DELAVSKA HRANILNICA – NAJBOLJ NEPRIJAZNA BANKA
Jaz sem samozaposlena, pa imam že od vsega začetka pri Delavski hranilnici GOTOVINSKI RAČUN. Prebrala sem si, kakšen zame pride v poštev in glede na neredne prilive pride zame v poštev samo poslovni ali gotovinski. Ker poslovnega nočem plačevat, sem odprla gotovinskega. Brez limita, dobila pa sem eurocard, tako da zgornja informacija ne drži. Če so prilivi dovolj visoki, se eurocard dobi brez težav. In to mi več kot ustreza. V čem je problem? Osebni račun je za zaposlene, to je menda jasno? Za ljudi z rednimi prilivi. Zdaj se celo tako imenuje – OSEBNI RAČUN ZA ZAPOSLENE.
“Pogoj za odprtje rednega osebnega računa zaposlenim je pridobitev pooblastila o nakazovanju osebnega dohodka, potrjenega s strani delodajalca.”
In še:
“Hranilnica odpre gotovinski osebni račun domači fizični osebi s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in tuji fizični osebi, ki ima stalno prebivališče v tujini in ima dovoljenje za bivanje v Republiki Sloveniji z veljavnostjo najmanj šest mesecev.
Primeren je za vse, ki na račun prejemajo neredne prilive in želijo poslovati le v okviru pozitivnega stanja na računu. Odobritev limita na gotovinskem računu ni mogoča.”
In se sprašujem, v čem je problem? Tako malo kot me stanejo bančne storitve pri DH, me ne bi pri nobeni drugi banki.
Tole pa piše med pogoji:
Če uporabnik ne izpolnjuje več pogojev za posamezno vrsto računa, ki so navedeni v tem členu teh splošnih pogojev, mu lahko hranilnica spremeni osebni račun v vrsto računa, za katerega izpolnjuje pogoje. Če se uporabnik ne strinja s spremembo vrste računa, lahko odstopi od pogodbe v skladu s 26. členom teh splošnih pogojev.
Tako da pogodbo komot prekineš in se prestaviš na drugo banko, ki ti bolj ustreza. Stran od teh goljufov, ki so te spravili na kant s 55 centi na mesec. Toliko boš plačala pri drugih bankah samo za en dvig na bankomatu druge banke.
Daj ti psihopat, pojdi se zdravit. Jaz tudi nimam zaposlitve, nimam rednih dohodkov, pa imam denarja dosti več kot ti, če je kdo od naju klošar, si to ti.
Mislim, tak debilni post lahko res napiše samo človeški izrodek.
[/quote]
nimas zaposlitve…
nimas rednih dohodkov…
denarja dosti več kot jaz…
Droge ali prosituticija?
Kaj vam ni jasno – bankam ni v interesu voditi racunov socialnih problemov, ker je z njimi vec dela kot koristi. In jasno, da se vas bi vsak hotel znebiti.
kdaj si odpirala račun – jaz sem ga pred davnimi leti in skupaj z s.p.-jem in so mi odprti redni transakcijski račun in zraven poslovnega. Po zaprtju poslovnega ni nihče rekel ne bu ne mu, da bi bilo karkoli potrebno spremeniti.
če že bi bilo – seznanjeni so bili, saj sem zaprla pri njih odprt s.p. zaradi zaprtja.
tudi v sp. pogojih ni navedeno, da se karkoli spreminja.
To dodajajo šele z današnjim dnem in bo začelo veljati šele 15.12.
nadalje – meni kot že večkrat omenjeno so samovoljno, brez obvestila in v neskladju s sp. pogoji spremenili račun – in ok če so ga že, bi me morali vsaj obvestiti ane. vsaj najmanj to.
