Delavci v proizvodnjah
Vecje proizvodnje kjer je po 100 ‘200 + delavcev.
Skupne jedilnice, skupne garderobe…
K tem ljudem pride en okuzen naslednji dan jih je 20, teh 20 okuzi se svojo familijo recimo jih je 100 , itd itd….
In za 5 dni ko bo zbolelo zaradi njih 700 folka ? Kdo bo odgovarjal?
Sestra dela v Iskri. Jutri gre v sluzbo. Kot prvo bo okuzila svojo familijo. Kot drugo med drugimi mojo mamo. Ker tamal ne zdrzi brez babi en dan. Po stengah dol pa k njej.
Pa bo pogreb.
Pe*da jim materina.
Doma ne upa ostat
Ce se zgodi… bo treba malo preucit zakonike. Ker ce vlada ne misli ukrepat in dol zapret za usranih 14 dni proizvodnje ki niso nujne . Sami ocitno ne razmisljajo da bodo cez 10 dni imeli 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka v bolniski.
Vsi ukrepi so brezveze, dokler moramo hodit delat v službo, kjer so nekje kot srdele stisnjeni eden poleg drugega. V podjetju Mahle pa je bilo kar nekaj potrjenih okužb, ampak z delom morajo nadaljevat. Podjetje pa zaposluje nekaj čez 1000 ljudi. Torej kaki smisel je imelo otroke pustit doma, ukinit prevoze, zaprt vse restavracije, če bodo okužbo staknili na delovnem mestu od nekoga in jo širili dalje. Zato tudi ne testirajo več, samo v karanteno jih pošljejo.
Je pa potrjeno, da so se nadaljnje okužbe širile med zaposlenimi. Ne pomaga jim karantena, ker je točno tako kot si rekel, kužni med zdravimi, kjer so že raztrosili virus in sedaj se bo razpaslo. Namesto, da bi zaprli vse skup in bili doma se čaka znotraj države pandemija in bomo še slabš kot Italija, ker imamo zgolj 20 respiratorjev! SRAMOTA!
A čez 14 dni boš podaljšal še za 14 dni? Pa potem še za 14 dni? Pa še za 14?
Ne verjamem…
[/quote]
Mi delamo za multinacionalko. Pogodbeno moramo imet 2 meseca na zalogi. Sedaj smo naredili redno + dodatni mesec.
Pa smo mikropodjetje
Nasi kupci ustavljajo proizvodnjo jutri.
Naso robo so dobili v cetrtek. Ta petek so se nam samo se zahvalili za preventivno dobavo in nam zazeleli zdravje.
Torej . Ja . Bomo podaljsali ce bo treba. Place bodo normalne tud drug mesec. In naslednjega.
Ce lahko mi majhni bi morsli tudi veliki. Glede na to da pobasejo vse zive subvencije + se kaj zraven.
In na vseh sestankih gospodarstvenikov so jih polna usta .
Zdej bodo pa za 14 dni ali pa meseca crknili…. dej koga fopajo.
Me zanima kako bodo delali ko bo 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka v bolniski.
Pa se keksno tozbo bi moral fasat.
Uradno je samo 1 oseba (menda ženska) okužena v Mahleju. Koliko jih imate torej v karanteni v Mahleju (tj. so bili v tesnem stiku s to osebo)?
Sprašujem, ker tu na Goriškem je po mojem katastrofa. Testov so očitno naredili zelo malo, če imamo na celi Goriški 3 okužene
Hvala za odgovor. Samo da si pridemo malo na jasno o razširjenosti.
Uradno je samo 1 oseba (menda ženska) okužena v Mahleju. Koliko jih imate torej v karanteni v Mahleju (tj. so bili v tesnem stiku s to osebo)?
Sprašujem, ker tu na Goriškem je po mojem katastrofa. Testov so očitno naredili zelo malo, če imamo na celi Goriški 3 okužene
Hvala za odgovor. Samo da si pridemo malo na jasno o razširjenosti.
[/quote]
Tudi v Revozu so jih že vozili iz tovarne v karanteno, nekateri so tudi že potrjeno pozitivni.
Podobno je tudi v Iskri in v Lek-u.
To je nenormalno, kaj se dogaja pri nas!
Prosim.
Glede na Italijo in s taksnim razmisljanjem oz dejanji kot jih imajo.
Smo next in line.
Zaradi dolocenih pozrtih k**cev ki niso sposobni rect bobu bob bom jaz predcasno ob svoje starse.
[/quote]
V bistvu bos ob svoje starše ker potrebuješ denar, delodajalec in država pa tudi. Preživeli bodo samozadostni.
In zakaj gre v službo? “Halo, gospod doktor? Micka Županova pri telefonu. Zelo slabo se počutim, pa kašljam. Tudi malo vročine imam. Lahko dobim bolniško? Hvala, nasvidenje.” “Halo, šef? Ja, Micka Županova tukaj. Ne bo me v službo, ker sem zbolela. Verjetno samo gripa. Ja, en teden me gotovo ne bo.”
Čez en teden naj zboli še otrok, pa bo imela nego. Joj no, pa znajdite se malo, a ne? Če pa zdaj niso okoliščine za se malo zlagat, potem pa res ne vem no. A se tako bojite delodajalcev? Za tisto piškavo plačo? Doma naj ostane in pika.
In zakaj gre v službo? “Halo, gospod doktor? Micka Županova pri telefonu. Zelo slabo se počutim, pa kašljam. Tudi malo vročine imam. Lahko dobim bolniško? Hvala, nasvidenje.” “Halo, šef? Ja, Micka Županova tukaj. Ne bo me v službo, ker sem zbolela. Verjetno samo gripa. Ja, en teden me gotovo ne bo.”
Čez en teden naj zboli še otrok, pa bo imela nego. Joj no, pa znajdite se malo, a ne? Če pa zdaj niso okoliščine za se malo zlagat, potem pa res ne vem no. A se tako bojite delodajalcev? Za tisto piškavo plačo? Doma naj ostane in pika.
[/quote]
Lahko ji 10x alu pa 100x to povem. Pa tega ne bo naredila ker je butara. JBG ceprav je moja sestra. Te bedne sluzbe se drzi kot pijanc plota ze leta. Je ne premaknes. Danes sem ji 20 minut mozak prau po telefonu in zarad tamalga mulca… vse oblubjo. Jutri bo isto poznam jih predobro
Lahko ji 10x alu pa 100x to povem. Pa tega ne bo naredila ker je butara. JBG ceprav je moja sestra. Te bedne sluzbe se drzi kot pijanc plota ze leta. Je ne premaknes. Danes sem ji 20 minut mozak prau po telefonu in zarad tamalga mulca… vse oblubjo. Jutri bo isto poznam jih predobro
[/quote]
Ja potem pa nimaš kaj. Prekinite z njo stike, tvoji pa naj vrata zaklenejo, da otrok ne bo prišel do njih. Ona pa naj zboli če hoče. In tudi bo, ker dejmo no, kjer je eden pozitiven v taki masi ljudi, jih je sigurno še dosti več.