delavnice za zavodu za zaposlovanje
Ostala sem brez službe. Včeraj sem bila na Zavodu za zaposlovanje in mi je svetovalka rekla, če se udeležim nekih delavnic. NI pa obvezno. Koliko časa pa traja delavnica, nekaj v smislu pisanja prošenj in podobno za ljudi 50 +. Sem jo pozabila vprašat, ker je rekla, da se meniva drugič o tem.
Če ima kdo ve. Hvala.
Te delavnice trajajo po 3 mesece, vsak drugi dan po cirka 6 ur. Te delavnice so ustvarjene umetno, da se ta Evropska sredstva lahko porabijo, Zavod najame razne šole-izvajalce kjer izvajajo te delavnice. V bistvu ne boš izvedela nič pametnega razen če še v lajfu nisi videla računalnika in res nimaš popolnoma nobenega pojma kako se piše prošnje. Edino dobre so če ti manjka družbe tam boš srečala enako ljudi ki so brez dela in v riti, slišala razne zgodbe kako se pobijajo, pošiljajo prošnje in nič od niča. Te delavnice so v večini primerov izguba časa, zaslužijo pa zelo dobro te izvajalci, ki lapajo kako se služba lahko dobi…Če ne prejemaš kakšnega denarja od Zavoda je brez veze da si sploh prijavljena ker od njih nimaš nič.
Mogoče bi tudi tebi pomagala kakšna taka delavnica, predvsem zato, da boš vedel-a, da se PROŠENJ sploh ne piše več, ampka vloge in ponudbe.
Tudi zaradi takih razlogov včasih iskalci dela ne dobijo, ker jim niso jasne niti osnove, hkrati pa so prepričani “da ne rabijo takih delavnic”. Potem pa jaz, delodajalec, dobivam polpismene ali nepisneme prijavne izdelke.
D.
Mogoče bi tudi tebi pomagala kakšna taka delavnica, predvsem zato, da boš vedel-a, da se PROŠENJ sploh ne piše več, ampka vloge in ponudbe.
Tudi zaradi takih razlogov včasih iskalci dela ne dobijo, ker jim niso jasne niti osnove, hkrati pa so prepričani “da ne rabijo takih delavnic”. Potem pa jaz, delodajalec, dobivam polpismene ali nepisneme prijavne izdelke.
D.[/quote]
jbt pa tak delodajalec…namesto vsebine se zapenjaš na “prošnjo”, ki bi morala bit “ponudba”.? je****, a je kaj čudnega, da vse tone, če gledate na fonte in stil, ne pa vsebine dopisa???? ne rečem, če so pravopisne napake, ampak to, kako nekdo naslovi dopis…saj ti v dopisu napiše kaj bi rad. En te pač prosi, da ga vzameš v službo, drugi se pa ponuja.
Kaj pa če ti kdo pošlje PREDLOG ZA SODELOVANJE? a ga tud izločiš?
Edino druženje, spoznavanje novih ljudi, drugače pa jaz nisem zvedela nič novega.
Meni sta ta dva, ki sta vodila delavnico, rekla da jima sploh ni jasno, ako ne dobim nobenega razgovora, kaj šele službo. Po njuno je moja prijava v iber, sta jo tam kazala vsem za vzorec, pa jaz sem jima tudi kao oseba kar za zaposlit…
Predlog za sodelovanje, sploh če so v tem predlogu utemeljeni razlogi, zakaj bi sodeloval-i in kaj bi podjetje od tega imelo, je zame vedno zanimivo.
Prosjačenje, sorry, to me pa ne gane. Predvsem pa mi naslov “prošnja” da vedeti, da je nekdo uporabil 15 in več let stare modele pisanja prijave, kar pa najverjetneje pomeni, da se tudi pri vsebini ni ne vem kako dobro izkazal, potrudil.
S tem si prihranim čas in denar – ko taistega ne zgubljam pri takih poldopisih.