Ker danes imam veljavno pogodbo doma podpisano za redni normalni trr pri njih, ki pa ga očitno že od začetka februarja nimam, in bi valjda morala imeti neko novo pogodbo, če so stvari spremenili.
imam nek račuin, ki so ga samovoljno naredili, me ne obvestili nimam nobene veljavne pogodbe, , mi zaračunavajo več, čeprav vse to skladno s splošnimi pogoji bi smeli narediti šele 15.12.
če je tebi vse to normalno in ok tako ravnanje in ne vidiš in ne razumeš problema potem pa tudi ne vem no.
Jaz pa v jok pa na drevo. Ne, res. Trpim.
Nisi “socialc”, ampak jokaš pa ker socialnih prilivov ne moreš na isti račun dobivat, in ker so ti zaradi nezaposlenosti spremenili tip računa? Bla, bla, bla… Ampak socialc pa nisi, ne. Kje pa.
[/quote] kje jaz jokam,d a soc. prilivov ne morem dobivat, to je v tvoji zlobni glavi zrastlo, zato,d a si lahko napihuješ svoj zloben ego in obtožuješ po krivici. ne prejemam nič od države niti centa. Razumeš.
Samo predpostavljala sem,d a bomo vsi brezposelni vrženi pač na tisto vrsto računa, kjer so omenjeni tudi soc. prilivi. Bo šlo. To pa še ne pomeni,d a jaz sobivam kaj. ker ne. jasno. In še zate, ne dobivam nič, plačujem pa večje stroške vodenje od tebe, ki imaš plačo. zato lahko utihneš.
[/quote]
Res je, placujes vec ker banko VEC STANES. Ker imas nizje prilive in ker tvojega denarja ne morejo obracati. Kaj ti ni jasno, res, ni cudno da si nezaposlena, ce se najbolj osnovnih stvari ne razumes. Cakaj, bom bolj preprosto napisal.
Banko. Stanes. Vec. Kot. Tisti. Z. Rednimi. Prilivi. Pa. Se. Vecji. Riziko. Si.
Banka. Te. Noce. Kot. Komitenta.
Bo zdaj slo?
Daj ti psihopat, pojdi se zdravit. Jaz tudi nimam zaposlitve, nimam rednih dohodkov, pa imam denarja dosti več kot ti, če je kdo od naju klošar, si to ti.
[/quote]
nimas zaposlitve…
nimas rednih dohodkov…
Droge ali prosituticija?
Kaj vam ni jasno – bankam ni v interesu voditi racunov socialnih problemov, ker je z njimi vec dela kot koristi. In jasno, da se vas bi vsak hotel znebiti.
[/quote]
Nič od tega, srce drago :-))
In v tem je ravno problem, da vsi razmišljajo tako plitko kot ti. Če nimaš redne zaposlitve, rednih dohodkov, si zguba in bojo imeli s takim več dela kot koristi. Kako preprosto razmišljanje preprostega človeka he he.
Mene se niso znebili, ker pri njih nikoli nisem bila. Če pa bi, bi me lahko bili samo veseli. Kar verjemi, da bi z menoj imeli dosti več koristi kot dela.
kje jaz jokam,d a soc. prilivov ne morem dobivat, to je v tvoji zlobni glavi zrastlo, zato,d a si lahko napihuješ svoj zloben ego in obtožuješ po krivici. ne prejemam nič od države niti centa. Razumeš.
Samo predpostavljala sem,d a bomo vsi brezposelni vrženi pač na tisto vrsto računa, kjer so omenjeni tudi soc. prilivi. Bo šlo. To pa še ne pomeni,d a jaz sobivam kaj. ker ne. jasno. In še zate, ne dobivam nič, plačujem pa večje stroške vodenje od tebe, ki imaš plačo. zato lahko utihneš.
[/quote]
Res je, placujes vec ker banko VEC STANES. Ker imas nizje prilive in ker tvojega denarja ne morejo obracati. Kaj ti ni jasno, res, ni cudno da si nezaposlena, ce se najbolj osnovnih stvari ne razumes. Cakaj, bom bolj preprosto napisal.
Bo zdaj slo?
