Delavec invalid III. Stopnje
Pojdi na spletno stran ZPIZ-a in poišči Obrazci, poišči Invalidsko zavarovanje pod točko b Obrazci za preostalo delovno zmožnost klikni na Nadomestilo za čas čakanja na ustrezno delo in si ga stiskaj. Spodaj imaš navedene priloge, katere moraš priložiti.
Če imaš priznano kategorijo pred letom 2000, dobiš 80 % takratne invalidske pokojnine.
Spoštovani!
Zanima me ali se kot invalid 3. kategorije lahko zaposlim v Avstriji?
Rabim isto soglasje iz ZPIZa, ali mi potem preneha pravica do dodatka za 3. kat.?
Tam bi delala samo 4 ure, čeprav lahko delam 8 ur z omejitvami pri dvigovanju in prisilni drži.
Hvala in lep pozdrav,
Lena
Spošptovani! Imam telesne poškodbe od nezgode od leta 1989 ( trajna poškodba živca na nogi- petelinja hoja, operacija kolk, medenica- s tem trajne posledice). Takrat sem šla samo na telesno ocenitev za denarno nadomestilo. Nihče me ni napotil na invalidsko komisijo za ocenitev invalidnosti. Določili so mi poškodbe 70% spodnjih okončin, 40% zgornjih in 60% skupno. Leta 2014 pa sem šla na ZPIZ komisijo in dobila uradno lll.kategorijo. Ostala sem brez zaposlitve, moj delodajalec ni imel ustreznega delovnega mesta zame. Imela sem 34 let delovne dobe. Sedaj sem na zavodu za zaposlovanje, že leto in pol, čez dva meseca mi poteče. Kot so mi omenili, grem potem na ZPIS in od tam dobivam nekaj denarja. Sedaj pa me zanima koliko približno je to, od kdaj se šteje invalidnost – je bila tista telesna ocenitev poškodb iz ZPIS-a dovolj, ali se šteje šele od leta 2014, ko so doloćili kategorijo in spremembo delovnega mesta (s tem sem tudi ostala brez službe). Bi bilo dobro stopiti do kakšnega Hvala za odgovor
sem invalid 2 kategorije z omejitvami
po končani poklicni rehabilitaciji sem premeščen na drugo delovno mesto,kot evidentičar skladiščnik
sedaj po 2 letih pa se je direktor odločil da zaposli drugega na moje delovno mesto,kajti z mano kao ni več zadovoljen
kaj lahko storim??
hvala za odgovor
lp
Sem invalid 3.kategorije,2uri upokojen.Ali me lahko delodejalec prisili,da delam po 22.uri.
Forum je zaprt za komentiranje.