Vem, s tem mogoče komu naredim krivico, nočem soditi. Prihranim pa čas in preberem med najboljšimi. Vsak se pa sam odloči, kako se bo lotil prijavnega dopisa – učinkovito ali neučinkovito.
Predlog za sodelovanje, sploh če so v tem predlogu utemeljeni razlogi, zakaj bi sodeloval-i in kaj bi podjetje od tega imelo, je zame vedno zanimivo.
Prosjačenje, sorry, to me pa ne gane. Predvsem pa mi naslov “prošnja” da vedeti, da je nekdo uporabil 15 in več let stare modele pisanja prijave, kar pa najverjetneje pomeni, da se tudi pri vsebini ni ne vem kako dobro izkazal, potrudil.
Vem, s tem mogoče komu naredim krivico, nočem soditi. Prihranim pa čas in preberem med najboljšimi. Vsak se pa sam odloči, kako se bo lotil prijavnega dopisa – učinkovito ali neučinkovito.[/quote]
veš, razmišljam drugače kot ti. Prošnje ponavadi pišejo starejši delavci (pač navada, ostanek iz časov, ko so iskali službo)- zato se jo splača dobro prebrati, saj imajo taki izkušnje. Mladinci so ponavadi dobri v leporečenju, pri delovnih izkušnjah pa velikokrat pogorijo. no, velja to za delovna mesta, kje glavno orodje ni jezik:) ampak glava in roke:))
D.[/quote]
Tudi jaz enako. Če bi bila ponudba pravilno oblikovana, da olajša branje in BREZ OČITNIH LAŽI, bi imeli veliko večje možnosti. Pravopis je že nadstandard….
Vem, s tem mogoče komu naredim krivico, nočem soditi. Prihranim pa čas in preberem med najboljšimi. Vsak se pa sam odloči, kako se bo lotil prijavnega dopisa – učinkovito ali neučinkovito.[/quote]
Hahaha, na katerem partizanskem tečaju za menedžment si se pa ti napiflal teh zastarelih klišejev? Ni čudno, da podjetja v Sloveniji nazadujejo in propadajo, če jih vodijo taki nekreativni napihnjenci brez domišljije in lastnih idej.
Zelo žalostno je v bistvo to, da še nekateri izvajalci določenih programov, s katerimi ZRSZ sklene pogodbo (čeprav imajo sami določene strokovnjake) pri predavanju uporabljajo še vedno besedo prošnja. Žal, ampak resnično, čeprav se ta izraz že dolgo ne uporablja več.
V bistvu je najbolj primeren izraz prijava, saj se prijavljamo na neko prosto razpisano delovno mesto in ne prosimo zanj. Ponudba velja v primeru, kjer ni razpisanega delovnega mesta.
Beseda vloga se pa uporablja ponavadi, če vložimo neko vlogo, recimo za bolj kakšne uradne zadeve.
Zelo velik poudarek je potreben pri samem pisanju in ne sme birti pravopisnih napak. Predstavitev, oziroma spremno pismo in sam življenjepis sta izrednega pomena. Morata biti izvirna in iz njih morajo biti razvidne delovne izkušnje in seveda pripravljenost za delo.
Hahaha, na katerem partizanskem tečaju za menedžment si se pa ti napiflal teh zastarelih klišejev? Ni čudno, da podjetja v Sloveniji nazadujejo in propadajo, če jih vodijo taki nekreativni napihnjenci brez domišljije in lastnih idej.[/quote]
Dobronameren nasvet – snemi se s socialke in se loti česa.
Delodajalci iščemo SODELAVCE, če veš, kaj ta beseda pomeni. Ne USLUŽBENCEV. Pošta naslovljena s “prošnja” pomeni, da se je pošiljatelj brez potrebe vnaprej postavil v podrejeni položaj, kar je zelo slab znak in ne obeta dobrega delovnega razmerja. In da, zanima nas, kaj lahko kdo prispeva k delovanju in razvoju NAŠEGA podjetja, kako lahko reši NAŠ problem, ne to, da mora zaslužiti plačo, da plača naslednji obrok za kredit. Enak princip uporabljajo tržniki – rešujejo probleme svojih strank, ne svoje.