[/quote]
Tebi bo nekaj šlo ali pa ušlo. Banki daje ukaze en tak debil kot si ti. Redni oz. neredni prilivi niti približno ne povedo nič. Tudi banke propadejo a veš? zaradi takih nesposobnežev ala ti, ki ne vidijo dalj od svojega nosu.
seveda piše – tole je sprememba, ki so jo dodali sedaj – danes je bilo to nam poslano kot obvestilo, da je dodano kot sprememba v sp. pogoje in veljati začne z 15.12. – preberi no. S 15.12.
pa tudi če že bi adje hipotetično veljala prej, bi me morali vsaj obvestiti o spremembi ane.
tako pa so po francosko nekaj naredili – jaz sploh vedela nisem – kot rečeno imam pogodbo za redni trr, ki pa ga očitno že od začetka februarja nimam odprtega in o tem do danes nisem vedela nič, ko mi je to slučajno povedal gospod na brezplačni liniji.
[/quote]
nimas zaposlitve…
nimas rednih dohodkov…
Droge ali prosituticija?
[/quote]
Hehe, ti pa nisi čez svoje planke sposoben/a pogledati! In to prav droge in prostitucija Še ena taka, ki nima zaposlitve in rednih dohodkov, denarja na računu pa za slo razmere dosti. Ne boš verjel/a, čisto legalno!
Bo zdaj slo?
[/quote]
Tebi bo nekaj šlo ali pa ušlo. Banki daje ukaze en tak debil kot si ti. Redni oz. neredni prilivi niti približno ne povedo nič. Tudi banke propadejo a veš? zaradi takih nesposobnežev ala ti, ki ne vidijo dalj od svojega nosu.
[/quote]
Bolj mu je jasno kot tebi. Banka ima poslovni model, ki ne vkljucuje socialcev, freelancerjev, pocestnic in podobnih pederastov.
Kaksna druga jih pa hoce.
Pac se prestavite tja.
to kar pišeš je na nivoju nekih prepričanj, ki jih je imel nekdo v časih vojne… sram te bodi…
in drugič se raje prepričaj – trenutno plačujem banki za vodenje računa več kot ti (ki imaš redno plačo), tak da se nimaš pravice glasiti, pa poleg tega, da te obvestim ne domin niti centa dnarja od države.
Samo pomisli,d a ti slučajno kakšnega otr. dodatka ali česa podobnega ne dobiš, ker potem je čas, da tudi tebi skladno s tvojo vizijo izdajo kakšno kartico, da se te zabeleži.
Tako da koga drugega napadaj s temi žalitvami.
[/quote]
Oh, a smo že tam, ta se človeka s Dolfom primerja? Samo resnico je povedal, nihče noče gledati socialcev, in prej ko slej bo za njih morala začeti skrbeti država s posebnimi karticami.
Drugače gre itak za čike pa pir pri večini njih – v ZDA je že narejeno tako, da se z food stamps nekaterih stvari ne da kupiti. In to bi morali uvesti tudi pri nas.
To, zakaj plačuješ več so ti pa že drugi razložili.
to kar pišeš je na nivoju nekih prepričanj, ki jih je imel nekdo v časih vojne… sram te bodi…
in drugič se raje prepričaj – trenutno plačujem banki za vodenje računa več kot ti (ki imaš redno plačo), tak da se nimaš pravice glasiti, pa poleg tega, da te obvestim ne domin niti centa dnarja od države.
Samo pomisli,d a ti slučajno kakšnega otr. dodatka ali česa podobnega ne dobiš, ker potem je čas, da tudi tebi skladno s tvojo vizijo izdajo kakšno kartico, da se te zabeleži.
Tako da koga drugega napadaj s temi žalitvami.
[/quote]
Oh, a smo že tam, ta se človeka s Dolfom primerja? Samo resnico je povedal, nihče noče gledati socialcev, in prej ko slej bo za njih morala začeti skrbeti država s posebnimi karticami.
