Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek delavska hranilnica

delavska hranilnica

študiram da bi osebni račun iz nlb prenesla na delavsko hranilnico.

imate kake izkušnje
hvala

Sem sama to naredila pred več kot 5 leti. Izkušnje so pozitivne: stroški vodenja računa nižji, prvo leto zastonj, obresti na depozite bistveno višje kot pri nlb, provizije nižje, kredita nisem rabila.

Kašne izkušnje rabiš, greš na svojo banko (nlb) poveš, da boš zaprla račun – bodo ful preseneči kao, da so najboljša banka in ugodna. Greš na DH in poveš, da želiš odpreti račun: osebno dokument, davčno in 1 leto vse zastonj, upraba elk. bančništva pa zaračunavajo cca 0,50 eur – digitalno potrdilo pridobiš na UE.

jaz sem naredil 1. 12. 01………. 32 let sem podpiral to bando pokvarjeno

Kako je pa s trajniki? Ali DH to sama uredi?

Seveda imaš lahko tudi trajnike. Ne vem pa, če lahko avtomatsko oni namesto tebe prenesejo trajnike iz ene banke na drugo. Najbolje da jih pokličeš ali pa pošlješ mail: http://www.delavska-hranilnica.si/DH,,topnavi,kontakt.htm

Jaz sem morala najprej na prejšnji banki zapret trajnik, nest na DH potrdilo o zaprtju, potem so pa oni urejali naprej.

lp

http://www.intellectus.si/ - Prevajanje, prevodi s pomenom.

Tudi jaz sem trenutno na NLB in moram nujno prenesti kam drugam.
Sem mislila dati na DH in vem da je v redu, ampak zanima me ko ste ravno v tem, katera banka je najboljša trenutno?

Ni tako preprosto. Meni ga niso hoteli odpreti TRR (seveda brez kredita in brez limita) brez da bi prinesla potrdilo delodajalca da sem pri njemu zaposlena ter zavezo da mi bo nakazoval plačo na moj račun pri Delovski hranilnici, ter da jih bo obvestil če mi bo pri njemu prenehala zaposlitev.
Žal je to prevelik poseg v mojo osebnost.

Če želiš odpreti osebni račun pri Delavski hranilnici, moraš res prinesti potrdilo od delodajalca ali pa od ZPIZ, če si upokojenec. Vendar pa je isto že precej let (najmanj 10 let) tudi pri NLB, verjetno pa tudi v drugih bankah. Vedno pa lahko odpreš (tako pri Delavski hranilnici kot NLB) t. i. gotovinski račun, kjer pa imaš nekaj manj privilegijev (nimaš limita npr.), ne potrebuješ pa potrdila od delodajalca.

Mogoče sem jaz tako lahko odprl TRR, kjer sem moški in na šaltarju prikupna mlada damica – imel sem še 2000 eur minusa (nlb) in ji tudi povedal, da sem brezposelen in mi je stvar uredila 15 minutah seveda je sledil 1 urni čvek – pa sem je prvič videl. Pa še bres stroškov vodenja 1 let, kar ne pripada brezposelnim..

najbol bedna banka na planetu ta kao delavska! to so šele lopovi! bodte pametni pa ne hodt k njim.
vam bo žal. raj par centov več na drugi banki pa da je eno sodelovanje. ta delavska sam lup. z nizkimi stroški te pa samo zmamijo, da prideš… nezanesljivi, e-banka katastrofa, da te kap! pa kao nizke obresti pol ti pa dodatne stroške zaračunavajo.

Zelo koristen komentar, z odličnim osebnim primerom.

Tudi sam sem šel pred 1mesecem na DH. No v tem času sem dobil samo aktivirano kartico, ker pa nimam trajnikov je prenos potekal zelo hitro.
Sedaj ko sem pa pri njih pa vse traja ZELO dolgo. Spletna banka je katastrofa, vizalno nikakršna, na uporabniško ime & geslo sem čakal 20 DELOVNIH DNI, rečeno je bilo v 10 dneh.

Na maile ne odgovarjajo po telefonu se oglašajo ampak osorni do konca.
Razmišljam da bi se prestavil…

LP

Imam slabo izkušnjo. Prosila za kredit, pridobila poroka, ko sem prinesla vse papirje je trajalo tri tedne, da so odgovorili- negativno. Čudno. Sem jim ponujala odprtje računa, varčevalni račun + depozit, pa so zavrnili. Porok ima višje dohodke kot jaz, vse čisto… tako, da ne razumeš popolnoma kaj se to dogaja… Kaj bi še radi ??? Škoda vsake minute za tako banko !

Jaz sem šel k Sparkasse. Svetoval mi je kolega, ki ima pri njih račun že nekaj let. Imam Udobni pozitivni račun. Za to vrsto računa imaš brezplačno vodenje računa VEDNO, z dodatnim pogojem; na njem mora biti mesečno povprečno stanje vsaj 1000. Plačevanje položnic prek spleta je brezplačno.

Prej sem bil pri Abanki. Pa so pridno dvigali provizijo za položnice in vodenj računa. Na leto sem imel tovrstnih stroškov okoli 70e. Torej gre za dobro “naložbo”, če držim gor tisočaka in prihranim 70 na leto.

Gospodo jaz imam vse pohvale za Delavsku hranilnico. V skb banki me placilo mojih poloznic kosta 50 evro.. A v dh 15 evro.

Hej! Vidim, da je stara tema ampak vseeno: koliko časa je vam pri DH trajalo, da so prenesli sredstva in vašega računa na tuj račun? Meni to že zelo dolgo traja in me zanimajo vaše izkušnje.
LP

Ni tako preprosto. Meni ga niso hoteli odpreti TRR (seveda brez kredita in brez limita) brez da bi prinesla potrdilo delodajalca da sem pri njemu zaposlena ter zavezo da mi bo nakazoval plačo na moj račun pri Delovski hranilnici, ter da jih bo obvestil če mi bo pri njemu prenehala zaposlitev.
[/quote]

Čisto res. Delavska hranilnica zahteva pooblastilo, malone izvršbo na plačo. V moji firmi so rekli, če sem na glavo podu ali kaj. Kdo ti bo pa v firmi podpisoval tako potrdilo. Njih zanima samo številka bančnega računa, kamor bo šla plača in to je vse.

[/quote]

Daj ne laži. DH odpre gotovinski račun brez problema. Ti je račun brez limitov in kreditov. Če pa si hotela vse bonitete transakcijskega brez vsakršnih potrdil, pa to seveda ne gre. So računi za redno zaposlene in za tiste, ki to niso.

New Report

Close