Hahaha, na katerem partizanskem tečaju za menedžment si se pa ti napiflal teh zastarelih klišejev? Ni čudno, da podjetja v Sloveniji nazadujejo in propadajo, če jih vodijo taki nekreativni napihnjenci brez domišljije in lastnih idej.[/quote]
Dobronameren nasvet – snemi se s socialke in se loti česa.
Delodajalci iščemo SODELAVCE, če veš, kaj ta beseda pomeni. Ne USLUŽBENCEV. Pošta naslovljena s “prošnja” pomeni, da se je pošiljatelj brez potrebe vnaprej postavil v podrejeni položaj, kar je zelo slab znak in ne obeta dobrega delovnega razmerja. In da, zanima nas, kaj lahko kdo prispeva k delovanju in razvoju NAŠEGA podjetja, kako lahko reši NAŠ problem, ne to, da mora zaslužiti plačo, da plača naslednji obrok za kredit. Enak princip uporabljajo tržniki – rešujejo probleme svojih strank, ne svoje.[/quote]
Še en moj nasvet: snemi se z interneta v dnevnem času in raje sama kaj koristnega prispevaj k delovanju in in razvoju VAŠEGA podjetja in razmišljaj, kako boš lahko rešila VAŠE probleme, namesto da zapravljaš čas s prerekanjem po forumih. Če si res kakšna delodajalka, očitno ne iščeš SODELAVCEV, ker nekdo lahko sodeluje s tabo samo, če ti deluješ. Razen če ne potrebuješ sodelavcev za zabijanje časa na monu. Kolikor vidim, ti bolj potrebuješ podrejence, ki bi ti vodili firmo, reševali probleme, ustvarjali profit, da bi ti lahko udobno čez dan pisarila nasvete po internetu. Njihova plača in obrok kredita pa seveda ni tvoj problem. To naj oni rešujejo izven delovnega časa.
Delavnice, ki jih priporoča ZRSZ so usmerjene kot “Učinkovit nastop na trgu dela”, to pomeni, da ti podajo določene informacije, ki bi ti lahko pomagale do nove zaposlitve. Med drugim te seznanijo z oblikovanjem ponudbe za zaposlitev ( v primeru, da pošiljaš v podjetja, ki nimajo razpisanega prostega delovnega mesta), oziroma prijave na prosto delovno mesto ( pri razpisu), s priporočili, kaj je pomembno, če si povabljen na zaposlitveni razgovor, analizirajo določen zaposlitveni oglas ( da se sami pozanimamo, kaj podjetje dela oz. s čim se ukvarja, kdo je direktor, ali poslujejo s tujino, koliko je zaposlenih,) pomagajo ti pri izdelavi Europass življenjepisa, skratka, kar nekaj stvari je, ki jih lahko uporabiš.
Delavnice lahko obsegajo 24 ur – krajše ( 6 delovnih dni po 4 ure) ali 6 tednov ( 120 ur ???).
Če imaš možnost se udeležiti krajših delavnic, ti priporočam. V teh 24 urah zveš glavne stvari, ki so pomembne pri nastopu na trgu.
Posebej poudarjajo pomembnost mreženja oziroma vez, ker po zakonu podjetjem, ki niso v državni lasti ni potrebno objavljati prostih delovnih mest.
Pa vso srečo pri iskanju zaposlitve.
Te delavnice so kao obvezne, čeprav sem svetovalki razložil, da znam pisat cv ter ni problem cvja- če je na 100 ljudi 1 ponavadi zanič prosto delovno mesto. Problem je v državi.
Po logiki neumne svetovalke se morajo delavci med seboj pobit ter tekmovat o pisanju življenjepisa ter to delat po 30 ur na delavnicah, namesto da bi država uredila sodstvo ter gospodarstvo,… zmanjšala korupcijo???
Žal mi je, da živim v Sloveniji, žal.