Drugače gre itak za čike pa pir pri večini njih – v ZDA je že narejeno tako, da se z food stamps nekaterih stvari ne da kupiti. In to bi morali uvesti tudi pri nas.
To, zakaj plačuješ več so ti pa že drugi razložili.
[/quote]
a tega nisi zmožen razumeti,da niti centa ne prejemam od države.
Ali je razlog temu,to, da ne zmoreš razumeti, ali pa nočeš, ker potem nimaš izmišljenega vzroka za zlivalnje svojih nesramnih žalitev. Torej kaj je razlog za tvoje nerazumevanje, presodi sam.
Kot rečeno, v kolikor karkoli prejemaš za svojega otroka – četudi je hodil slučajno v vrtec si imel subvencionirano ceno v delu s strani občine, toliko o prejemnikih sociale, se potem raje kar sam v jezik ugrizni in ne meči kamnov, ker si najverjetneje v tem primeru potem ti sam večji socialc kot marsikateri drug državljan.
Sram vas je lahko takih. le želi si, da se ti kdaj ne zgodi iz kakršnegakoli razloga, da ostaneš brez zaposlitve.
Ker to,da komaj čakaš da zbrcaš in popljuvaš človeka v stiski – to je posebne vrste zloba. In strah mora biti takšne, ki so z vami na delovnem mestu. ker ste vsega hudega sposobni storiti sočloveku očitno. in si dvigovati lasten ego na način, da tolčete po drugih.
Ti se kar delaj norca, opica neumna. Tudi če imajo napisano, da lahko račun spremenijo, te morajo o tem obvestiti. Ti se pa potem odločiš, če se s tem strinjaš ali ne. Ne morejo pa tega narediti kar lepo po francosko. In ne, niti enega centa na mesec ti nimajo pravice vzeti, kaj šele 55.
[/quote]
Haha, opica. Pa od kod se jemljete? A smem vprašati, kakšno škodo je banka komitentu povzročila, razen teh nesrečnih 55 centov na mesec? Ja, seveda je banka naredila napako, ampak to se je treba zmenit s človekom, ki je spremembo opravil in komitenta ni obvestil, da ne pa da se pljuva po banki kot taki, a ne? Drame pa vseeno ni treba delat zaradi take minorne zadeve.
seveda piše – tole je sprememba, ki so jo dodali sedaj – danes je bilo to nam poslano kot obvestilo, da je dodano kot sprememba v sp. pogoje in veljati začne z 15.12. – preberi no. S 15.12.
pa tudi če že bi adje hipotetično veljala prej, bi me morali vsaj obvestiti o spremembi ane.
tako pa so po francosko nekaj naredili – jaz sploh vedela nisem – kot rečeno imam pogodbo za redni trr, ki pa ga očitno že od začetka februarja nimam odprtega in o tem do danes nisem vedela nič, ko mi je to slučajno povedal gospod na brezplačni liniji.
[/quote]
Torej so ti tudi limit in kartice ukinili? Pa eurocard? Ker meni tole ne gre skozi. Ukinjenega računa ne bi več mogla normalno uporabljat, ker za gotovinskega veljajo drugačni pogoji. Ki bi jih občutila. Moj partner ima drugačen račun pri DH in že kartica je drugačna. So ti izdali novo kartico? Imaš spletno banko? Lahko pogledaš, če je to sploh res? Ker meni je vse skupaj čudno.
Ti se kar delaj norca, opica neumna. Tudi če imajo napisano, da lahko račun spremenijo, te morajo o tem obvestiti. Ti se pa potem odločiš, če se s tem strinjaš ali ne. Ne morejo pa tega narediti kar lepo po francosko. In ne, niti enega centa na mesec ti nimajo pravice vzeti, kaj šele 55.
