmalu gre pa tudi zdravje…
Avtor/ica tega click-bait prispevka….daj najdi kakšno drugo temo za click-bait, in pusti tiste, ki krvavo garajo za tisti znesek, ki ga dobijo, pri miru.
Da te ni sram take kozlarije proizvajati, nič ne veš o ničemer, pa take pišeš, da bi bil/a pomembna.
Moje mnenje je tako: takim, kot si ti + tistim, ki se strinjajo s tabo, bi moralo biti prepovedano živeti.
Pusti poštene ljudi pri miru, vtikaj se v take, kot si ti: valjajoče po kavču, čakajoče na nezaslužen denar.
Veš kaj, samo če hodiš v gostilne malicat je pa tud en klinc več od hrane. Ne vem, ali sem le jaz ratal tako aklih, ampak sem prepričan, da je dejansko zelo slaba hrana, vsako skuhaš doma bolje. Al je razkuhano, al je brez okusa, al je sama mast al je staro, se takoj čuti, da ni frišno….Pa sem hodil v 5, 6 različnih gostiln, pa prej pregledal po spletu, sodelavka enako, na koncu pa še vedno nobeden zadovoljen, dvakrat na silo dal v usta, plačal pa šel..
[/quote]
Drži.
Pa so vseeno tisočletja preživeli ob kašah in bili fizično precej bolj aktivni, kot smo danes. In vsi lepo šlank.
[/quote]
So ja, pa umirali so tudi precej prej, kot mi.
Tisti, ki so danes stari, so bili rojeni 80, 90 let nazaj, s tem da po l. 50 ni bilo nobene omejitve glede mesa…. So ga vsi jedli.
Res pa je, da nek debeluh tudi dandanes ne more dočakati visoke starosti, zato najvišjo starost dočakajo taki, ki se niso prenažirali – suhci.
Avtor, sram te bodi! Verjetno se delaš norca iz ljudi, ki delajo tudi za take bedake kot si ti! Delavci na gradbiščih, večinoma iz bivših jugoslovanskih republik, v glavnem jedo najbolj poceni hrano paštete, kruh, mleko, da čim več prihranijo in pošljejo denar družini. Svoj kruh si težko služijo!
Delavci, posebno tisti, ki delajo težka fizična dela, potrebujejo močno hrano: meso, jajca, sir, sploh beljakovine.
Ne poznam vegana, ki bi delal kot zidar na gradbišču, ali pa v proizvodnji, kjer bi dvigal težke komade. Bi kmalu od švahosti padel po tleh.
Nesramnost nekaterih je neizmerna.
Verjetno bi bilo manj veganov, če bi si morali vso zelenjavo pridelati sami doma.
Kaj misliš, koliko bi jih jedlo meso, če bi morali sami ubiti žival?
[/quote]
Lahko je tebi ali pa meni pametovati! Če bi bili prav fajn lačni in ne bi bilo drugega, bi pač odsekal kokoši glavo ali odrl zajca. Kaj misliš, kako so preživeli naši predniki?
Krmili so kokoši, govedo, zajce, prašiče, meso so jedli bolj poredko, klobase so prihranili, ko se je opravljalo najbolj težka dela (kopanje, košnja)… Zakoni narave so neizprosni: če ljudje ne bi umrli in če živali ne bi “drli”, bi svet podrli!
V obdobjih hude lakote (npr. Rusija), so jedli ljudje celo podgane…. Lahko je pametovati sit, udobno na fotelju ali na kavču.
Pa so vseeno tisočletja preživeli ob kašah in bili fizično precej bolj aktivni, kot smo danes. In vsi lepo šlank.
[/quote]
in življenjska doba je bila kolikšna? 60 letniki so bili že metuzalemi tisti ki so dočakali…
Kaj misliš, koliko bi jih jedlo meso, če bi morali sami ubiti žival?
[/quote]
vsi tisti, ki se zavedamo da šnicli ne rastejo v policah hladilnikov v trgovinah…
preden ste se začeli ta “moralni” mešat v prehrano drugih je večina imela doma koline od a do ž, zdaj mora bit pa zakol uraden, plačan, z vsemi potrdili in dokazili in ostalim sranjem zraven, je pa pač tisti del do izvoza iz klavnice pač prekinjen… tako da jebi ga če misliš da bi posledično manj ljudi jedlo meso če bi sami spet imeli koline so to zgolj in edino tvoje mokre sanje….
Kateri delavci so danes najbolj produktivni in učinkoviti? Kitajski. Majhni, drobni, ampak žilavi. Delajo za šalco riža in nekaj zelenjavne juhe na dan, so pa v tridesetih letih iz zaostale države v razvoju naredili drugo gospodarsko silo sveta, ki bo kmalu prva. Zgradili so velesilo iz samega pustega riža! Kaj se je pri nas zgradilo v zadnjih tridesetih letih, ko so vsi polni mesa? Kaj so mesni delavski obroki zgradili? Pred sto leti se je na roke hitreje cesta zgradila kot danes pri vsej mehanizaciji. Koliko let bodo pacali tisti drugi tir? V Avstroogrski bi bil končan v pol leta. S krampi, lopatami in enolončnico za kosilo. Danes pa pri vseh klobasah, salamah, zrezkih in paštetah vse kilavo in gradbišče stoji in se žnara iz leta v leto. Včasih je delavec po pesti nezabeljenega krompirja dvigoval cel dan tramove, danes mu pa po pol kila mesa pade na noge in gre na bolniško.
Živi, zdravi, vitki, polni energije pri 80+ :)))
Kar jih ja vidim, pa jih dnevno 4 nadstropja, so bolni, dementni, komaj hodijo, energije imajo pa toliko, da se premaknejo v kopalnico, da jih okopamo. Eni res niste videli dnevne svetlobe zadnjih nekaj let.
[/quote]
Kot sem napisal,trdni kot dren, evo 87 let jih ima tip, do lani je v gmajni vse sam naredil, potolkel 100 in več kubikov iglavcev, pa še listavcev nekih toliko, velik močan traktor, vitla na daljinca, pa vsak dan lepo po 6 do 8 ur, ob letu se nabere.