Delavska hranilnica
Zanima me vaš komentar glede računanja obresti banke Delavska hranilnica, ki se ima za zelo prijazno do strank.
Prišlo je do smrti, po kateri so bili edini dedič mladoletni otroci.
Na zapuščino se je prijavila tudi banka zaradi kredita. Do takrat ni nihče vedel za kredit. Kredit se je sicer do nesrečne smrti redno plačeval.
Otroci so kot dediči sprejeli tudi kredit. Težavo vidim v tem, da Delavska hranilnica zahteva zamudne obresti od dneva smrti, čeprav do zapuščinske obravnave nihče ni vedel za kredit. Ko se je zanj izvedelo, je bila glavnica še isti dan poravnana, nikakor pa ne zamudne obresti za čas, ko k plačilu nihče ni bil niti pozvan.
Jaz to razumem. Ampak to se obračuna od poziva, ne pa od takrat ko ni nihče vedel. Ko se je izvedlo, je bila glavnica še isti dan plačana.
Tukaj gre bolj za človeški faktor in upoštevanje okoliščin.
In ravno tukaj ima posamezna banka priložnost, da se izkaže.[/quote]
Ste šli do banke? Ste zaprosili za odpis obresti ali kak drug dogovor?
Drugače pa – v razmislek: vsak dedič bi lahko rekel, da ni vedel za kredit umrlega. In se šel loterijo – če bo banka pravočasno ukrepala, bomo pač plačevali dalje, drugače pa je banka pač nastradala.
Banke pa živijo od obresti, provizij ipd.
Jaz to razumem. Ampak to se obračuna od poziva, ne pa od takrat ko ni nihče vedel. Ko se je izvedlo, je bila glavnica še isti dan plačana.
Tukaj gre bolj za človeški faktor in upoštevanje okoliščin.
In ravno tukaj ima posamezna banka priložnost, da se izkaže.[/quote]
Obresti se računajo od zapadlosti obroka, ne od kakega poziva.
In kot pravim, banke ne zanima, ali je kreditojemalec seznanil svojce s kreditom ali ne.
Se strinjam z vami, in o takih stvareh je potrebno na glas govoriti, da bo banka razumela, da si je s tem naredila levjo uslugo.
Jaz ponavadi te zadeve uspem rešiti s pogovorom z drugo stranko, saj gotovo nobeni banki/trgovini/zavarovalnici ni v interesu, da se o takih zadevah govori na glas. S tem si naredijo tisočkrat več škode kot pa je tistih nekaj evrov obresti. Je pa res, da je včasih na drugi strani preveč vase zaverovan sogovornik, ki ne razume najbolje poslovnega okolja, takrat pa ti še tako prepričevanje nič ne pomaga.
Če jih ne zanima, jih je potrebno navdušiti za odpis obresti. Večinoma so sogovorniki razumni.
To temo bo danes prebralo 1000 ljudi in če bo zaradi tega samo en vzel drugje kredt ali zamenjal račun, je bank že na izgubi….[/quote]
Nisem zasledila, da bi se avtorica poleg pritoževanja tule sploh oglasila na banki glede kakega dogovora…
Meni je pa neverjetno, da gre nekdo vzet večje posojilo, pa nihče v družini za to ne ve. Jaz tega možu in večjim otrokom nikoli ne bi šla tajit. In tudi za moža sem stoprocentna, da se kaj takega ne bi šel. Saj vraga so to vendar najine skupne finance.
Če so mladoletni otroci tako veliki, da so sposobni sami odločati o sprejetju ali nesprejetju dediščine in tudi takoj odplačati kredit, mi je neverjetno, da niso imeli pojma o družinskem zadolževanju.
Meni se bolj zdi, da v prvem postu nismo izvedeli čisto vsega. Če pa so res bili otroci (in žena?) od očeta tako odtujeni, da niso vedeli, kaj se z njegovimi financami dogaja, potem pa naj bodo pač veseli zapuščine in poravnajo še tiste obresti. Zakaj bi jim jih morala pa banka pokloniti?
To temo bo danes prebralo 1000 ljudi in če bo zaradi tega samo en vzel drugje kredt ali zamenjal račun, je bank že na izgubi….[/quote]
Če bi to držalo, NLB že zdavnaj ne bi bila več banka z največ komitenti…[/quote]
Koliko jih je pa izgubila? Jaz sem naprimer šel stran od njih zaradi 210 Sit, ki jih niso želeli priznati.
Če bi to držalo, NLB že zdavnaj ne bi bila več banka z največ komitenti…[/quote]
Koliko jih je pa izgubila? Jaz sem naprimer šel stran od njih zaradi 210 Sit, ki jih niso želeli priznati.[/quote]
Moj point je bil samo ta, da ljudje banke ponavadi ne zamenjajo zaradi tegob drugih, ampak šele takrat, ko imajo sami težave z njo.
Koliko jih je pa izgubila? Jaz sem naprimer šel stran od njih zaradi 210 Sit, ki jih niso želeli priznati.[/quote]
Moj point je bil samo ta, da ljudje banke ponavadi ne zamenjajo zaradi tegob drugih, ampak šele takrat, ko imajo sami težave z njo.[/quote]
Jaz bi gotovo zamenjal banko, v kolikor bi prebral nekaj tako negativnih zadev kot je tale z Delavsko hranilnico. Zakaj čakati, da se mi kaj podobnega zgodi?
Moj point je bil samo ta, da ljudje banke ponavadi ne zamenjajo zaradi tegob drugih, ampak šele takrat, ko imajo sami težave z njo.[/quote]
Jaz bi gotovo zamenjal banko, v kolikor bi prebral nekaj tako negativnih zadev kot je tale z Delavsko hranilnico. Zakaj čakati, da se mi kaj podobnega zgodi?[/quote]
Kaj pa je tako negativnega v tej zadevi narejenega s strani banke?
Sorodniki niso vedeli za kredit; je kriva banka za to?
Ker nič ne piše o tem, verjetno sorodniki očitno še niso šli na pogovor k banki; je kriva banka za to?
Da tečejo obresti od neplačila obroka, je praksa vseh bank.
Naj zdaj gremo proč od vseh bank? Kam pa?
Jaz bi gotovo zamenjal banko, v kolikor bi prebral nekaj tako negativnih zadev kot je tale z Delavsko hranilnico. Zakaj čakati, da se mi kaj podobnega zgodi?[/quote]
Vidiš, jaz bi pa preverila tako pluse kot minuse, primerjala z ostalimi, ne pa na prvo žogo padla na halo efekt.
Vidiš, jaz bi pa preverila tako pluse kot minuse, primerjala z ostalimi, ne pa na prvo žogo padla na halo efekt.[/quote]
Če se banka obnaša na tak način je to zame velik minus, seveda pa je možno , da je komu tak vzvišen pristop všeč.