[/quote]
Haha, opica. Pa od kod se jemljete? A smem vprašati, kakšno škodo je banka komitentu povzročila, razen teh nesrečnih 55 centov na mesec? Ja, seveda je banka naredila napako, ampak to se je treba zmenit s človekom, ki je spremembo opravil in komitenta ni obvestil, da ne pa da se pljuva po banki kot taki, a ne? Drame pa vseeno ni treba delat zaradi take minorne zadeve.
[/quote]
še eno stran nazaj, se ti je zdelo, vse ok, in sploh nisi videla v ničemer problema.
kaj bo naslednji post opravičila?
zaposleni predstavljajo banko – mar ne.
[/quote]
še eno stran nazaj, se ti je zdelo, vse ok, in sploh nisi videla v ničemer problema.
[/quote]
Čaki mal. Ti si dobila račun, ko si odprla s.p.? Ki si ga medtem zaprla? Po kakšni logiki ti osebni račun potem še pripada? Kakšen imaš status?
[/quote]
Torej so ti tudi limit in kartice ukinili? Pa eurocard? Ker meni tole ne gre skozi. Ukinjenega računa ne bi več mogla normalno uporabljat, ker za gotovinskega veljajo drugačni pogoji. Ki bi jih občutila. Moj partner ima drugačen račun pri DH in že kartica je drugačna. So ti izdali novo kartico? Imaš spletno banko? Lahko pogledaš, če je to sploh res? Ker meni je vse skupaj čudno.
[/quote]
nisem imela nobenega limita – kje pa piše,.da moraš imeti pri rednem trr limit. Nikoli ga nisem koristila tudi v času, ko nisem bila brezposlena ne.
nisem imela eurocarda – imela sem maestro ba in to imam vseskozi enako- celo prva je že potekla in so mi lepo novo poslali… takrat še za navaden račun – čeprav sem že zaprla s.p. v tistem času…
sem preverila danes pri dotičnem gospodu na banki (na liniji) kako potem sploh te spremembe potekajo je sam dejal, da kartice ostajajo iste, da ne izdajajo novih kartic za spremembo računa.
sem vprašala kaj se zgodi, če se redno zaposlim – je rekel, samo napišete banki, da ste se zaposlili in vam bodo oni v administraciji spremenili račun v rednega. Ni novih kartic ne nič. samo drugi pogoji in pravice pa potem ja, ki veljajo za spremenjeni račun.
Imam spretno banko – nič se ne vidi nobene spremembe… iti ni tam nobenega obvestila, med obvestili banke – vse kar sem takoj opazila je,d a so začeli zaračunavati višjo ceno za vodenje trr-ja. To sem, kot rečeno tudi jaz takoj opazila, samo sem pač to pripisala mnenju,da so se dvignile tarife za vse – ne pa spremembi računa.
Jaz ne vem, kaj tebi ni jasno. Berem svojo pogodbo in izrecno piše, da imetnik dovoljuje hranilnici, da pridobiva podatke o zaposlitvi. Banka je videla, ne izpolnjuješ več pogojev za osebni račun in ti ga je prekvalificirala. Še prijazni so, lahko bi ti ga gladko ukinili, ker v skladu s splošnimi pogoji nisi več upravičena do njega, ker velja za redne prejemke.
[/quote]
Čaki mal. Ti si dobila račun, ko si odprla s.p.? Ki si ga medtem zaprla? Po kakšni logiki ti osebni račun potem še pripada? Kakšen imaš status?
[/quote]
pa a sploh bereš no – ko sem odprla račun pri banki, sem ga odpirala skupaj z s.p.-jem in tudi poslovni račun za s.p. – takrat je bilo potrebno obvezno po zakonu za s.p. imeti poslovni račun. In sem ga odprla in skupaj s tem tudi osnovni trr račun – prestavila iz druge banke. čez čas sem s.p. zaprla in s tem zaprla poslovni račun – torej so bili jasno obveščeni o spremembi statusa, osnovni trr je ostal – status, sem napisala,da sem brezposelna, pri čemer ne prejemam nikakršnih denarnih sredstev od države. Bo šlo?