Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Delavci-norci-iz tovarne beti

Delavci-norci-iz tovarne beti

A se vam zdijo tisdti delavci, večina izmed njih , normalni. Drugo leto jih bodo vrgli na cesto, delajo v mrazu, delajo brez malice pa še kar delajo. Blagor vladi ki ima take za državljanje, z njimi lahko delaš ravno kar se ti zdi, pometaš z njimi, jim serješ po glavi, oni pa so še kar za svojimi stroji in delajo. brez samospoštovanja brez pameti zgleda.

verjetno boš počasi pozabil na stare ideale Kardeljizma in ugotovil, da so firme namenjene delu in ustvarjanju dohodka in ne njegovemu zapravljanju.
zapravljanju so namenjene socialne ustanove, samo za prehodna obdobja brezposelnosti.

zato pa smo, kjer smo!!!!!!!!

Kje pa smo??? Nam je bilo kdaj bolje?

v socializmu nam je bilo najbolje sedaj imate pa elane pa beti za vse pa so krivi petokolonaši pa belogardisti

oh, joj, joj.
“moj bog”.

jajaja, isto bi lahko rekla jaz, torej so firme zato, da v njih delavci ustvarjajo dohodke lastnikom, sami pa životarijo.

ja ,res je brez vsakega pomena razpravljati z nekom, ki razmišlja na tak način!

povej to delavcem v IUV. Vrhnika, ki kljub težkemu in dobro opravljenem delu niso dobili svojih krvavo zasluženih plač že 3 mesece! Hodijo po pakete na RK itd……………!!! če je to smisel kapitalizma, potem smo na zelo napačni poti!!!!

oprosti, tebi svet ni jasen.

hahaha, ja seveda, tebi ali meni!!!

veš kaj bi se jaz najraje pogovarjal s teboj, o, o, ženskih riticah. tvoji če hočeš.

takšne firme, kjer se zasluži manj kot 550 eur/netto/mesec, je potrebno pod nujno zapreti, razen, če “dotični” to hoče…menda ti je ja jasno, kaj je potrebno narediti s firmo, kjer ni plač 3 mesece. borza-podpora, brezposelnost in nova spoznanja za pridobivanje dohodka.če.
sicer pa se z 2×550, kar da živeti.

Ne vem natančno kaj pravi zakonodaja, vendar se mi zdi, da v kolikor da delavec odpoved, mu ne pripada nič, zero, nula…..nobena podpora …..ne sme dati odpovedi in nič ne dobi plačano:((((((

Mogoče kdo bolje pozna zakon o delovnih razmerjih…..kaj pripada delavcu, če v takšni firmi da odpoved?????????

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

hja pol pa lahko pozapremo 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gospodarskih družb. Dragi moj, dokler bo zakonsko določena plača 460€, ne pomaga prav nič!!! in bogati bodo še bogatejši in revni še bolj revni, očitno si tako nekateri predstavljate kapitalizem!

a da se danes da z 1100€ lepo živeti, ja morda res če sta samo dva in imata že svojo štalco, če sta pa še dva zraven pa še lastne štalce ni, pa res ne vem kako zelo lepo!

višina plače je v glavnem odgovornost in ambicija posameznika in tudi jutri bo to njegova sposobnost- pripravljenost na “vegetacijske čase”, ki baje prihajajo in so vedno bili in bodo.

vso bogastvo podjetnikov, jaz temu pravim SKRB je v objektih, proizvodnih sredstvih, ki jih koristimo VSI in so vredni skoraj nič, ko se proizvodnja ustavi (ni vzdrževanja, ni amortizizacije, ni investicij……
ti očitno nimaš predstave v denarju , kaj pomeni, če proizvodnja stoji en mesec, koliko to stane,to niso samo netto plače…. skoraj en mesec bo stala decembra in to mora nekdo plačati, še en takšen mesec v tekočem letu in min. plače bodo namesto 460 na 410 eur
vso osebno bogastvo, ki je “kamen tvoje VEČNE spotike” recimo M. Tuša porazdeljeno na kaj vem 5000 zaposlenih je niti ne netto mesečna plača zaposlenega in če je on to s skrbjo in delom “nakrampal”v 20 letih (240 mesecih) je to 1/240 od 500 je to približno 2 eur mesečno od netto plače in to je to. obremenitve plač in davki , so vse prej nekaj drugega in tebi pač to ni jasno.

vse dobro ti želim v letu, ki prihaja ter jasen, logičen in enostaven ZUNANJI svet. pustimo mir,našemu težjemu notranjemu svetu in s tem naj gre po svoji poti.

ves problem so plače, korupcija, zapravljanje mnogih iz proračuna plačanih voluharjev in te ti tako vneto podpiraš. državni voluharji (eh, priimke sem izbrisal…kupi novinarjev…s svojo pomembnostjo in njihove službe s pomočniki, zameniki, usnjenimi fotelji, razkošnimi pisarnami, “fikusi”….nadzorniki se tako množijo da tv poročil “z njihovo pomembnostjo” ni več za gledati.res smo mali.

