Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine delitev lastništva

delitev lastništva

Partner je 100 % lastnik parcele in hiše na njej, ki pa sva jo skupaj dogradila. (sama sem za to vzela tudi nenamenski kredit).
S partnerjem nisva poročena, imava pa sina in na istem naslovu živiva dve leti.
Sedaj bi rada lastništvo hiše razdelila med sabo – kako naj to storiva? Ali je potrebna darilna pogodba in od tega plačilo davka (kar se mi zdi neumno, glede na to, da je v hiši ogromno mojih prihrankov… => račune za to imam)? Oz. ali je dovolj le “pogodba” med nama?
Torej – kakšne dokumente morava prinesti na Zemljiško knjižni urad, da lahko opravimo spremembo lastništva in koliko približno to stane?

Hvala že v naprej
Punči

Oglasita se pri notarju in sklenila bosta sporazum o razdelitvi skupnega premoženja.
lp

P a potem ta sporazum o razdelitvi premoženja velja brezpogojno tudi na sodišču v primeru, da se kateri od partnerjev z podpisanim ne strinja več?

Da, saj se sporazum sprovede tudi skozi zemljiško knjigo.
lp

Kako pa je potem možno, da sodišče stranko, ki se ne strinja z deleži, napoti na pravdo? In to kljub temu, da je nepremičnina na podlagi sporazuma o razdelitvi vpisana v zemljiško knjigo. Je možno, da karkoli doseže, kljub temu, da je prostovoljno podpisal ta sporazum v prisotnosti notarja? Za informacije se Vam najlepše zahvaljujem.

Dvomim. Posvetujte se še z notajem, ki vam je pripravil sporazum in z odvetnikom.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close