Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek delavska hranilnica

delavska hranilnica

Torej, zanima me, kakšne imate kaj izkušnje z omenjeno banko? Sama sem trenutno na NBL. Odplačujem potrošniški kredit (imam ga še 2400). Trenutno bi rada vzela nekje 20.000 kredita (ker bomo nekje čez eno leto potrebovali za obnovo hiše – streha, poliranje parketa,…), pa da bi začela že kar odplačevati. S tem kreditom bi najprej pokrila oz. odplačala odprti kredit.
Kar sem gledala po spletu, so najugodnejši izračuni ravno pri DH..
Torej, dobrodošli nasveti…

Kaj pa ce bi enak znesek kot je mesecna anuiteta zdaj najprej varcevala? To bi bil cisti prihranek, brez odbitka obresti in drugih stroskov. Ko pa pridete do dejanskega zacetks obnove, pa poisces nejugodnejso varianto. Morda pa pohitis z odplacilom zdajsnjega kredita in potem zacnes s polno placo.
Pokrivanje kredta s kreditom pomeni 2x obresti in 2x stroski za en in isti denar. Z varcevanjem bi imela bistveno vecjo vsoto. Verjetno se ti ze to bolj splaca, da odolacujes dvojni mesecni znesek. Tvoj kredit je pri 200 eur ns mesec placan v enem letu. Mslo preracunaj, koliko bi te stalo vzeti za ta kredit, pri katerem si obresti banki ze odplacala

ušel mi je odgovor predčasno ” v eter” 🙂

Malo preračunaj, koliko dodatnih stroškov bi te prišel nov kredit za 2400 € in primerjaj s tem, da vplačaš čistih 200 € banki na ta račun. če rabiš denar šele čez eno leto, se ti bolj splača štartati “na čisto”.

Kar se DH tiče, imam jaz tam poslovni račun in sem zelo zadovoljna.

Hvala za nasvet; res vredno razmisleka. Ja, za trenutni kredit imam še 14 mesecev – odplačujem po 200e na mesec. Sem vprašala na banki,kako bi bilo, če bi mi povečali obrok na 300e/mesečno, da prej končam; pa pride strošek spremembe 80 evrov.

Potem se bolj splača varčevati 100 € na mesec ekstra, čez eno leto privarčuješ 1200 €, se pravi pol zneska kredita in enostavno ostanek poplačaš. Tudi menjava banke je na tak način, brez kreditov, enostavna. Nekje račun zapreš, drugje odpreš. Kot komintent pa si v boljšem položaju pri najemu kredita.
Stroški bank so obupni, še za predčasno poplačan kredit si vzamejo provizijo in stroške.
Splača se res razmisliti.
Pa srečno 🙂

Kredita se nikoli ne jemlje vnaprej, ampak se ga vzame takrat, ko ga potrebuješ. Kot so že napisali, je neumno plačevati obrsti za denar, ki ga trenutno ne potrebuješ.

Sicer pa so moje izkušnje z Delavsko hranilnico zelo dobre. Prestavila sem se decembra, stroški so nizki (piše vse na spletni strani), poleg trasnakcijskega računa so mi odprli še varčevalno knjgo, s katero pa prav tako upravljam preko spletne banke. Tam si sproti odlagam vse ‘viške’ denarja, in imam vsaj kaj obresti. Ni pa s to knjigo nobenih stroškov. Tudi mobilna banka (imam jo na tablici) deluje odlično. Za prilive in odlive imam nastavljeno, da dobivam obvestila na elektronsko pošto in me tudi nič ne stanejo. Če plačujem podjetju, ki ima račun odprt na DH, mi tudi ne računajo provizije. Denar lahko brez provizije dvigujem na bankomatih vseh bank v evroobmočju (je pa seveda provizija na Hrvaškem, ker tam nimajo evra). In uslužbenci so prijazni in poslovalnica v bližini mojega doma je odprta do petih popoldan, če bi ravno kaj rabila tam urejati. Prej sem imela račun na DBS, a ni bilo poslovalnice v bližini in je bil vedno problem se organizirati, da sem prišla tja, če sem že morala iti. Pa varčevalna knjiga ni bila tako fajn, za dvig s knjige si moral iti v poslovalnico, ni se dalo kar po spletni banki prestaviti denarja na transakcijski račun. drugače je bila pa tudi DBS precej cenejša od NLBja.

So najcenejši, v Šiški pa tudi izredno prijazni. Žal mi je, da sem pred tem toliko let vztrajala pri NLB , Vsak mesec precej prihranim , odkar sem pri DH

New Report

Close