v končni fazi država pobira davke in če ve, da nekdo na zunaj kaže svoja terenska in druga močna vozila BMW, Audi…..razkošne vile,vikende, se z zelo LAHKO računico da ugotoviti koliko dohodnine in davkov plačuje in vprašanje je, če se to zna in hoče delati.

take k si ti bi jaz dal v zapor

mislim take k so ti uslužbenci bi jaz dal v zapor

eh norTon, ni ti pomoči! Ker si ravno omenil Tuša, kaj misliš koliko manj trgovin bi imel, če bi delavce plačal tako kot je treba, misliš da bi on zaradi tega kaj slabše živel. Ne, ampak imel bi marda 2 trdovini manj pa še zadovoljne delavce!!!!! Takšnih kapitalistov Slovenija premore veliko. Ne boj se za davke, država bi jih pobrala od plač, pa še socialnih transferjev ne bi talali na račun bogatenja posameznikov!!!

kaj ti sploh zagovarjaš, kapitalizem ki nima varovalk, al kako?

Poglej si Pečečnika, ta ve kaj je kapitalizem, je kapitalist, zraven pa tudi ve da je odvisen od svojih delavcev, ampak je takšnih malo, zato mora država poskrbeti za varovalke, ne pa da pomaga pri bogatenju kapitalistov na račun nas vseh, ne samo njegovih delavcev!

ko van bo jasno, da država omogoča čezmerno bogatenje na račun zaposlenih, bo pol problema rešenega!

jajaja, isto bi lahko rekla jaz, torej so firme zato, da v njih delavci ustvarjajo dohodke lastnikom, sami pa životarijo.

ja ,res je brez vsakega pomena razpravljati z nekom, ki razmišlja na tak način!

povej to delavcem v IUV. Vrhnika, ki kljub težkemu in dobro opravljenem delu niso dobili svojih krvavo zasluženih plač že 3 mesece! Hodijo po pakete na RK itd……………!!! če je to smisel kapitalizma, potem smo na zelo napačni poti!!!![/quote]

To em jaz doživljala pred 16-timi leti, pa pred 6-timi leti…sedaj pa že nekaj časa delam na črno. Zdaj vlada splošna panika in strah…ampak to že nekaj časa traja. No, za ene ne. Luksus.

Pripada mu odpravnina, odškodnina ter vse pravice na Zavodu za zaposlovanje. Je pa potrebno pravilno speljati postopek.

112. člen 2002
(razlogi na strani delodajalca)
(1) Delavec lahko v osmih dneh po tem, ko predhodno pisno opomni delodajalca na izpolnitev obveznosti in o kršitvah pisno obvesti inšpektorja za delo, izredno odpove pogodbo o zaposlitvi, če:
– mu delodajalec več kot dva meseca ni zagotavljal dela in mu tudi ni izplačal zakonsko določenega nadomestila plače,
– mu ni bilo omogočeno opravljanje dela zaradi odločbe pristojne inšpekcije o prepovedi opravljanja delovnega procesa ali
prepovedi uporabe sredstev za delo dalj kot 30 dni in mu delodajalec ni plačal zakonsko določenega nadomestila plače,
– mu je delodajalec vsaj dva meseca izplačeval bistveno zmanjšano plačilo za delo,
– mu delodajalec trikrat zaporedoma ali v obdobju šestih mesecev ni izplačal plačila za delo ob zakonsko oziroma pogodbeno
dogovorjenem roku,
– delodajalec ni zagotavljal varnosti in zdravja delavcev pri delu in je delavec od delodajalca predhodno zahteval odpravo
grozeče neposredne in neizogibne nevarnosti za življenje ali zdravje,
– ga je delodajalec žalil ali se nasilno vedel do njega ali če kljub njegovim opozorilom ni preprečil takega ravnanja s strani drugih
delavcev,
– mu delodajalec ni zagotavljal enake obravnave glede na spol,
– delodajalec ni zagotovil varstva pred spolnim nadlegovanjem v skladu s 45. členom tega zakona.
(2) Delavec je v primeru odpovedi zaradi ravnanj iz prejšnjega odstavka upravičen do odpravnine, določene za primer redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, in do odškodnine najmanj v višini izgubljenega plačila za čas odpovednega roka.

47. člen ZDR 2007
V 112. členu se črta šesta alineja prvega odstavka, sedma in osma alineja pa se spremenita tako, da se glasita:
»– mu delodajalec ni zagotavljal enake obravnave v skladu s 6. členom tega zakona,
– delodajalec ni zagotovil varstva pred spolnim in drugim nadlegovanjem ali trpinčenjem na delovnem mestu v skladu s 45. členom tega zakona.«
Doda se nov tretji odstavek, ki se glasi:
»(3) 30-dnevni rok iz drugega odstavka 110. člena tega zakona začne teči, ko poteče osemdnevni rok iz prvega odstavka tega člena in delodajalec
ne izpolni svoje obveznosti iz delovnega razmerja oziroma ne odpravi kršitve.«.

kaj če ti vse to klamfanje c državi ki ni pravna to vse skupaj na pomeni nič

New Report

Close